Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Lépe jsme se samozřejmě již meli,pokud jste si nevšiml proběhla i nás byť s malým zpožděním ekonomická recese.

Pokud bohatí bohatnou chudí kupodivu mohou i chudnout,můžou se rozvírat nůžky ale celkové bohatství může stoupat.Nicméně ano máme se stále dobře,i když se někteří an západ o nás mají mnohem lépe ,zejména díky funkčnosti státu,což je v našem zlodějstánu problém.

Nicméě zdražení koruny bylo velmi kontroverzní a nakopnutí ekonomiky nelze jednoznačně prokázat tímto vlivem.TO že čnb cíluj einflaci neznamená že to tak má být,protože se čnb bohužel drží dogmat.Keynesiánec stejně nic jiného než rozmělňovat úspory a likvidovat statky neumí,možná by multiplikační efekt fungoval,jenže na to musí být víc než peníze,proč asi celkově celosvětově selhává politika QE.

Nakopnutí ekonomiky zdražením prakticky všech vstupů prospěje málokomu,podpora exportu v ekonomice montoven je tímto krokem dosti dikutabilní.na devalvaci koruny vydělal jen určitá skupina .....

Běžný občan zcela jistě ne,ostatně paranoidní obava z mírné deflace se mě osobně zdá iracionální, ekonomika postavená pouze na dluhu je stejně něco co se musí časem zhroutit...dluhy opravdu nepřerosteme.

0 0
možnosti
Foto

Drahý autore, to že se ti nahoře mají lépe, neznamená, že ti dole se nemají hůře. Společnost neblbne, blbnou lidi jako Vy, když se odváží napsat takovou kravinu, že jsme se nikdy neměli lépe - to je statistika ve stylu jeden snědl včera dvě kuřata, druhý žádné - čili na každého připadá jedno kuře a oba jsou sytí a spokojení. Nejsou.

0 0
možnosti
DV

D57a38v50i97d 78V82l29k

17. 3. 2015 7:45

Raději se věnujte své práci.Třeba opravě výmolů na Průmyslové ul. pane místostarosto.

2 0
možnosti
SN

:-)   Autore! Mně se nelíbí, když se píše o věcech, které jsou pro informované všeobecně známé tak, abych si přihrál svoji polívčičku, ev. se zavděčil soukmenovcům stejně smýšlejícím ! 

     Biopaliva nařídila EU, tam si stěžujte !   Buď to budou pěstovat naši zemědělci a Babiš, nebo se to za peníze doveze odjinud a naši mohou jít stá frontu na pracák !  Takže co navrhujete, Vy chytrolíne!  Rv

0 1
možnosti
Foto

To víte, někdo má za tuzéra milióny, někdo koruny.

Vy asi jen koruny - tak tolik nezáviďte, že Babiš umí a je v podnikání lepší než vy, a tím pádem je víc u lizu. ;-)

No a co Vám vadí na úloze ČNB? Spíš co by Vám vadit mělo! A sice, že dlouhodobou strategií, která začala loňskou devalvací koruny vůči €uru, je český národ systematicky ožebračován, což definitivně dorazí "převedením" aktuálního kurzu Kč na €. Kolik to tedy bude? 1:35? Možná bych mohl věštit, ale bude to tak nějak... Dost rozdíl ve výplatě o proti původnímu kurzu 1:24, že? A konečně si zamnou ruce i řetězce, které nám tu konečně nasadí € ceny.

To je celá úloha ČNB a jen hlupák to nevidí.

2 2
možnosti
Foto

P.S.: Vaše milovaná ODS už holt u lizu není, tak se s tím smiřte. A dlouho nebude. Ta éra skončila.

2 1
možnosti
JA

S obsahem prvního odstavce souhlasím naprosto bezvýhradně.

K druhému odstavci napíšu asi toto: "normální" obchodník chce levně nakoupit a draze prodat. ČNB zařídila pravý opak.

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Politik, starosta Uherského Hradiště, krajský zastupitel, Zlínský kraj http://www.stanislavblaha.cz Facebook: https://www.facebook.com/Ing.StanislavBlaha Twitter: www.twitter.com/StanislavBlaha

Seznam rubrik