Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

letitevso

17. 9. 2009 7:46
JOJO je to vsechno zajimave hlavne to ze

svetu pry vladne Dabel a ne BUH !:-))) A vsechno to tvorstvo na teto zemekouli mezi sebou zapoli o prostor a potravu!:-) Lide maji nad ostatnima tvorama vyhodu premysleni, a proto ty ostatni tvory  zatlacili do neobydlenych oblasti  a  rezou se mezi sebou nejen o zivotni nutnosti ale i z ruznych jinych duvodu !:-) Proto narozene deti tak vresti  ,a ty co jsou rodu muzskeho se hned jak dostanou rozum snazi "nacpat" z5   a dokud maji tu silu, tak se oto marne pokousi !!! A  tomu se rika odborne SEX !!

0 0
možnosti
MN

Forrrest

15. 9. 2009 22:10
Bůh, který nám nabízí neskonalou milost..

..a pokud ji nepřijmeme, věčná muka v pekle. Jak láááskyplné! V;-DV;-DV

0 0
možnosti
M

marek.roszak

16. 9. 2009 13:06
Re: Bůh, který nám nabízí neskonalou milost..

Vždyť pokud tu lásku nechcete a odmítnete ji tak je Vám jen vyhověno. Vy také nevnutíte nikomu svou lásku.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

15. 9. 2009 21:41
Pěkné...

... docela jste mně tímto článkem příjemně překvapila, měl jsem Vás dosud v "jiné škatulce"...:))

Diskuse níže plně odpovídá momentálnímu průřezu české společnosti, jiná být vlastně ani nemůže, doufám, že Vás to od podobných témat do budoucna neodradí...:))

0 0
možnosti
KD

Druidka

15. 9. 2009 11:57
Vy vážně věříte tomu, že Bůh dal ukřižovat

svého Syna za naše hříchy? K čemu by to bylo? A proč potom Ježíš prosil pro své vrahy za odpuštění - "Otče odpusť jim, vždyť nevědí, co činí? "

Vždyť on nám, lidem, přišel pomoct tím, že nám znovu přinesl Boží Slovo, pokyny, podle kterých se máme řídit, abychom žili podle Boží vůle. Desatero, na které se zapomnělo a podle kterého už se dávno nežilo. Přišel narovnat zkkroucené výklady církví. (trochu jako dnes, což?)

A my jsme mu poděkovali tím, že jsme ho přibili na kříž. Že jsme ho vrátili jeho Otci rozdrásaného, zhanobeného a mrtvého. Paráda, ne? A tak novodobí "křesťané" jsa vykoupeni mohou klidně spát. Oni sami nemusí vůbec nic udělat pro to, aby byli lepší. Všechno to nahážou Ježíšovi pod kříž a Bohu pod nohy. Jak jednoduché. Ne? Všichni dopředu a dozadu v historii jsme už vykoupeni, tak netřeba cokoliv. Třeba jen to přijmout. O duchovní lenost a pýcha nade vše. 8-o

0 0
možnosti
E

experience

15. 9. 2009 11:23
Každý takový příspěvek

je důkazem toho, že autor není ve své víře pevný a potřebuje si ji sobě nebo druhým zdůvodňovat.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

15. 9. 2009 11:42
Re: Každý takový příspěvek

...a každá takováto reakce je důkazem toho, že autor není ve svém ateismu pevný a potřebuje si jej sobě i druhým zdůvodňovat. :-)

0 0
možnosti
G

golemič

15. 9. 2009 9:45
říká se tomu "život Nového stvoření"

lidé tělesní to nemohou pochopit, ale mohou se rozčílit a začít, možná poprvé, přemýšlet, jaký by to pro ně byl průšvih, kdyby na tom Bohu něco bylo...

