Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych autorovi a jemu podobným protivládním prudičům poradil, aby moc nedráždil vládu ohledně výše daně a kontroly jejího výběru. Mohlo by se nám to všem velice nevyplatit.

Loni zaplatily firmy na daních celkem 89,4 mld. Kč (DPPO). Zaměstnanci zaplatili na daních ze mzdy 98,2 mld. Kč (DPFO ze závislé činnosti). Živnostníci (OSVČ) zaplatili loni pouhých 0,6 mld Kč na daní z příjmu (DPFO).

Jestli tedy budeme prudit vládu, pak první na řadě, komu vláda zvýší daň z příjmu, budeme my drobní živnostníci. Pouhých 0,6 mld Kč v porovnání s 98,2 mld. od zaměstnanců je opravdu šílený rozdíl. Hlavně pokud si uvědomíme, že výběr daně od OSVČ klesl loni o 58 procent oproti roku 2013, zatímco od zaměstnanců výběr daně ze mzdy vzrostl.

0 1
možnosti
AK

1) Firemní daň ze zisku je u nás nejnižší v novodobé historii (v roce 1992 činila 55%), bylo by možná dobré se zamyslet, jestli není už příliš nízká.

2) Rozpočet má dva strany - příjmovou a výdajovou. Finanční ústava vychází z nesprávného předpokladu, že problém je pouze na výdajové stránce a hodlá ho řešit nesprávnými nástroji - škrty (viz Řecko, které škrtá od roku 2009 s tím výsledkem, že HDP poklesl o 25%, nezaměstnanost přesáhla 26% a přes odpuštění části dluhu činí dnes 190% HDP, když před zahájením škrtů to bylo 110%).

3) Co se týče štítků, máte pravdu. Je to malá domů pro příslušné firmy.

1 1
možnosti
MK

1) 55% firemních daní, to je něco naprosto šíleného. I třetina z této hodnoty je pořád příliš vysoké číslo.

2) Chyba je v tom, že neexistuje vazba mezi příjmem a výdaji. Utratit přece nemohu více než vydělám. Správný postup je vybrat příjmy a pak rozhodovat, kam je mohu rozdělit. Ve skutečnosti jsou už rozděleny příjmy, které MOŽNÁ přijdou v přístím roce.

2 0
možnosti
JP

Přerozdělování - způsob vládnutí ČSSD. Vytvořit frontu děkujících občanů za to, že jim jinde sebere.

6 1
možnosti
Foto

Každá  koruna, kterou nám uloupíte formou daní a která se dostane do vašich pařátů je vyhozenou korunou.  Vůbec mě nezajímá, že někdo chce loupit míň, někdo víc, že ten chce lup použít na tohle, jiný zas na tamto, protože to není důležité. Co důležité je, je to, že nás můžete beztrestně olupovat o náš majetek.

6 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Politik, starosta Uherského Hradiště, krajský zastupitel, Zlínský kraj http://www.stanislavblaha.cz Facebook: https://www.facebook.com/Ing.StanislavBlaha Twitter: www.twitter.com/StanislavBlaha

Seznam rubrik