Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

stev

14. 1. 2009 15:00
Je to chyba ve strategickém plánování

Není možné, aby kterákoliv země EU (ale i kterýkoliv dům!) byla tak závislá na jediném síťovém zdroji energie. Soběstačnost v zásobování energiemi by mělo být prioritou každé země, otázka kotle na dva druhy paliv by měla být záležitostí každého domu. Není to technický problém, je to jen otázka investic.

0 0
možnosti
J

jack095

14. 1. 2009 12:28
NEschpnost EU

Neschopnost EU něco řešit, tím myslím váženější mezinárodní krize  je evidentní. Vzpoměňme válku v Jugoslávii. EU jen vyslala pozorovatele a nic neřešila. Až když USA začali bobardovat, válka zkončila. Pokud EU nezaplatí Rusku dluh za Ukrajinu nic se nevyřeší. Rusové a Putin dá svojí nadvládu znát. A evropským byrokratům je jedno jak je v Bulharsku či na Slovensku. Od bruselu můžeme čekat hodně příkazů a direktiv, ale pomoc nikoli.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

14. 1. 2009 11:25
naprostý souhlas...

bezzubost a neschopnost EU se projevila v plné "kráse"...bohužel...

0 0
možnosti
TV

tomtop

14. 1. 2009 11:24
jj

modlit se .. to je asi jedine, co nam zbyva. Rusko je naprosto nespolehlive a je uz jen otazkou, kolik politickych cilu v teto veci sleduje ... ze by tresty za gruzii ... a ukrajina si take hodne dovolila kdyz se pred lety odtrhla a nejde rusku na ruku.

Tak jako tak, rusko neni spolehlivy partner a jedine rozumne reseni je ziskat jine dostatecne zdroje .. a rusko at si posila plyn do asie, pokud o takovou nejistou obchodni spolupraci nekdo bude stat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.