Diskuse

Multi úřad

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

qwerty1234561

16. 3. 2010 10:55
ptate se na nazor

muj nazor je, že drtivá většina uredniku neni ve styku s klientem, ale jsou zabarikádování ve skrytých kancelářích, kde se věnují podminování toho, co ještě funguje.

muj nazor je, že jinde by pro ne nebyla prace, a co potom s těmi nezamestnanymi VS a SS?

prace je neco co se bude muset zacitmezi lidi delit

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

16. 3. 2010 11:31
Re: ptate se na nazor

naťukl jste zajímavou myšlenku ohledně nezaměstnaných VŠ a SŠ... úpřimně, kvalita našeho školství je sice pověstná, ale obávám se že kvalita dnešních středo a vysokoškoláků (nemluvím o plzňostudentech) není až tak skvělá. Na řadu středních škol se dostávají studenti, kteří by patřili spíše na učební obor... - ale to je jiné téma

0 0
možnosti

thx

16. 3. 2010 8:53
Pan Bláha se prý zajímá o věci veřejné, ale

hned v úvodu ukazuje jaký je to BLB! Státních úředníků je 80000 ne 750000! Státní zaměstannci jsou dnes i učitelé (240000), lékaři a zdravotní personál, hasiči, policisté atd,atd. Tací BLBkové by něměli ani mít volební právo!

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

16. 3. 2010 9:45
Re: Pan Bláha se prý zajímá o věci veřejné, ale

nezaměňujte přímé zaměstnance státu a lidi, kteří jsou ze státního rozpočtu jen placeni. věřte mi, že mě to číslo samotného více než naštvalo...

0 0
možnosti

Libri

16. 3. 2010 8:36
naprostý souhlas,

má to jenom pár systémových much:

kapři si sami nevypustí rybník dokud nebudou nějak donuceni (např. totálním kolapsem financování státu, nebo masovou revoltou nespokojených občanů, například volbou jiných než mainstreamových stran) - stádo úředníků je věrnou voličskou základnou (kde jinde by se měli tak dobře, že?,žádný tlak konkurence, při loajalitě nemožnost propuštění, proč by volili proti sobě?), každé zřízení nového úřednického místa přidává body na boj s nezaměstnaností (že to je pyrhovo vítězství není tak vidět), každé dobře placené místo je skvělou odměnou loajálním přitákavačům (další výhoda je že tento úplatek nejde ze stranických pokladen), každý nový úřad potřebuje vybudovat infrastrukturu a pravidelné dodávky vybavení (super prostředí pro penězovody z veřejných kapes do kapes soukromých a stranických, proč si to omezovat,že?)

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

16. 3. 2010 9:53
Re: naprostý souhlas,

jo, asi máte pravdu, že v případě notářů a exekutorů se "privatizace" zbytečné adminsitrativy úplně nepovedla, ale asi je lepší zkusit než neudělat nic. Je potřeba vylepšovat tak dlouho, dokud to nebude OK.

Bohužel musím uznat, že to co jsem teď právě napsal v tomto komentáři je ale asi hodně najivní. Předpoklad, že by se zejména exekutoři nechali nějak výrazně zregulovat je v ČR asi nereálná :(

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 3. 2010 8:31
zapomněl jste dodat

Že většina Czech Pointů je umístěna na poštách. Předávat touto cestou úřední doklady, žádosti s osobními údaji i fotografiemi, se mi nezdát moc dobrý nápad, jak z hlediska jejich zabezpečení, tak i spolehlivosti.

Druhá věc je že stát už část kompetencí komerčním subjektům předal. Dědictví a podobné případy už dnes přece řeší soukromí notáři. A sami víte jaké poplatky si účtují. Dej Bůh, aby jsme pak takové poplatky nemuseli platit třeba pří výměně občanky , kdyby to převzali soukromníci..

0 0
možnosti
RR

rezjir

16. 3. 2010 8:24
Schopnost interpretovat větší číslo než 5

je zřejmě nad schopnosti některých bloggerů. To číslo 750 000 nezahrnuje pouze úředníky, ale také učitele, lékaře, hasiče, policii. A asi i vojsko. Mám pocit,že těch úředníků je tak jedna desetina.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Těším se na diskuzi s Vámi. Někdy, asi jako každý z nás, mám pocit, že některé věci prostě potřebuju okomentovat :) a idnes mi dal šanci. Už dávno