Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pepča.cyrany

27. 2. 2010 10:09
No vida a stačilo říct,

že nemáte rád pana Paroubka.

0 0
možnosti
PS

Petr_La

26. 2. 2010 22:07
Kdo vlastně jezdí vlakem

Celoroční režijku na vlak má 200 tisíc lidí. Normálně stojí 22 tis.Kč. Kolik je to celkem ? Přesně 44 miliónů korun.

Osobně bych si za těch 220 Kč užíval denně. Když to udělá každý, je to za rok 73 miliónů jízd (přepravených cestujících). Zdá se mi, že vlaky jsou jen pro zaměstnance drah a jejich rodinné příslušníky.

Navrhuji jim je tedy prodat a přestat tento podnik nadále dotovat z našich daní. Proč taky ?

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

26. 2. 2010 21:55
Na tom není nic divného - ad konec

Je to pouze a jen zástupný problém pro to, aby mohli odboráři ukázat svoji sílu. Podpora Paroubka a jeho anallyzátorů je jednoznačná, jelikož se vždycky oplácí něco za něco, Jyrka v tomto směru dlužný nezůstane.

(nový termín použit z Větvova slovníku)

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

27. 2. 2010 7:45
Re: Na tom není nic divného - ad konec

to bohužel potvrzuje moje obavy. A jedéééém, další kolo. Brácha na mně, já na bráchu. Ehm, vlastně v socdem jsou přátelé na přítelkyně. A obráceně. chybí mi tu jeden krásný smajlík ze skype. Zapisuje se tam jako (puke)

0 0
možnosti
B

bobanov

26. 2. 2010 21:00
Nevím..

ale já jsem to pochopil spíš tak, že mají obavu z toho, že  díky zvýšení DPH zaměstnavatelé zruší veškeré benefity všeobecně...Například oběd jak uvadí někdo níže.. stojí zhruba 60 korun a zaměstnanec platí 30 korun. nebude to ale tak že zaměstnanec bude muset platit celých 60korun protože zaměstnavateli se nebude chtít dávat zaměstnacům benefity s vyšším DPH?

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

27. 2. 2010 7:48
Re: Nevím..

Nemyslím si to. Rozdělme zaměstnavatele na 2 skupiny. Státní a ryze soukromé. U těch soukromých věřím tomu, že si rozmyslí, jaký benefit mohou svým zaměstnancům dát. Oni si to ale už dávno rozmyslet museli. Mohou dát jenom to, na co skutečně mají.

No a pak jsou ty státní. Ty, vzhledem ke své velikosti a důležitosti vždy budou počítat s podporou státu. A kdž nebude podpora dobrovolná, mám tady přece možnost nátlakových akcí.

Nene, tohle jsem ani rozepisovat nemusel. Stačí si zopakovat tu skutečnost, že odboráři sami s touto úpravou souhlasili. Žebyse tehdy spletli? Nebo teď? Nevěřím. Ale možná je to fakt jenom moje paranoia

0 0
možnosti
D

dýmka

26. 2. 2010 15:37
už je to tady

Největší paradox je v tom, že tímto se ukazuje, kdo taky vládne v tomto státě:

- ten, kdo umí škodit. Za půl dne stávky vzniknou dopravcům škody výrazně převyšující případný zvýšený odvod DPH ze zaměstnaneckých bonusů za celý rok...

Nejprve si mají zaměstnanci vyjednat pravidla se zaměstnavateli. Nebo se snad nedokázali dohodnout?

