Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M30a90r19t83i52n 57R13a81m

11. 6. 2016 20:16

Karma! Chytře napsáno R^

0 0
možnosti
Foto

Ti, kdo dnes přicházejí na evropský kontinent, nemajípocit sounáležitosti se zdejším kulturním dědictvím ani ho mít nechtějí.Přinášejí s sebou kulturu, jež se s jejich kulturou nutně dostanemedo konfliktu. Arabští běženci, neutíkají před bídou, jak se mylně domnívajímnozí Evropané . Alžírsko, Libye, Irák nejsou žádné chudé země.Mohly by být nebo už byly značně bohaté z prodeje ropy, která jen taktryská z půdy. Proč tedy většina z těchto států patří k tzv.propadlým? Proč je život tam zničen až na dřeň – pouze a jedině proto, že tamvládne arabská společenská kultura. A nyní přicházejí do Evropy a přinášejís sebou tutéž kulturu, jež zničila jejich vlast. Toho se já osobně bojím apodle všeho nejsem sám.

3 0
možnosti
Foto

S Libyí se ale trošku pletete. Lidé se za diktatury Kaddáfího neměli extra dobře, ale ani ne, na tamní poměry extra špatně. Dožívali se vysokého věku, bylo to takové africké Švýcarsko. Lidi odjinud chodili za prací. Byla tam zadarmo energie, zdravotní péče (i když za složitějšími úkony museli jezdit do zahranicí), měli zadarmo bydlení. Byla zde silná persekuce opozice. Ale tato opozice podnikala atentáty atp.

Pak si Kaddáfího nadšeně svrhli za pomoci NATO a země má 2 parlamenty, je v občanské válce, životní úroveň šla prudce dolů a stejně tak výnosy z ropy.

Na vině není v afrických zemích, kde je ropa, jako je Libye anebo Súdán, islámská kultura, jako spíše vysoká míra korupce vládních představitelů. Vezměte si ty magory v Jižním Súdánu, Sava Kiiry a další. To jsou obyčejní černí mafiáni západního stylu typu jako sicilská mafie. . A kdo je tam dostrčil. Západní herci a politici. George Clooney. Umělým zásahem do vnitřních záležitostí státu, jenž byl rozťat došlo ke katastrofální situaci.

Arabská anebo spíše islámská společnost (protože islám je i v nearabských zemích) není ideální, jsou ale různé typy státního zřízení. Jednak jsou monarchie, SA, kde se nemusí platit daně a občané jsou uplaceni relativním sociálním blahobytem, ale musí se vzdát řady práv, o které ale někdy ani nestojí.

Pak jsou to teokracie, jež ale mají svůj parlament a ženy ve vládě- Írán. Pak je zde zcela podivný Pákistán, kde u moci vždy byla islamistická armáda a tajné služby. Pak byly socialistické režimy, údajně tzv. přímá demokracie v Libyi , částečně v něčem Sýrii a dalších zemích. Každý sociolog, ekonom, jenž se zabývá Afrikou, řekne, že na vině bídy zemí jsou hlavně korporace, jež země vytěžily, dále byl na vině i kolonialismus západních velmocí. A další a další faktory. A pak arabská kultura. Faktorů je řada a ne pouze a jedině proto.

0 0
možnosti
Foto

V křesťanském středověku platilo, že žena se může vzdělávat a věnovat vědě, ale jako řeholnice. První ženou v dějinách, jež se stala univerzitníprofesorkou, byla Trotula di Ruggiero na církevní lékařské fakultě univerzity vitalském Salernu v 11. století. Církev nikdy nebyla a není nepřítelem ženy, naopak lze bez nadsázky říct, že nikdo ji v dějinách nepozvedl tolik, jako právě ona díky mariánskému kultu.

0 1
možnosti
Foto

Mně jedna studentka práva v rámci semináře v jezuity vedeném centru přípravy ke křtu anebo prvnímu přijímání řekla, že ve středověku se na katolickém koncilu řešilo, zda je žena vůbec člověk.

0 1
možnosti
Foto

"Náboženský dogmatizmus potíral projevy rozumu, vědu a filozofii";-D Kdo vás učil takovou stupidní hloupost. Kdo od středověku do 19 století poskytloval vzdělání ? Nebyla to náhodou církev. Kdo zakládal vysoké školy ? Nebyla to náhodou církev ? Co je to náboženský dogmatismus ?RvRv

1 3
možnosti
Foto

Pravda je taková, univerzity ve středověku i později byly církevní a díky církvi, řádům se šířilo křesťanské učení a vzdělanost. Díky vstupu do řádů byly ženy osvobozeny od toho, aby musely porodit za život 16 dětí a z toho jich třeba 8 zemřelo na nemoci v dětském věku. Mohly si v klidu meditovat, anebo studovat. Na druhou stranu ale měli velké problémy Galileo, Bruno, církev se dlouho nemohla smířit s kosmologickými poznatky a evoluční teorie pro ni byl šok. Naopak Big Bang papež přivítal, že je to povrzení teorie stvoření.

1 1
možnosti
MJ

No vidíte, sotva se podařilo otupit (křesťanský) náboženský fanatismus, hned se prodraly k moci fanatismy jiné, řekl bych ještě horší (i proto, že z nich křesťanství alespoň vychází z dobrého učení) - komunismus, fašismus a to, co se ukazuje poslední roky, teprve čeká na zhodnocení historií. Navíc to sem mermomocí vleče jiný fanatismus. Zjevně nebude mít lidstvo nikdy vyhráno.

2 0
možnosti
Foto

no je to prostě v lidech - jsou hamižní, mocichtiví a líní (ale naštěstí ne všichni)

1 0
možnosti
ES

Děkuji, naprosto souhlasím.

2 0
možnosti
II

Spousta řečí celkem mimo mísu.

Po celá staletí se držela Evropa nad vodou především díky hromadné emigraci. Emigrovalo se z různých důvodů - náboženských, ekonomických, politických.

Jenom v době irského hladomoru (1845 až 1852, což není až tak dávno) opustilo zemi okolo dvou milionů lidí.

USA, Kanada, země Latinské Ameriky, Austrálie, Nový Zéland, Jihoafrická republika - to všechno jsou země založené evropskými migranty.

Což, pravda, svědčí i o tom, že příliš masívní migrace může domácí společnost ohrozit nebo i zničit.

Takže k té stávající vlně je třeba přistupovat obezřetně.

Ale bez těch šílených blábolů by to nešlo?

0 5
možnosti
MB

Děkuji za přečtení a názor. Domnívám se, že se mýlíte Vy.

1) My jsme potomkytěch, kteří neodešli.

2) Ti, kteří odešli, neodešli za sociálními výhodami, aby setam (kam odešli) o ně někdo staral nebo aby využili tamní technologickou aspolečenskou úroveň. Odešli do relativně prázdného světa bez civilizace, aby jítam šířili. Neodešli za pohodlným životem, ale využili příležitost pro dalšírůst.

1 0
možnosti