Dárek, který pod stromečkem určitě nenajdete..

Šťedrý den je za dveřmi a většina z nás ještě dokončuje poslední vánoční přípravy. Jídlo, dárky, vánoční výzdobu apod. Někdo vánoce neslaví a někdo před nimi ujel na hory či do tepla.

Při tom vánočním shonu, mne napadla myslím zajímavá otázka. Proč se všichni tak honíme a chceme na těch pár dní zažít tu vyjímečnou chvíli vánoc? Jistě, možná se pohádáme s příbuznými, nestihneme sehnat dárky nebo prostě všechno nevyjde, tak jak bychom si přáli.

Myslím, že je to proto, že všichni nějak cítíme, že je to zvláštní chvíle. Je jednou za rok, můžeme se sejít s rodinou, odpustit si nedorozumění apod.

Já sice věřím v Boha už přes 22 let, tedy před tolika lety jsem se nechala pokřtít, ale teprve poslední roky cítím a chápu tu nádheru vánoc mnohem víc.

Možná máte na stole malý Betlém, a ikdyž jedním dechem budete svorně tvrdit, že v žádného Pána Boha nevěříte, tak ten malý Betlém vám nabízí něco jiného.

Ano, Ježíš Kristus se narodil v Betlémě a ve velice nuzných podmínkách. Jeho pozemský život byl těžký, ale snažil se šířit Boží lásku, uzdravoval nemocné a kázal.

Kázal a snažil se lidem vysvětlit proč ho jeho Otec poslal sem na zem.

Víte, vždycky mne mrzí, když si lidé myslí, že Bůh je berlička. Ono to vyžaduje velkou pokoru uznat, že někdo je moudřejší než vy a všechny vaše plány se nemusí shodovat s těmi Božími.

Bůh je bezpodmínečná láska a milost. Je to úžasné vědět, že vás někdo tak miluje.

Ikdyž chybuji, hřeším, myslím si, že všehno zvládnu bez něj, tak mne pořád miluje a nabízí odpuštění, pokoj a klid v duši.

Moc bych vám všem letošní vánoce přála zažít ten pocit, když se vás dotkne Bůh.

Najednou ucítíte, že je tady někdo, kdo vás bezpodmínečně miluje, někdo, kdo vám nabízí sám sebe.

A pak se před ním v klidu skloníte a poznáte, že vám nabízí neskutečnou lásku a pokoj.

A takový dárek pod žádným stromečkem nenaleznete. 

Nedá se za nic koupit, ten můžete jen svým otevřeným srdcem přijmout, pokud budete chtít.

Záleží jen na vás.

Krásné vánoce..

 

 

Autor: Blanka Fay | sobota 23.12.2017 4:39 | karma článku: 13,59 | přečteno: 424x