0 0
možnosti
JM

jmitas

26. 2. 2010 15:35
Podporuji autora

Vážený pane autore, před chvílí sdělili ve zprávách, že odboráři"milostivě"počkají se stávkou. Óch jak šlechetné. Když jeden bankovní analytik řekne, že jeden den stávky by nás stál přes miliardu denně, tak já bych je klidně za ty jejich"ušmudlaný"benefity nechal stávkovat  do "alejula". Oni Ti nevinní lidé, které si drze berou za rukojmí, by jim to po pár dnech spočítali - a bez benefitů.;-D A pak bych jim nechal uhradit ty ztracené miliardy. Alespoň by neměli na ty svážející autobusy, transparenty a píšťalky a museli by si vypnout elektriku a topení v jejich kancelářích. Patřím k těm nevinným ale vím o čem píši, měl jsem odvahu z odborů vystoupiv v tvrdé normalizaci a jistě víte, co mě čekalo.Zdravím a přeji hezký den. Jiří, kolegaV

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 2. 2010 14:56
No a proč tedy ti co mají majlant

dostali bonusy na zdravotním a sociálním pojištění, a ti co mají holou pr.el, dostali větší daň?

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

26. 2. 2010 15:13
Re: No a proč tedy ti co mají majlant

Takovýho troubu jen tak někde nenajdeš.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

26. 2. 2010 14:28
Samozřejmě,

že se jedná o uměle vytvořený předvolební problém. A, samozřejmě ho vytvořili odboráři s tím pánem (jak hezky říkáte) s bradavicí.

Je to jednoduché, Paroubek se sám pokouší snížit volební preference ČSSD, protože si s děsem v očích začíná uvědomovat, že by opravdu mohl volby vyhrát na celé čáře, mohl by snadno sestavit většinovou vládu a jeho voliči by se ho mohli začít ptát, kdy už jim začnou létat pečení holubi do úst. A na co by se pak asi vymlouval?

Pokud vyhraje jen tak, že bude ČSSD muset do koalice s nějakou jinou stranou, tak viník nesplnitelných slibů bude jasný a Paroubek křišťálově čistý. "Já bych vám dal všechno, ale oni mi hází klacky pod nohy...".

0 0
možnosti
ŠF

stev

26. 2. 2010 13:57
Odborářům rozumím. Brání se snížení svých příjmů.

Režijky jsou podle § 6 odst. 9 e) zákona o dani z příjmu "příjmem ze závislé činnosti". Podotýkám příjmem osovobozeným od daně z příjmu. Nicméně je to příjem, nikoliv služba, za kterou se obvykle platí DPH. Pokud budou zatíženy novou daní, bude se v konečném důsledku jednat o výrazné snížení příjmu těchto zaměstnanců. A také o průlom v daňovém právu. Protože když se může platit DPH z tohoto příjmu, tak proč ne ze všech ostatních? A bránit se snížení platu je legitimní právo každého zaměstnance, tím spíše odborů jako celku.

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

26. 2. 2010 14:32
Re: Odborářům rozumím. Brání se snížení svých příjmů.

ano - je to právo a u odborů je to dokonce povinnost - bránit zaměstnance. Nikoliv však protěžovat jednu skupinu na úkor ostatních.

Kdo tedy vlastně zaplatí tu DPH? Zaměstnanec? Zaměstnavatel? Myslím že jsme to trochu oba popletli. Podle mne je DPH zaplacena z kasy zaměstnavatele. tečka. A to mi příjde fér. - třeba najdeme profesionála, který nám to v diskuzi osvětlí.

0 0
možnosti

debater

26. 2. 2010 13:55
On v těch režijkách

je asi takovýto problém: na 30 000 zaměstnanců ČD je vydáno 200 000 režijek, protože, zřejmě, dle logiky ČD, má na režijní jízdenku nárok i sestřenice ze čtvrtého kolena příslušného zaměstnance a kdyby mu to tedy opravdu spočítali, musel by vystřelit pořádný ranec. Samozřejmě nikdo nepřizná, že všeobjímající výhody jsou pro podnik ekonomická kravina a tak za savá "svatá" práva raději budou stávkovat. Nechápu, jak těmto vyžírkům může někdo ustoupit. Přiblblým stávkováním si nutně odkrojí z beztak už skomírajících sympatií veřejnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Těším se na diskuzi s Vámi. Někdy, asi jako každý z nás, mám pocit, že některé věci prostě potřebuju okomentovat :) a idnes mi dal šanci. Už dávno