Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rumcajz

25. 1. 2011 14:24
Nemám nic proti psům,

ale tzv. "pejskaře", čoklíkáře" a podobné nazývám "OBSÍRAČI", protože nic jiného nedělají...:-)

0 0
možnosti
K

krasomila2119

23. 1. 2011 23:58
Jinde to jde ....

V mnoha městech v Německu to vyřešili tak, že z výkalu zjistí DNA a majitel dostane cca 100 euro pokutu. Poprvé. Další miláčkovo hovínko se podstatně prodraží, Jeďte se tam podívat, jak tam mají čisto. Jinak ještě pro majitele psů, kteří pláčí nad poplatky za psa - věřte že mne taky nebaví ze svých daní platit vaše psí čipy.

0 0
možnosti
AL

20mA

21. 1. 2011 23:47
já mám psy rád,

ale vepřový mám radši

0 0
možnosti
AL

20mA

21. 1. 2011 23:54
Re: já mám psy rád,

jak tak čumím, možná i psi, můj kámo Hiu Chi Ling je umí super, s tou jejich zeleninou, no nádhera, bohužel (že by) je to jen pro známý

0 0
možnosti
KB

Kolokol

18. 1. 2011 15:20
Máte pravdu, ale problém je v tom,

že se často vybere nějaký okruh lidí, na kterých si ostatní začnou honit svoje sebevědomí, jak oni jsou pořádní, apod.

Já to nijak nesnižuju, ale pak potkáte člověka kterého štvou psí výkaly a mezi tím hodí na zem obal od zmrzliny.

Všechno je to o lidech, bez ohledu jestli zrovna mají psa nebo ne. Někdo má psa po kterém neuklízí, někdo vyhodí PET lahev z okna auta, jiný naloží kamna a odveze je do lesa.

Pak už je jen otázka co je větší zlo, jestli psí H. nebo kamna v lese. Bez ohledu na to co je horší, nemá být ani jedno.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

25. 1. 2011 21:26
Re: Máte pravdu, ale problém je v tom,

Nemám pocit, že by každý z nás dělal něco z toho. Spíš to bude tak, že kdo uklízí po svém psovi, tak ani neháže odpadky na ulici nebo v lese. A naopak.

0 0
možnosti
I

Inspidity

17. 1. 2011 3:47
Sbírání

Pytlíky si na výkaly klidně koupím, ale pokud nenajdu za 45 minut venčení (volný) odpadkový koš, odmítám výkaly sbírat. Domů si to za 1500 Kč ročně nosit odmítám.

0 0
možnosti
AS

viveka

17. 1. 2011 11:36
Re: Sbírání

A to si to teda mají nosit domů na botách ostatní lidé??? ;-€

Samozřejmě, že si to vezmu domů, když nenajdu koš mám doma nebo u domu vlastní popelnici. Nebo kam dáváte ostatní domácí odpad? Případně lze i spláchnout do záchodu, samozřejmě bez pytlíku.

0 0
možnosti
S

stst

16. 1. 2011 22:34
Neni co resit

Psi nepatri do mesta, ale na vesnici, v meste trpi. Pak nebude co resit. Nebo si po vzoru milovaneho pejska poridte do mesta kravu a ta vam posere vsechno, nebudete stihat ani psat prispevky do blogu .....

0 0
možnosti
AS

viveka

17. 1. 2011 11:41
Re: Neni co resit

OMYL psi trpí na vesnici, kde jsou zhusta pozavíraní na malých dvorcích nebo přivázaní u bud a nikdo s nimi nikdy nejde na procházku. Svého pána vidí jen když ten prochází přes dvůr. TO jsou chudáci, ne městský pes, který tráví se svým pánem všechen svůj čas, denně má několik procházek a pohodlný pelech v teple.

Vím o čem mluvím, žila jsem ve městě a teď na vesnici. Od jara do podzimu mívám domovní dveře dokořán, a co myslíte, kde jsou psi? Na rajském dvorečku? Omyl, se mnou doma, ven jdou tehdy, když tam jdu já. Vedou úplně stejný život jako vedli ve městě a vybírají si ho dobrovolně. Ani jeden nezůstane dobrovolně sám venku na dvorku, což ostatní vesničtí psi běžně musí.

0 0
možnosti
R.

rest .49

15. 1. 2011 16:22
psi

[] BEZOHLEDNOST JE DRUH NEDOSPĚLOSTI

Jsem pejskař pokud platím za psa tak nebudu sbírat.

Nejvíce co rvou že jsou dětská hřiště plna exkrementu jsou právě maminky venčili psy viz.obrázek.

A až nebudu platit budu taky to sbírat.

                         Čus.

0 0
možnosti
P

philipe

16. 1. 2011 16:46
Re: psi to rest.49

Svým výrokem jste se začadil mezi ty omezence, na které platí jen zákon a mastná pokuta. Ve Švýcarsku platí ten, kdo neuklidí lejno po svém bastardovi na místě 200 CHF. Když nezaplatí ihned, musí se identifikovat a dostane složenku na zapalcení pokuty do jednoho týdne. Když se nemůže prokázat žádnou platnou legitimací, je eskortován na policejní stanici, kde se zjistí totožnost a sepíše protokol. Pak to může vyjít i na několik stovek CHF. To jen pro Vaši informaci. Váš komentář ale naznačuje, že napatříte mezi lidi, kteří to pochopí. Spíše mám ten dojem, že způsob Vašeho myšlení je chorobný. Psychopatům by se nemělo dovolit chovat psy. Trpí tím nejen ten pes ale i ti lidé, kteří mají tu smůlu a jsou s Vámi či s tím psem konfrontováni.

