Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P43e37t37r 63P61a44j67e77r

30. 12. 2014 19:52

100% souhlas.

0 0
možnosti
JP

ANKETA: KDO SOUHLASÍ S ABSOLUTNÍM ZÁKAZEM IMIGRACE Z AFRIKY A ASIE DO EVROPY, AŤ DÁ PLUS, KDO JE PRO IMIGRACI, AŤ DÁ MÍNUS.

VOX POPULI - VOX DEI.

3 0
možnosti
JP

Prosím autora o zaslání tohoto blogu všem poslancům ČR i "Bruselským".

0 0
možnosti
Foto

Je třeba zvolit lepší a radikálnější

0 0
možnosti
PK

P10a59v16e19l 76K92o72l72á96ř

29. 12. 2014 11:41

Docela by mě zajímalo, jestli je Linhart troll, nebo blb.

3 1
možnosti
Foto

J31a25n 22L46i67n28h54a38r66t

29. 12. 2014 11:47

Já mám o vás jasno. ;-)

0 0
možnosti
SB

Pane Linharte, když to chcete vysvětlit po lopatě a když se značnou dávkou ironie přirovnáváte živení důchodců k problému živení přistěhovalců, tak vám napíši, že to určitě břemeno, že ekonomicky aktivní část obyvatelstva, živí důchodce, je něco jiného než problém přistěhovalectví. A ponechávám stranou morální stránku věci, že ten důchodce si na to nejprve celý život dřel, zatímco přistěhovalec sem přijde a bez jakýchkoli zásk¨luh po nás něco žádá.

Morální stránka věci je sama o sobě dost silná, ale ponechme ji stranou po hovořme jen o technokratickém hledisku:

Z tohoto pohledu je rozdíl úředevším v tom, že živení důchodců se nemůže rozšiřovat donekonečna. Z každého dnes ekonomicky aktivního člověka se někdy v budoucnu stane maximálně jeden důchodce. Z většiny lidí se stane jeden důchodce, z některých lidí ani to ne. V žádném případě se však nestane to, že do dosažení věku pro důchod je jeden Slavomír Beneš, ale v den, kdy ten Slávek dosáhne důchodového věku, se z něj náhle stanou Slávkové dva.

Základní podmínkou toho, aby problém byl řešitelný, je to, aby nemohl přerůstat nade všechny meze. A to problém živení důchodců nemůže, a sice z té matematické příčiny, kterou jsem zde uvedl: z žádného člověka nebudou dva důchodci.

Avšak problém přistěhovaletví přerůstat všechny meze může právě proto, že potomků člověk zplodit třeba deset nebo patnáct. Zestárnout může člověk jenom jednou, potomků může zplodit patnáct.

3 0
možnosti
AF

Naprosto souhlasím s p.Bicerou.

Přesně a trefně přirovnal situaci o vyrovnání jak v přírodě, tak i s lidmi.

Jejich stálé přijímání do Evropy povede k její zkáze, je to veliká chyba.

 Inteligence, která zajišťuje v Evropě / i jinde/ pokrok + opravdová pracovní síla, 

 mají také svoje limity. 

To se brzo projeví a pak teprve dojde na lámání chleba .

9 0
možnosti
SB

Hlavním důvodem problémů v Africe - a tyto problémy se potom rozšiřují na celý svět, tedy i na ty oblasti, kterých se tento problém netýká, nebo přinejmenším se jich to netýká "z vlastních zdrojů" (tedy týká se jich to jen v důsledku přistěhovalectví) - je šílený růst počtu obyvatel.

Ani ten nejnaivnější člověk si nemyslí, že to či ono konkrétní pole může zvyšovat své výnosy donekonečna. Ale naivní sluníčkáři nám budou tvrdit, že planeta jako celek je schopna donekonečna zvyšovat výrobu potravin. Přitom když toho není schopno jedno pole, nemůže toho být schopna ani planeta jako celek, protože co jiného je světové zemědělství než součet několika desítek milionů jednotlivých polí, od těch nejmenších až to třistahektarové lány? A když nemohou donekonečna růst jednotlivé prvky tvořící konečný součet, nemůže donekonečna růst ani ten konečný součet. To je základní matematická logika.

Nějaké kecy o tom, že možnost přivádět na svět tolik potomků, kolik člověk chce, je základním lidským právem, jsou opravdu jen kecy. Žádné právo nemůže prolomit přírodní zákony. 

Z Afriky a Asie sem přicházejí tamější populační přebytky. A to není řešení, protože sto tisíc jich přijmeme a jich tam milion přesto přibude. Za chvíli to přelidní i tady a už opravdu nebude kam ustupovat.

20 0
možnosti

Kolonizace neměla nikdy vzniknout. A na nějakou "připravenost" afričanů na demokracii by jsme čekali hodně dlouho. Do té doby už západní člověk možná nebude existovat v biologické formě, možná do té doby opustí planetu.

Co funguje pro bílé, nemusí fungovat pro barevné. Bohužel je vědecký podložený fakt, že před desítkami tisíc let část lidí opustila afriku a tato větev si pod evolučním tlakem (zima, hlad) vyvinula vyšší rozumové schopnosti, pracovitost, spořivost a péči o potomky.

Zajimávé čtení: http://human-stupidity.com/stupid-dogma/racial-differences-intelligence/race-differences-in-intelligence-how-i-changed-my-mind

4 0
možnosti
SB

Stoprocentní souhlas.

Kolonizace nikdy neměla vzniknout, avšak samozřejmě bylo jen otázkou času, kdy vznikne. Jakmile to dopravní prostředky a jiné technické vymoženosti umožnily, bylo jen otázkou času, kdy bílý muž ve věčném honbě za ziskem k tomu přistoupí.

Ten evoluční tlak v bílém muži totiž vytvořil nejen dobré vlastnosti, jako je pracovitost a spořivost, nýbrž i špatné vlastnosti, jako je hamižnost, ke které neměl černý muž ve své africké vlasti ani moc důvodů, protože věděl, že co mu příroda nabídne dnes, to mu nabídne i zítra.

Kolonizace vzniknout neměla a dnes by bylo všem lépe. Jim by bylo lépe v jejich afrických podmínkách, nám by bylo lépe nyní tady bez nich. Stejně tak do Ameriky si neměli natahat černé otroky. Ale všechno se to stalo a vzít zpět to nelze. Proto se musí řešit důsledky, i když často za cenu dost drsného přístupu k věci. Zatím však toho drsného přístupu nikdo není schopný. Ale není daleko den, kdy Evropa bude mít jen dvě možnosti: Přistoupit k drsnému řešení, nebo se smířit s vlastní záhubou.

2 0
možnosti
Foto

Správně. Zapomeňme na empatii a lidskost. A když už máme v tomto směru po starostech, rozhlédněme se dobře kolem sebe, kdo nám ujídá ze společného koláče. Dědci! Slabí už, nemocní, k nepotřebě. Co takhle je všechny poslat do té Afriky? Tam jsou na jejich kecy určitě všichni zvědaví. My tady, zdraví, mladí a bez empatie a lidskosti, nepotřebujeme otravné geronty! A za peníze ušetřené na starobních důchodech postavíme kolem Evropy velkou zeď s kulometnými hnízdy na vršku - obranu před imigranty. :-P

0 11
možnosti
MB

O starobních důchodcích nebo, jak vy říkáte, gerontech není v článku ani slovo.

2 0
možnosti