0 0
možnosti
E

experience

15. 9. 2009 11:47
Re: říká se tomu "život Nového stvoření"

mýlíš se, žádného nevěřícího eventuální existence Boha neznervózňuje, to si jen ty namlouváš ve vé povýšenosti

0 0
možnosti
JS

jaroslav-s

14. 9. 2009 22:21
bláboly

Je to příznačné, jakmile je na tu zmínka o křesťanství či Bohu a je možno k ní diskutovat, okamžitě se strhne smršť. Smršť na jednu stranu dementních připomínek, výkřiků a provokujících otázek. Opravdu mne to někdy baví číst. Protože za tou snůškou nesmyslů vidím naději. 1) naději v tom, že existují lidé, kteří o Bohu a své zkušenosti s Ním jsou ochotni a schopni uveřejnitt 2) že existují lidé, kteří to čtou. Na většinu těch výpadů a otázek nemá smysl odpovídat, protože jsou prostě o ničem a jejich smyslem je provokovat. Přesto je v tom i něco dobrého. Je vidět, že nás to nenechává chladnými. Špatné by bylo, kdyby takové příspěvky byly bez reakce.

0 0
možnosti
VK

kafy

16. 9. 2009 7:53
Re: bláboly

Hehe, nejdelší diskuse jsou pod články o cikánech a o náboženství. Dá se tahle tvoje domněnka aplikovat i na první zmíněné ? A nebo se většina diskutérů jenom baví flamem ? Já osobně se jen bavím. O bohu nepřemýšlím.

0 0
možnosti
MP

JustOlder

14. 9. 2009 12:43
Vysvětlivky :-)

Jako obvykle - stačí brnknout o víru, nebo Boha, nebo církev apod., a už je tady zase Boží dopuštění :-P

Pro pár lidí, kteří to budou ochotni číst nabízím něco málo vysvětlení. K čemu máme Boha, když nic neřídí, nijak nezasahuje, nikomu nepomáhá? Podotýkám, že odpovědi vycházejí z toho, že věříte, tedy přijímáte základní teologické teze (pozor - nezaměňovat za katolíci, tohle je shodné u všech křesťanských církví!!!)

1) Máme od něj svobodnou vůli, tedy do našich věcí apriori "nezasahuje". Je to tak trochu politika nevměšování, dovedená skoro ad-absurdum. Bůh nám sice pomáhá, ale je možné, či spíš nutné, jej o pomoc požádat

2) Nicméně to že se nevměšuje do našeho života, neznamená, že jsme mu fuk. Nebojte, po smrti nám to spočítá ;-)

3) Pro křesťana je stejně tak podivný výkřik "já ho nepotřebuji". Je to stejné vykřikovat "já nepotřebuji Škodovku", po cestě do práce ve svém "fávu"

0 0
možnosti
MP

JustOlder

14. 9. 2009 12:49
Re: Vysvětlivky :-)

4) nesmysl je ptát se, jestli věřím i v další "bohy". Základní vyznání víry začíná "Věřím v jednoho Boha..."

5) Představa pekla - všechna zpodobnění více méně vycházejí ze středověku. Člověk v té době potřeboval hmatatelný obraz, co se asi děje se zatracenými dušemi. A malíři pustili fantazii na špacír, a vytvořili obraz pekla, který se zaryl opravdu hluboko. Jenže dnes už působí spíš komicky. Ve skutečnosti je peklo definováno spíše jako "prázdnota", jako místo, zkrátka "kde není Bůh". Duše jsou tak týrány nekonečnou prázdnotou, a touhou dostat se do ráje, což je jim upřeno (ale faktický stav věci nikdo nebyl schopen ověřit ;-)).

0 0
možnosti
CI

Cocotus_Interruptus

13. 9. 2009 18:04
Priste radeji zmuchlat, pouzit a splachnout...

Takovej dusevni klystyr uz jsem dlouho necetl. *blici smajlik*

0 0
možnosti
PP

Euronymos

13. 9. 2009 13:36
Antikrist

Ještě jednou jsem si to přečetl a došel jsem k závěru, že oněch 13 let jste byla antikrist.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 33,72
  • Průměrná čtenost 2711x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..