Dokáže si Kateřina Neumannová vydobýt zpět svoji dobrou pověst?

Jméno Kateřina Neumannová je pojmem ve světové lyžařské špičce. Hrdinka bílé stopy, která trénovala do úmoru, aby naši zem i samu sebe mohla reprezentovat na světových závodech. S Kateřinou Neumannovou se osobně neznám, ale potkaly jsme se před více než deseti lety na Zadově, v jejím druhém domově, kde poctivě trénovala.

 

Miluji sport a rekreačně jsem se ho vždy snažila dělat, proto mne potěšilo, když během mého amatérského běhu v šumavských kopcích se Katka zastavila a snažila se mi poradit, co dělám špatně.

Byly jsme ubytovány ve stejném penzionu a došlo i na krátký rozhovor ohledně té velké dřiny, kterou musí podstupovat. Obsah rozhovoru si s dovolením nechám pro sebe.

Pak přišla olympiáda a všichni jsme seděli u televize a křičeli „Katko, do toho"!

V cíli klesla vyčerpáním k zemi a fotografie, kde jí běží naproti její malá dcerka Lucka, obletěla všechna média. Byli jsme hrdí, že máme takovou sportovkyni v českých barvách.

Byla pro nás symbolem pracovitosti, úspěchu, toho kam až to žena ve světové sportovní špičce může dotáhnout, pokud na sobě tvrdě pracuje. I leckdy dotěrní novináři se drželi zkrátka. Informace o jejím soukromém životě byly tabu, protože si to nepřála.

Pak přišel konec závodní kariéry a zlom v mediálním životě Kateřiny Neumannové. Rozhodla se, že přijme nabídku a stane se šéfkou Mistrovství světa v Liberci.

Každého z nás občas napadlo, zda má smysl dělat závody světové lyžařské špičky na místě, kde toho sněhu zas tak moc není a musí se tedy na dané místo dovážet. O možném politickém dosazení a zájmech se nehodlám rozepisovat, protože do toho nevidím.

Z královny bílé stopy se přes noc stala kontroverzní hrdinka mistrovství, které za sebou nechalo nemalý dluh. Dluh, díky kterému by běžný smrtelník asi hned tak neusnul.

Včerejší Lidové noviny přinesly informaci, že Kateřina Neumannová získala referentský post na Ministerstvu obrany a ona sama se k tomu vyjádřila, že každý den chodí poctivě do práce.

A v diskusích se na ní opět snesla řada ostré kritiky. Kateřina už asi pro většinu lidí bohužel není královnou bílé stopy, a to je myslím velká škoda.

Moc bych jí přála, aby svými dalšími kroky na poli veřejného života opět dokázala, že byla naší hrdinkou poprávu.

 

www.blankafay.cz

 

Autor: Blanka Fay | neděle 4.10.2009 14:06 | karma článku: 17,15 | přečteno: 1996x