Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

pip

16. 1. 2009 17:04
Ja

tady čtu jen samou kritiku ale žádné řešení. Rád bych si tady přečetl nějaka jména, která by v nové pravicové straně měla být. Myslím si, že spíše stavajicí strany by si měly udělat pořádek, přijmout nějaky kodex slušnosti,problemové členy vyhodit a mohlo by to fungovat. Máme tady několik desitek politických stran a není z čeho vybírat. Nová strana už nemá čím překvapit.

0 0
možnosti
E

editi

16. 1. 2009 14:48
Vzniká další pidistrana,

která stejně, jako Zelení  nic nedokáže a znehodnotí program strany, která vyhraje volby.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JL

J@kub17

16. 1. 2009 14:23
neznalost neomlouvá

No autor se asi spokojí s demagogií Petra Macha..  Autore, víte Vy vůbec co je to QMV?? A jak se mění hodnoty po přijetí LS ??? Tak abych Vám to usnadnil.. QMV je qualified majority voting..  A jěště jedna věc... najděte si v jakých oblastech se uplatňuje... Třeba se už do budoucna nenecháte manipulovat.

0 0
možnosti
D

důchodce

16. 1. 2009 13:15
ta nová partaj

je dílo a budoucí hlásná trouba našeho Hradního mudrlanta a onen Petr Mach toliko jeho loutka. Dovolím si tipovat, že kormidla se ujmou, ne-li hned od počátku, tedy v brzké době mladí Klausové. Tatíček bude z povzdálí vše dirigovat a ostatní budou jen zírat. Vsadím na to vše co mám. Nevěřím, že Nejchytřejší by se jen tak vzdal šance udržet si skutečnou moc. Na to ho všichni známe přílš dlouho.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

16. 1. 2009 13:09
Nova strana

Novi "Zeleni" miri na politicke vysluni? Plno idealu, plno vzletnych hesel, plno idealu... Srazka s realitou byla kruta a nekteri volici teto nove, perspektivni strany doted nechapave koukaji, komu to vlastne dali hlas...

Takze bych dal prednost kultivaci stavajicich stran pred neustalym hledanim stran novych.. Receno s klasikem se zde totiz stridaji pravidelne dva prvky... Prvek ocekavani s prvkem zklamani....

0 0
možnosti
JN

madqwert

16. 1. 2009 13:08
pan mach je lhar

tzv. klauzule flexibility, ktera umoznuje EU rozhodovat i v oblastech, kde ji to podle smluv neprislusi, v pripade ze se tak jednomyslne usnese Rada, neni zadna novinka LS, ale obsahuji ji uz rimske smlouvy z roku 1958... je smutne, ze to pan mach nevi a jeste smutnejsi, ze neustale lze :-©;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 1. 2009 12:28
nakonec i ti zemedelci

by nemuseli byt proti nove strane - zruseni dotaci pro vsechny v ramci Unie by tem nasim spis prospelo. Kvoty a dotace pomahaji starym clenskym statum a likviduji konkurenci z  novych.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

16. 1. 2009 11:50
Ať žije kodex blogera a reklama v rámci blogu

Když to je pro dobrou věc, tak to asi nevadí. To je staré heslo, že účel posvěcuje prostředky.

Fandil jsem různým pravicovým stranám, které byly jako alternativa k ODS. V tomto případě to znamená vzít to horší z ODS, to původní ve stylu Mackova velkoobchodu a Klausova stylu a začít "novou stranu". Noví podržtažkové, staré principy.

Klaus kdysi bodoval, že stál v čele OH. Když ho neposlouchalo, tak vyčlenil ODS. Neposlušní byli odejiti. V té době nikdo nechtěl levicové, takže vítězství mu spadlo samo. Dnes je situace jiná.

Rád nejsem, snesl byl ještě socialistickou vládu, ale myslím sociální demokracii. Ne asociální komunisty a přisluhovače rusů ve stylu Paroubka.

0 0
možnosti
V

vnislav

16. 1. 2009 14:28
Re: Ať žije kodex blogera a reklama v rámci blogu

Jen pro upřesnění. Můžete trochu rozvést, že VK stál v čele OH ??? 8-o

0 0
možnosti
HC

Hans Cihlář

16. 1. 2009 11:41
To vam tedy staci opravdu malo...

kdyz hodlate podporit stranu jejiz cely zverejneny program je ne smlouve, referendum o Euru a velmi vagni vety typu "zjednoduseni dani" bez jakychkoliv detailu...

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

16. 1. 2009 11:41
Nová strana, staré tváře... Děkuji, ne...

Ona ODS byla pravicová, pokud jde o rétoriku, takové zaklínadlo, pár klausovských pouček dokola. Praxe jiná, prostě postkomunistická strana, co se k pravici hlásila. Problém byl a je korupce, klientelismus, samolibost vůdce vč. osobních animosit. Pak šla pravicovost stranou. Řečnit proti Stb, pochválit politické vězně. Nicméně Sazku nechat šéfot bývalého agenta, Tlustý se ho velmi vehementně zastával.

Topolánek není lumen, má řadu neduhů, vč. hulvátství.  To je typické pro ODS, jak to zavedl Klaus. Syčení na "hada" Luxe, nebo kamarád privatizér Macek vymyslel na Paroubka označení "Puchejř". Topolánek ve skutečnosti není víc agresivní ani větší hulvát, pouze se tolik nepřetvařuje jak první šéf. A protože neposlouchá otce zakladatele, tak uděláme natruc stranu novou.

Vzhledem k bolševizaci socialistů je volit nejde. To je rovnou lepší volit bolševiky, aspoň člověk ví jasně, koho volí. Takže tu zbývá zas jen ODS, lidovci jsou pro mnoho lidí těžko stravitelní, po tolika letech komunismu.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

16. 1. 2009 11:46
Re: Nová strana, staré tváře... Děkuji, ne...

Rád bych skutečnou pravicovou stranu. Svého času mi byla bližší ODA, čtyřkoalice, s výhradami US_Deu. Ale toto? To není nová reformovaná ODS. To je spíš to horší z ODS, navázání na původní tradice. Opravdu daleko radši Topolánka než Béma. Topolánek je problematický, hulvát, občas zbytečně neústupný, jindy zas jedná nechutně pragmaticky, jak kdysi Klaus. Moc mu věřit nejde, ale stokrát víc než Klausovi.

A taky, i když nejsem Euro-fanatik. Tak lepší být vstřícný k Evropě, než lézt do zadnice Rusům a podobným. Klaus je v tom konzistentní, bálkánský řezník Miloševič měl u něj jen zastání, v pohledu na genocidu v Čečensku taky fandí Rusům, podobně nedávno v Gruzii. Já nechci pravici a rovnou daň ve stylu Putina.

Nová strana, to je ve skutečnosti druhá strana Klause, který je jen na pozadí. Což mi vadí asi nejvíc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.