Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

duhacenzor

25. 10. 2010 12:36
Jen připomínka, nejde o žádné

"megakorporace". kvůli těm to nevydali, jde jen o hru, co si pamatuji z let komunismu: Tisícileté evropské bylinkářství, kterým se léčilo od starověku přes středověk až do - skoro - dnešní doby se šmahem zavrhlo a zakázalo jako "nevědecké". V novější době se pak dozvídáme, že vlastně "vůbec neexistovalo".

No a občas se dozvíme, jak chytří Indiáni/'Cí'nani apod používali léčivé bylinky, zatímco blbí Evropané nikdy nic takového neznali. Jen záměrná ideologická likvidace evropské kultury, která probíhá již 200 let, s "megakorporacemi" to nemá a nikdy nemělo nic společného.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 10. 2010 10:17
tak nevím jestli jsem to správně pochopil

Ale na jedné straně se bude muset heřmánek prodávanej v lékarně přejmenovat na potravinovej doplněk.

Na straně druhé ty supr léky na všechno možné od zad až po rakovinu a potenci za těžký tisíce v lékárnách prodávat dál, kdesi na malém lístečku někde uvnitř bude uvedeno (třeba v maďarštině nebo turečtině) že to je potravinovejj doplněk. V časopisech, novinách, i třeba na reklamě před lékarnou budou dát pět chvály na jeho fantastické účinky, když se na to zeptá člověk lékarníka, ten ho ubezpečí že to určitě pomůže (akorát se musí vyhnout tomu slovu lék). To aby s sebou člověk tahal enyklopédií výrazú EU a ptal se "jest toto skutečně léčivý přípravek dle Směrnice 2001/83/ES [4] , nebo si rovnou s sebou vzít právníka se znalostí práva EU?

? Za chvilku se bude platit u doktora 50 Kč, lidem se předhazuje že nemají doktory obtěžovat a léčit se sami, a to právě podobnými přípravky, nebo ne???

0 0
možnosti
JJ

jita

25. 10. 2010 11:26
Re: tak nevím jestli jsem to správně pochopil

Spousta věcí doporučovaných v reklamách spíše škodí.

Jeden příklad za všechny  - přípravky na prostatu. Potlačují příznaky, nemoc se rozvíjí a člověk jde k lékaři až když už je skoro pozdě a léčba je mnohonásobně dražší. !!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.