Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I51v22o 71P47a36t35t20a

13. 1. 2015 6:07

Ten blog je v pohodě až na jednu maličkost, cituji: My samozřejmě potřebujeme imigranty, abychom se vyrovnali s nízkou porodností".  Uvedený citát je nepravdivý. Nízkou porodnost zapříčinilo diletantské řízení sociálního státu ekonomy. "Jen" o 600 000 dětí za posledních 20 let jsme přišli díky zákonu o dani ze mzdy fyzických osob, který prosadil a podepsal V. Klaus. Více v přednášce "Sociálně ekonomická hlediska podpory rodin. Dostupné na adrese: http://slideplayer.cz/slide/2628016/

2 2
možnosti
SB

Když píšete tuhle úvahu, tak bych se Vás zeptal, zda si myslíte, že ČR je izolovaný ostrov.

Pokud si to nemyslíte, tak mi odpovězte, proč zcela ignorujete, že problém nízké porodnosti je v celé Evropa (tedy u skutečných Ecvropanů, nikoli u menšin, které naopak nic jiného nedělají).

Rozebíráte příčiny, proč tomu je v ČR, ale ani slovem se nezmíníte o zbytku Ev ropy. Když je tomu tak všudel, tak asi příčiny budou jinde než v našich (českých) daních.

1 0
možnosti
MP

Ja si nemyslim, ze by pan Prezident Havel byl zase takovy snilek, ktery by rad svoji zemi uvrhnul do podruci party intelektualu ve svetrech (nadsazka). Urcite byl spise vizionar a s nekterymi temi vizemi nemusime souhlasit. Jake mel vize jeho nastupce? A kam nas dovedly? Nemluvim o ekonomice, ale zejmena o ztrate hodnot a moralnim upadku. Nebyl to Havel, kdo zavinili odcizeni vetsiny naroda od politiky,resp. politiku. A pochybuji, ze by dnes pravdolaskarsky souhlasil s tim, abychom prijimali desetitisice uprchliku. Aspon ne tech ekonomickych. A k tem vietnamcum, jiste jste to myslel s nadsazkou, ale milion bych jich tady opravdu nechtel. Myslim, ze nema smysl tuto mensinu glorifikovat. Jiste, umi se asimilovat, zaroven si uchovava svuj uzavreny charakter. Jejich deti umi perfektne cesky, jsou vedeny k tomu, aby mely dobry prospech ve skole. To jen vsechno ok, ale take by bylo dobre, kdyby nekdo mohl poskytnout seriozni informace, kolik z nich vubec odvadi dane, venuje se legalnimu byznysu, to znamena neobchoduje s padelky, nevede bistra s jidlem nejasneho puvodu, nepestuje marihuanu atd. Teprve pak bych se mohl pripojit k vasemu nazoru.

0 2
možnosti
SB

Cituji z Vašeho příspěvku:

A pochybuji, ze by dnes pravdolaskarsky souhlasil s tim, abychom prijimali desetitisice uprchliku.

........................

Ale to víte, že by s tím souhlasil. Jakmile by se o tom v Bruselu rozhodlo, tak by to odsouhlasil jako svého času Husák všechno, co přicházelo z Moskvy.

1 0
možnosti
MR

muzete v Evrope mluvit o stesti ze se opravdu neumi koordinovat, kdyby to umeli, tak si sednete na zadel. Opravdu kdyby to udelali treba v deseti mestech najednou, tak nikdo nevi jak na to.

1 0
možnosti
VPS

Multikulti jako vyšité. Čím takových příkladů bude více, tím menší šanci budou mít naši nepřátelé.;-D;-D;-D

https://www.youtube.com/embed/eee4-d7F Uis

PS: Tohle se bude líbit i J.Daněkovi s J.Rankem

0 0
možnosti
MM

"Měli bychom se naučit chovat se v mnoha případech neutrálně a nebýt za každou cenu arbitrem mezi dobrem a zlem".. Jinými slovy: Měli bychom se naučit chovat se oportunisticky, a rozhodovat se mezi dobrem a zlem jen tehdy, je-li to v zájmu naší politické reprezentace.. O zahraniční politice píšete jako by snad měla zaujmout stanovisko k bojůvkám nějakých domorodců v papuanském pralese, přitom Ukrajinu máme skoro za kopcem a Sýrie je takřka na hranici Evropy. Války v těchto zemích se chtě nechtě dotýkají i nás. Neutralita by pro nás rozhodně žádnou výhodou nebyla.

5 0
možnosti
Foto

"Tím neříkám, že bychom se měli za každou cenu vyhýbat konfliktům. Pouze bychom měli mít jistotu, že konflikt, do kterého chceme vstoupit, je nevyhnutelný, protože už neexistuje jiné řešení, které bychom mohli ve vlastním zájmu nalézt." ... vždycky je lepší citovat celek, než vytrhnout jednu větu. :-)

0 0
možnosti
SB

CItuji z článku:

Jakkoli si vážím pana prezidenta Havla, tak musím konstatovat, že on snil svůj sen o světovládě morálních filosofů...

............................

A vidíte, já si ho právě proto, o čem snil, nevážím.

Odmítám v planém snílkovství vidět ctnost. Snílek ať si svůj vlastní život zorganizuje, jak chce, ale když někdo přijímá funkci, při které rozhoduje o životě jiných lidí (tedy funkci prezidenta republiky), tak za své činy nese odpovědnost. A pokud tyto činy vycházejí z nerealistického snění, neumenšuje to vinu takového politika za chyby.

8 4
možnosti
MP

Tak jake zasadni chyby s dopadem na nasi spolecnost ve sve funkci udelal? A takove ty kecy o pravdolaskarstvi nemaji smysl, ve sve dobe, kterou jsem velmi intenzivne prozival, melo to heslo svuj vyznam. Ale zadnou modlou se to prece nestalo, tak nema smysl tomu pricitat vetsi vyznam, nez to melo v tehdejsim kontextu.

3 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Politik, starosta Uherského Hradiště, krajský zastupitel, Zlínský kraj http://www.stanislavblaha.cz Facebook: https://www.facebook.com/Ing.StanislavBlaha Twitter: www.twitter.com/StanislavBlaha

Seznam rubrik