0 0
možnosti
MSV

Medvědice se vrací

13. 1. 2011 0:13
s většinou souhlas

jen

1)ne o moc, ale pořád raději šlápnu do psího exkrementu, než do lidského

2)Pokud dítě psa dráždí, mohou za to hlavně rodiče toho dítěte. Tím nechci úplně omlouvat pejskaře. oni si mají svou ratolest také hlídat. ale přece jen větší vina je na straně rodiče, popřípadě dítěte pokud se jedná o puber´táka.

0 0
možnosti
M

martin5.33

16. 1. 2011 9:58
Re: s většinou souhlas

Kolik lidí /děti/ dráždí psa? Co považujete za dráždění psa?

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

12. 1. 2011 23:26
částečně souhlas...

já jsem majitel 2 fenek, pokaždé po nich sbíráme (s výjimkou velmi řídkého průjmu, což technicky nelze... ale to se přihodí jen při nemoci, zatím tak 1-2x za život psa) a nepochopíme lidi, co to neseberou - zvláště z chodníku. Ale vzhledem k množství trávy a psů by se mělo sbírat i z trávy. Kdo po psovi nesbírá je dobytek - ale stejný, jako ten, co zvrací na chodník / lavičku / v MHD, kdo močí na chodník (poblíž domu je hospoda, kde je jistě záchod, přesto chodí štamhasti občůrávat stromy - podotýkám - na chodník, u silnice), vyhazuje odpadky apod.

Pes, jako každý živý tvor, se brání útoku. Sám neútočí prakticky nikdy, pokud ano, je to vina majitele (špatný výcvik. Pes bez výcviku zpravidla sám neútočí, s dobrým výcvikem nikdy). Ale mnoho lidí psy úmyslně týrá. Třeba za plotem... a jednou zůstanou otevřená vrátka. Mě, kdyby někdo týral psa, tak psa co nekdžíve odvolám... a pak půjdo dotyčnému rozbít ústa osobně. Takže s poznámkou o soudu nesouhlasím, leda by se posuzovalo i zavinění.

0 0
možnosti
R.

rest .49

15. 1. 2011 16:37
Re: částečně souhlas...

Pani jděte někam mám rotwika po vycviku byl několikrát dražděn od děti přes plot a dnes ho nemohu nechát i za me přitomnosti v blízkosti vnoučat neboď sebemenši pohyb proti němu tak hned nepřiměřeně zareaguje neříkám že by kousnul ale co není může byt.Chodím s nim a je opatřen  náhubkem a ještě na vodítku.

Pokud za něho musím platit tak nezbírám.

                                                     :-)

0 0
možnosti
AA

pablo23

12. 1. 2011 16:02
jj

mám psa, poctivě po něm uklízí a nechápu d*menty, kteří neuklízejí po svých. Zrovna dneska jsem si říkal, že jakmile napsadne sníh, tak na to všichni totálně dlabou!! Hnus, pořádně mastný pokuty a případně donáška balíčku pod jejich rohožku!!

ps - co se týká pískovišť, nikdy jsem neviděl psa, že by tam šel něco dělat, ale viděl jsem mnoho toulajících se koček, které tam vyvádějí ledasco, ale ještě horší jsou holubi, kterých na pískovištích vídám celá hejna...

0 0
možnosti

zbynek.skopan

13. 1. 2011 12:54
Re: jj

Ono je s podivem že  dnes  v éře  baby boomu  je většina  dětských  hřišť  oplocena a to  že tak děti mají "výběh" jen  pár metrů čtverečních s vydupanou trávou.  Nejvíce psích hoven  je právě před brankou  do dětského hřiště a  právě v jeho okolí.  V řadě případů i před školkou a ZŠ ( logicky i tam  je tam trávník)

sorry pejskaři:   Na pískovišti jsem si hrál jako dítě na konci 60tých let a tehdy  jsme  měli jako děti  celé sídliště  jedno velké hřiště. Dnes se můj pětiletý  syn  musí zavírat do klece aby  ho ochránila před čoklama

P.S.  včera ráno syna "napadl" prý hodný pes, prý  si chtěl hrát (syn stál bez hnutí  a díval se jak  zavírám garáž) ... nekousl ho ale totálně zaprasený od tlapek musel jít do školky....  když jsem byl malý pokousat mě mohl  jen pes když jsem lezl přes plot na jablka,  dnešní  děti mohou být psem napadeny  už  jen když stojí  na ulici.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2382x
Jsem vysloužilý pouliční kreslíř, rád cestuji po světě, když můžu, tak se hýbu a plzeňské považuji za transformaci olympského nektaru. Žiju rodinným životem, dobrá kniha je můj přítel a jsem závislý na PC. Jsem pro demokracii, protože nic lepšího není na skladě a stavím se proti jakékoliv víře bez pochybností, neboť takový stav je předsíní fanatismu.

Seznam rubrik