Bolest a genialita Amy Winehouse ..

Jsou citliví, mnohdy obdaření neskutečným talentem a umírají i mladí. Umělcova duše je velká a mnohdy nevyzpytatelná. „ Zemřela zpěvačka, která svůj život mimo jeviště moc nezvládala.“

Nebyla jediná a určitě ani poslední. Prorazila velice mladá a její „image“ asi „odrazovala“ nejednoho z nás. Její písně jsem dlouhou dobu vůbec neznala a teprve teď postupně odhaluji její velký talent.

Emoce ovládají každého umělce. Bez nich by nesložil žádnou píseň a nezazpíval jediný tón. Nechci zde v žádném případě obhajovat konzumaci drog či alkoholu, ale umělcova duše je prostě jinačí.

Ne každý najde odvahu se svým démonům a bolesti podívat do očí a projít i dlouhodobější terapií.Ne každý, svojí citlivou duši zvládne. Tlak bulváru a dennodenní život pod dohledem médií není nic jednoduchého.

Je lehké obdivovat nějakého zpěváka pro jeho nadání, ale těžší je myslím pochopit jeho bolest, kterou geniálně zabaluje do svých písní.

Stronger Than Me, Rehab, Back to Black. Jen pár z písní, které Amy Winehouse zajistily celosvětový úspěch a uznání.

Bohužel držitelka několika Grammy zůstane některým lidem v paměti spíše jako kontroverzní umělkyně než talentovaná zpěvačka, která mohla svými písněmi ještě hodně nabídnout. A to je velká škoda.

Nejspíš bolest Amy Winehouse byla silnější než ona.

 

 

 

Autor: Blanka Fay | neděle 24.7.2011 3:47 | karma článku: 27,44 | přečteno: 7714x