Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lou.

9. 8. 2008 14:44
no..

Tedy ten bulvar, kde se doctete o kazdem poklesku celebrit jde na odbyt nejen v Cechach....na druhou stranu, v cizine vam opravdu tolik lidi nekoukaji do huby a do talire (proto ze jste pro ne jenom pristehovalci? mozna)

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

8. 8. 2008 18:28
Nevim, jestli bych zavist nazvala typickou ceskou

vlastnosti. Spis je to takove malomestactvi, jista mentalita jiste socialni tridy lidi, takove najdete kdekoliv. Socialismus Cechy hodne poznamenal, ale je to take vychovou. Myslim, ze je to trochu mytus o te zavisti. Radi se obvinujeme ze zavideni, prosim, prectete si blog Cechoamericana Novotneho, tam je podobna diskuse. Vadi mi, ze obcas v Cesku reknu, ze se mi neco nebo nekdo nelibi a hned jsem obvinena ze zavisti. Prece mam pravo neco mit ci nemit rada, a neni to zavisti. Mozna to bude tim mytem o ceske zavisti. Me osobne je majetek cizich lhostejny. Hlavne,ze jsem spokojena ja .Bulvar si nekupuji a vzhledem k tomu, ze uz ziji dlouho v cizine, ceske celebrity me stejne uz nic nerikaji, nevim kdo je kdo. Ale rekla bych, ze na vesnici a malych mestech je lidske chovani trochu jine nez ve velkem meste, kde jsou lide anonymnejsi a nekoukaji sousedovi do talire...

Zavistive lidi ale najdete vsude. Zavist je jeden ze sedmi smrtelnych hrichu, ze? A trpi ji vsichni.

0 0
možnosti
AS

lucas_corso

8. 8. 2008 14:37
Zavist

V jedne veci si s Vami dovolim nesouhlasit..Moje zkusenosti ze zahranici (napr. V USA 3x a pokazde na jinych mistech,vzdy pracovene,nelegalne) s Cechy jsou povetsinou dost negativni..Zavideli,nepomohli-pokud jim z toho ovsem nemelo neco kapnout atd..Pri me treti a posledni navsteve jsem se uz schvalne distancoval, a pokud jsem nekde slysel cestinu,mlcel jsem a radeji nenapadne mizel.Ve Svycarsku na nas Cesi zavolai i policii,ze nekde delame nelegalne - oni sami nemeli praci..atd..A myslim,ze jestli je nejaka typicka vlastnost pro Cechy,pak je to prave zavist..

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

8. 8. 2008 18:21
Re: Zavist

Mam stejne zkusenosti s Cechy v USA, tedy nelegalnimi Cechy. Vzdy jsou uzavrena skupina, ziji si stale po svem a vetsina poradne nezna USA, takze maji mylne predstavy. Jenze to bude asi jistou tridou lidi, ktera proste tyhle prace dela. To same mohu rici o Estoncich ci Rusech - negativni zkusenosti.

Cesi, kteri jsou v cizine legalne, jsou dost jini. Ale i ti nejsou vzdy kvalitniho charakteru.

0 0
možnosti
JM

Hucul

8. 8. 2008 14:04
Nojono...

Cesi uz jsou takovi. Nez by si pripustili, ze nekdo jiny muze byt sikovnejsi, bohatsi, nadanejsi nebo krasnejsi, radsi ho pomluvi. A s gustem vyhodi majlant za casopisy, kde takoveho cloveka zvecnili zraneneho, polonaheho nebo opileho, aby si dusevne maly ctenar mohl na chvilku pripadat, ze ma navrch.

Nevim, kde se to v lidech bere, nikdo z mych znamych takovy neni. Kde jsou tihle Cesi, kteri zivi casopisy jako je Aha? Kde jsou ti, co tak strasne nenavidi Irglovou jen za to, ze neco umi? Kdo jsou ti Cesi a proc nemuzou byt radsi jine narodnosti, aby nam prestali delat ostudu?

0 0
možnosti
JDPL

Ještě drzejší polární liška

8. 8. 2008 14:12
Re: Nojono...

Takoví lidé jsou všude a tím nemyslím jenom naší republiku. Česká závist je mýtus, lidé si obecně závidí zhruba všude stejně, pokud srovnáte stejné společenské vrstvy...

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 33,72
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..