Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jistě jste si povšiml, že Hrad zařadil "zpátečku", takže váš hněv je už trochu mimo. Kdybyste ovládal zahraniční jazyk, našel byste si originál výroku pana velvyslance a porozuměl mu. V daném kontextu má slovo awkward význam "nevhodný", což ve spojení s "možná" opravdu nelze chápat jako nějakou výtku či dokonce nátlak. Navíc šlo o odpověď reportérovi, nikoliv o diplomatickou nótu.

Ve slušné společnosti bývá zvykem, že když se gentleman upšoukne, ostatní dělají, že to nezaznamenali.

Jen malý český pisálek to pěkně rozmázne, aby se zviditelnil. Rv

2 0
možnosti
JR

J51a61r22a 24R15a96n40k

7. 4. 2015 23:36

Earlier this week Mr Schapiro told Czech television earlier this week it would be "awkward" should Mr Zeman attend the ceremony as the only statesmen from an EU country.

Mam pocit, ze zde je malo znalcu anglictiny, protoze i dite 3 tridy vi, ze muze pouzit Webster synonym a zjistit, co to znamena, ale pan Zeman zrejme pouziva svuj "urban dictionary", pak prijde i na "pasy".

2 0
možnosti
Foto

Tento krok udělal vůči velvyslanci státu, který naše země ve svých bezpečnostních strategiích označuje jako garanta své bezpečnosti. Tedy za nejbližšího spojence. Na druhou stranu  si prezident na Hrad zve Putinovy nejbližší spolupracovníky, od kterých si nechává platit dovolenou, případně k ruskému velvyslanci do jeho domu chodí s radostí pít.

10 1
možnosti
Foto

Velvyslanec Schapiro  řekl toto "Není na mně nebo na kterékoli jiné zemi, abychom říkali českému prezidentovi, co má, nebo nemá dělat, a chápu, když prezident Zeman řekl, že je třeba vzdát hold obětem všech zemí v souvislosti s koncem druhé světové války. Symbolika toho, že možná je jediným vůdčím představitelem států EU, který bude stát na pódiu, sledovat vojenský pochod, když ta armáda vlastně destabilizuje jeden ze států sousedících s EU, tak to možná je takové prekérní. Uvidíme, co se stane."

6 0
možnosti
VK

Schapiro Zemana na nic neupozornil. Ukažte mi kde.

Pouze konstatoval, že tam bude z EU prakticky sám, což ho staví do prekérní situace. Odmítl rozhodnutí Zemana hodnotit s tím, že mu to nepřísluší. Tečka. Ostatně Zeman už couvá.

7 1
možnosti
JR

J40a97r24a 72R28a12n22k

7. 4. 2015 23:42

Kdyz se Netanyahu zminil, ze je skoda, ze se Obama snazi bratrickovat s Iranem - Zemanovi a nikomu z Vas nevadilo, proc najednou poznamka, ze v teto napnute situaci je trochu podivne cestovat do Moskvy a stat jako jediny z civilizovanych evropskych zemi vedle Kima;-O

1 0
možnosti
JO

Vezmu to po odstavcích. Ano, ano s drobnou výhradou, ano. Takže R^

1 2
možnosti
JL

Co by tady asi tak dělal důležitý diplomat? Ty USA potřebuje někde úplně jinde.

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Politik, starosta Uherského Hradiště, krajský zastupitel, Zlínský kraj http://www.stanislavblaha.cz Facebook: https://www.facebook.com/Ing.StanislavBlaha Twitter: www.twitter.com/StanislavBlaha

Seznam rubrik