Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

5. 6. 2012 8:03
mimochodem,jak to bude konkrétně řešeno?

totiž, kdo vlastně bude ty eurobondy vydávat a hlavně, kdo ty peníze dostane k dispozici? To je asi ta podstatná otázka. Jestli snad ECB vydá nějaké eurobondy, řekněme 500 miliard eur, dejme tomu že je rozprodá. Ale co udělá sakra s těmi 500 miliardami? Rozdělí jhe podle nějakého klíče (počtu obyvatel,či jinak) jednotlivým státům EU? Nebo je rovnou pošle na pomoc Řecku a podobným? A jak se pak bude vracet?

0 0
možnosti
MP

Marek Pleskač

4. 6. 2012 17:55
Nigel Farage

to říká výstižně: http://www.youtube.com/watch?v=O_2DAK3UN_I

2 0
možnosti
ZB

zberanek

4. 6. 2012 17:48
EU to celé zbabrala

Evropská unie spustila společnou měnu velmi rychle, až zbrkle. Výsledky jsou dnes známé, Eurozónu by měly opustit Řecko, Španělsko a možná Portugalsko a Itálie. No a co Irsko? Bohužel EU ovládaly Francie a Německo společně, přičemž Sarkozy byl všechno, ale ne ekonom a hospodář, byl to především velký náfuka. Dnes je situace jiná, ale EU je již v takových problémech, že jí asi nemůže pomoci vůbec nic. Eurozóna se zřejmě rozpadne, a to není dobrá zpráva ani pro jednoho člena v EU. Dnes už nepomohou ani Eurobondy, protože EU neudělala jednu důležitou věc, a tou je redukce bank. Banky na krizi EU bohatnou, lidé v EU chudnou a slibný projekt EU a Eurozóny jde do kytek.

0 0
možnosti
ZH

Zani

4. 6. 2012 17:45
Jo jo

Nemaj to hoši lehký. Ale Angela to řekla jasně, když chcete eurobondy, tak musí být jen jedno ministerstvo financí pro všchny. Tedy tak se to snažím parafrázovat. A já si myslím, že má pravdu.

0 0
možnosti
ZB

zberanek

4. 6. 2012 17:48
Re: Jo jo

To už měla mít Eurozóna už dávno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik