Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sucharda

13. 1. 2010 11:55
A ještě ať nám...

...řeknou,jak se pečuje o jazyk ve školách u kočujících romů v záp.Evropě,asi jen

u kolotoču a na povolených parkovištích ?

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 12. 2009 12:18
jujda

V souladu s doporučením oné Rady Evropy do jde k navýšení výuky v diskriminovaných jazycích. Na to jsou ovšem potřeba peníze, takže se zvedou daně, čili Vám na ten skener ani nezbudou peníze. Je to správná odpověď??

Druhá věc,  že spousta už základních škol nabízí volitelnou výuku cizích jazyků, němčiny, angličtiny, francouzštiny. Ale jestli se budou při vstupním pohovoru dětí a rodičl ptát zda se chtějí učit němčinu, angličtinu nebo romštinu, tak tu školu můžou rovnou zavřít..

0 0
možnosti
P

pěnice

15. 12. 2009 18:37
A víte co?

Jsem slušně vychovaná,snažím se žít tak,abych se nemusela stydět před svými dětmi za nic co udělám nebo řeknu.Ale teď říkám - vlezte mi už na záda s těmi články,co bychom my měli udělat pro romské etnikum.Jako by to bylo jediné obyvatelstvo v téhle republice.Jediné ono je, ale jen v tom negativním smyslu

0 0
možnosti
FP

forhend

15. 12. 2009 15:19
Pěkně, pěkně

řečičky ty by Vám šly! Ale cikáni si za to můžou sami, TO si v prvé řadě uvědomte a teprve potom se ohánějte nějakýma Radama...:-/

0 0
možnosti
P

pěnice

15. 12. 2009 14:19
A tu romštinu budou vyučovat

romští učitelé:Jen si tak říkám a kde je vezmou? Klidně si mohou založit svoje školy ale za své.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

15. 12. 2009 16:25
Re: A tu romštinu budou vyučovat

každej rom co umí plynule mluvit a skákat přes švihadlo dostane funkci... totiž titul..

0 0
možnosti
G

grandaunt

15. 12. 2009 12:01
Rada Evropy

RE vznikla v 50. letech za účelem ochrany lidských práv, s ohledem na tehdejší atmosféru ve světe (krátce po válce, další válka na spadnutí). Klíčovým dokumentem je Evropská úmluva o lidských právech, díky bohu za ní, a klíčovou institucí Evropský soud pro lidská práva, díky bohu za něj.

To že se ta organizace rozbujela do dalších odnoží je druhá věc. Každopádně jakýkoli závazek v rámci RE je možný pouze na základě úmluv podepsaných a ratifikovaných stranami, takže žádný diktát, a tudíž ani žádné patálie nehrozí, maximálně nějaké to diplomatické mudrování.

To, že je celková "oficiální" atmosféra současné Evropy spíše levicová, to také nesouvisí s existencí či neexistencí těchto organizací, je to historický vývoj, který má své zákonitosti, měnit se to musí jinde, než tím, že budeme nějaké organizace rušit či je zavrhovat.

0 0
možnosti
B

bullterrier.proti.eu

15. 12. 2009 11:57
Já věřím, že se jim to podaří.

Tak dlouho budou nasí... normální lidi, až ti vezmou vidle a košťata a vyženou nejen tyto zbytečné úředníky, ale přiberou ještě i ty menšiny. A pak bude konečně klid.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.