Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

luki

16. 8. 2008 20:59
Zasloužená karma

R^

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

16. 8. 2008 14:31
Stejná situace

Naprosto ANO! srovnávám dnešní situaci v Gruzii s naším rokem 1968-9.Stejný postup obsazení jednoho malého státečku, který se rozhodl být samostatnou nezávislou zemičkou. Velký medvěd nespí, ale číhá na vhodnou dobu, aby pokračoval v jeho anexi proti sousedním i nesousedním státům a vrátil Rusku jeho býv. slávu Sovětského Svazu.

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

16. 8. 2008 19:35
Re: Stejná situace

Souhlas.

Nevíme, která bije - víme ovšem, kdo, koho a proč bije. :-)

0 0
možnosti
T

tromi

16. 8. 2008 11:56
o lidi a jejich práva vůbec nejde

údajně se v usa našly nové obrovské zásoby ropy, ale rabovat ropu cizí, vyjde levněji než těžit vlastní

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

16. 8. 2008 9:38
Nesrovnávám 68 s Gruzií 2

Takto se to jeví tak, že nedůvěryhodná koloniální (Sibiř je stále klasická kolonie)  mocnost  využívá své síly, aby zastrašila  malý svobodomilný, mezinárodně uznávaný stát, a připravila ho o jeho mezinárodně uznané uzemí. 

Ještě dodatek.Pokud se panu Sorošovi podařilo přesvědčit tolik států EU, aby uznaly samostatnost Kosova, tak je frajer až na půdu.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

16. 8. 2008 9:33
Nesrovnávám 68 s Gruzií

takže vím, která bije. Gruzii srovnávám se Sudety v 38, i když zde je rozdíl v podílu Sudet na území ČR a dlohodobém soužití s Čechy oproti malinké enklávě, uměle vytvořené Rusy v nedávné době, která se dnes nazývá Jižní Osetie a umělému vytvoření převahy Abcházců v Abcházii po vyvraždění a vyhnání Gruzínců ze své vlastní země.

Ale jde mi o něco jiného. Kdyby Rusko bylo demokratikým státem s vládou vzešlou ze svobodných voleb, kdyby již 10 let nezmizeli odpůrci Ruské vládnoucí oligarchie (buď jsou pod drnem,v base nebo za hranicemi), kdyby  Rusko nedodávalo jadernou technologii a vyspělé zbraně státu, který jinému demokratickému státu vyhrožuje, že ho vymaže z mapy, kdyby Rusko nevyvraždilo podstatnou část Čečenské polulace jenom proto, že chtěli samostatnost,  kdyby Rusko nevyhrožovalo spřáteleným států, že na ně namíří své jaderné rakety, kdyby  samotatnost JO uznal jediný demokratický stát, pak by bylo možné se dívat na události v Gruzii, pokud by k ním došlo, z jiného úhlu.  

0 0
možnosti
JW

georges

16. 8. 2008 9:24
Koho ochraňovali?

To nepamatuješ internacionální pomoc?Přišli přeci pomoci těm pravověrným soudruhům.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

16. 8. 2008 9:22
Tak tohle byl článek opravdu hodně slabý,....

... když už chcete "odmítat" paralely, tak ty, které se snažíte chabě udělat, udělejte správně. Území Osetije bylo součástí gruzínského království už před mongolskými nájezdy, které tam první vlnu Osetinců vytlačily, a bylo jí (nebo jednoho ze tří království, na které se v 17. století rozpadla, konkrétně království Kartli) až do roku 1801, kdy bylo s celou Gruzií anektováno Ruskem. Čili jestli by tu byla nějaká paralela, tak nikoli se Slováky, ale se sudetskými Němci, víme? Slovensko nebylo české separatistické území, ale republika buď autonomní nebo federální. Osetijská autonomie byla vytvořena zhora nařízením SSSR.

A ti "ruští občané" vyrobení posledních pár let tím, že jim "mírové ruské síly" houfně vydávaly pasy, to má obdobu opět jen u ochrany "Němců pronásledovaných českými hordami".

Takže když už tu "bojujete proti historickým paralelám" tak nevytvářejte záměrně špatnou a pak na ní slavnostně neodhalujte "rozdíly". Jedno se ovšem nezměnilo - Ruské pohrdání jakoukoli suverenitou

0 0
možnosti
H

Hufner

16. 8. 2008 9:13
Maturant z pomocné argumentuje...

tolane, ty jako absolvent pomocné školy s IQ 20 máš plné právo na své bláboly;-D;-D;-D

0 0
možnosti
TT

tolan

16. 8. 2008 9:04
Nějak nechápu smysl článku - nedotažený ??

Schází mi tu srovnání invaze ruských tanků do ČSSR v roce 1968. Byla snad také opodstatněná a omluvitelná? Nebo nemáte dost času??

Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.