Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

4. 9. 2009 20:17
Solidni?

0 0
možnosti
G

Gmur

4. 9. 2009 20:17
Re: Solidni?

vzdyt pred par lety padl Swissair, z jednoho dne na druhy.

0 0
možnosti
VPB

Jadyk

2. 9. 2009 16:51
Je to trošku jinak

Nejde tu totiž jen o pár euro.Když si na ebay objednáte levnou mp3 a ona nedorazí nebo je to nepoužitelný čínský šmejd, nejde o nic. Mám vážné obavy, že finanční problémy leteckých společností mohou zasahovat i oblast bezpečnosti (e.g. technické prohlídky) Je zajímavé, že kdo chce mít kasíno nebo sázkovou kancelář, musí složit tučnou kauci u aerolinek o ničem podobném nevím.

PS: Čili ti co neodlétli mají vlastně svým způsobem štěstí...

0 0
možnosti
PD

PepaVonDepo

2. 9. 2009 14:41
Kampeličky

Dovolil bych si vás poopravit ohledně kampeliček: Půl roku před prvním velkým krachem bylo pomalu každý večer v televizy upozornění na to, že pokud se úrok výrazně odlišuje od bankovního průměru, tak se může jednat o podvod ...

Každé ráno jsme procházel pasáží Burzovního paláce, kde stála vždy fronta lidí a čekali až v půl deváté otevřou pobočky dvou známých kampeliček.

Další půlrok na to už byly ty pobočky zavřené.

0 0
možnosti
I

izeizei

2. 9. 2009 15:57
Re: Kampeličky

R^ Přesně tak. Za blbost se platí! A to doslova! :-PRv

0 0
možnosti
A

astrix01

2. 9. 2009 14:32
Hm a co já s tím?

Je 14:30, a letím bez letenky z práce domů

0 0
možnosti
I

izeizei

2. 9. 2009 15:58
Re: Hm a co já s tím?

Baví se dva dělňasové u piva: "Hele, a kde je vlastně ta Afrika?" Ten druhý se zamyslí a říká: "Čoveče nevim, ale daleko to bejt nemůže, páč u nás ve fabrice pracuje jeden černoch, a ten jezdí do práce na kole...".

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

2. 9. 2009 14:21
Riziko nízkonákladovek?

Inu, já kdysi měla nezlevněnou letenku od belgické Sabeny, a ta zkrachovala též. Naštěstí v době, kdy jsme ještě neodletěli, takže jsem ztrátu dopravce nemusela řešit na jiném kontinentě... Takže rizika nečíhají jen na šetřílky.

0 0
možnosti
PJ

STAVA79

2. 9. 2009 14:04
bych dodal

že spousta lidí si koupila letenku  třeba někdy v lednu nebo v únoru tohoto roku, kdy to sice ze SE vypadalo špatně, ale ne tak špatně jako poslední 2 měsíce. Kdo si koupil letenku v posledních dvou měsících byl ten kdo riskoval. Co se týče lidí bez peněz, je to jen a jen jejich blbost, pokaždé když někam jedu, mám nějakou rezervu, abych se z ciziny mohl dostat i alternativním způsobem.  A pokud někdo jede z celou rodinou a na letišti  už nemá ani korunu, tak je opravdu velmi nezodpovědný.  Nemusí jen zkrachovat společnost, můžou zavřít letiště( terorismus), porouchat se letadlo (spadnout) špatné počasí atd. je tolik aspektů že neodlítnete, že se lidem divím

0 0
možnosti
MM

BlackAnonym

2. 9. 2009 12:27
nesmysl

Na jednu stranu má autor pravdu, ale na druhou stranu, je to úplný nesmysl. Je to jako jit na velky nakup do tesca a kontrolovat uplne kazdou vec jestli neni prosla, jako nastoupit do tramvaje MHD a ta díky technickému stavu se vybourá a něco se mi stane, nechce se mi pokračovat do nekonečna. Prostě já jsem spotřebitel a chci si koupit daný produkt, kde očekávám od produktu funkčnost a bezvadnost - a to je tedy moje chyba? Každý kdo nabízí služby/produkty má za ně odpovědnost. Kdybych se nemohl spoléhat na tohle, tak bych se musel ujišťovat o každé kravině jestli je funkční atd. To je nesmysl. Přijít o práci je bežná věc, ještě když za to může krach společnosti, ale prodávat defektní služby/produkty pře ci nelze! Nebo bych měl znát finanční situaci každé společnosti od které cokoliv kupuji?! Ne opravdu autor to vzal úplně obráceně.

0 0
možnosti
DS

DaliborS

2. 9. 2009 12:42
Re: nesmysl

Ale kdepak, autor to obráceně nevzal.  I v supermarketu se podívám, zda-li výrobek, podléhající zkáze nemá prošlou lhůtu. U mimořádně levných věcí se zajímám proč jsou levné.  Když mi někdo nabízí rok staré auto za 50 tisíc,  něco není v pořádku. Minimálně je kradené .. A tak letenka v hodnotě 6 € je také podezřelá věc. Každý rozumný člověk ví, že se za ty peníze dostane maximálně autobusem do Brna.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

2. 9. 2009 12:20
?

A máte na někoho podezření?;-D Tuhle větu jsem od policajta slyšel několikrát...

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

2. 9. 2009 12:17
sranda

už před mnoha měsíci bylo jasné i totálnímu šílenci, že skyeurope zkrachuje, jen potřebuje čas na to, aby si mohla svý nakradený prachy převést na bezpečná místa. Bylo jasné, že kupovat si letenky u nich je pouhé přihazování peněz na jejich účty které zmizí. bylo jasné, že k tomu dojde, dokonce některá média pro jednou správně varovala aby si letenky lidé nekupovali. lidé si je přesto kupovali, jsou přece levné a kdyby to krachlo? no boze, risk je zisk, rikali. Ted je to jinak. ted vsichni nadavaji, jak je to nespravedlive, ze to nikdo nemohl cekat a ze je to levota. presne dle ceskych pravidel hlouposti. za hloupost se plati. drtiva vetsina kupujicich to musela tusit. par pripadu mozna ne, ale je to minorita. nikdy neprestanu zasnout nad nasi neschopnosti...karma

0 0
možnosti
S

stepulka

2. 9. 2009 11:56
Přesně tak mě to napadlo

Napsal jste to za mě.:-)

0 0
možnosti