Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Většinou s Vámi souhlasím, tentokrát bohužel nemůžu. Že si na omezování svobody lidé zvyknou je pravda. Otázkou je, jestli je to správné. Navíc má ta mince vždy dvě strany.

Řidiči za socialismu sice netrpěli přehnanými ohledy k chodcům, ale výsledkem bylo, že s tím chodci počítali. Buď šli na světelnou křižovatku a přešli tam nebo se co nejopatrněji dostali na druhou stranu i za cenu čekání. Pokud opatrní nebyli, každý věděl, že je to jejich chyba a že měli přejít někde, kde by to bylo bezpečnější. Ačkoliv ani tenkrát nebyla o silniční piráty nouze.

https://www.youtube.com/watch?v=LGX_B_aqie8&feature=youtu.be&t=35m18s

:-)

Dnes řidiči ohledy berou a výsledkem je, že chodci padají pod auta jak zralé hrušky, přecházejí i na naprosto nemožných místech, kam řidič nemůže vidět a někteří dokonce přecházejí dálnici. Protože se jim usadilo v hlavách, že řidič je povinen je pustit a pokud je přejede, je to jen jeho vina. Učit lidi, že za ně odpovídá někdo jiný, je jednoznačně špatně.

0 0
možnosti
Foto

Bylo by záhodno učit lidi ohleduplnosti, poctivosti a slušnosti, ne že za ně odpovídá někdo jiný. Nad naší prodejnou jsou balkony, na kterých nájemníci kouří. Vajgly házejí na chodník. Většina kuřáků jen co dokouří, nedopalek odhodí. Je jim jedno, jestli někomu dým z jejich cigaret vadí.

0 0
možnosti
PB

.... titulek shledávám bez závad,- ale v tem BESIPU sem sa nějak ztratil ;-)!

1 0
možnosti
Foto

Dokonce i pronásledování vrahů a zlodějů je omezováním jejich svobody! ;-D

7 1
možnosti
Foto

Pane Kindle, Vy jste něco ukradl či někoho zapíchl, že se o svobodu bojíte? ;-D

0 0
možnosti
PK

P10a58v28e55l 78K72u66l14a

4. 1. 2016 11:36

Ten perex je totální nesmysl a ten zbytek to moc nenapravil :-/:-)

2 0
možnosti
Foto

musí to vnímat explicitně a ne implicitně;-)

0 0
možnosti
Foto

Nechodím na hony, protože končí v zakouřené hospodě. Postarají se o to tři kuřáci z dvaceti členů MS. Sedmnáct nekuřáků musí dýchat jejich zplodiny. Nechodím ani na myslivecké plesy, protože v sále je vzduch zakouřený od menšiny kuřáků, kteří se většiny nekuřáků nezeptali, zda jim smí kazit vzduch. Ustupuji stejně jako ostatní nekuřáci a je to v principu to samé, jako když Evropané ustupují Afričanům či Arabům, křesťané muslimům, poctiví zlodějům.....kam asi tak svět může dojít?

1 0
možnosti
Foto

Proč těch 17 nekuřáků nejde zakončit hon někam, kde se nekouří? Jsou nesvéprávní?

6 0
možnosti
Foto

Ano, ohleduplnost se vytrácí. Ale ne na straně kuřáků. Vytrácí se na straně nekuřáků, kteří nedokáží pochopit, že pokud jim kouř vadí, nemají vstupovat do kuřáckých prostor.

7 2
možnosti
Foto

Proto se také policisté správně vyhýbají ghettům a muslimským čtvrtím, my necháváme beztrestně, až na nepohodlné výjimky, politiky a jejich kamarádíčky krást. Moudřejší po staletí ustupují a podle toho to na Zemi vypadá:-/

0 3
možnosti
MK

Dvě nejbezohlednější sorty lidí u nás

1. Kuřáci - nadávám snad nekuřákům, že nekouřej

2.Pejskaři (k nim patřím bohužel i já) můj pes je zlatej a svatej

0 3
možnosti
PK

P39a56v44e86l 86K53u21l86a

4. 1. 2016 11:33

A: "nebojte, on nekouše" ;-D

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. Napsal jste to pekne.

0 0
možnosti
IM

I68v78o 93M58i48l48d39a

4. 1. 2016 11:03

pěkně, stručně, slušně, pravdivě - děkuji a karma!!!

dle mého - a jsem todo názoru dobrých čtyřicet let - je kouření zvrácená nihilní úchylka a kuřák je zvrácený nihilní úchylák a ho*ado ( viz.BIBLE ), ale ať si kaýdý kouří co se do něj vejde, ať ale nekouří nikomu jinému, protože svoboda kohokoliv končí tam, kde začíná svoboda kohokoli druhého..

vím moc dobře co to znamená kvůli nechutnosti jedinců či skupin nemoci jít do kina, restaurace, divadla, do společnosti, jet autobusem, hledat nekuřácké pracoviště, kličkovat na ulici a podchody proletět na jeden nádech, nemoci vstoupit do budovy policie atd. atd.

nepomáhají prosby, domluvy, argumenty, nadávky a tak je na řadě tvrdý zákaz podle zákona a zároveň tvrdé vymáhání tohoto, protože SLUŠNOST se prostě, když už to fakt nejde jinak, musí vnutit a vynutit.

a proč trvat na zákazu kouření v restauracích? třeba už jen proto, že slušný a normální člověk trvá i na tom, že uprostřed lokálu nebudou záchodové mísy...

1 7
možnosti
ML

A čo je slušné a normálne, určujeme MY, boľševici! MY si tú slušnosť a normálnosť z vás vymlátime! Slušný a normálny človek nenosí dlhé vlasy! Slušný a normálny človek chodí v tesilových nohaviciach! ;-D

7 0
možnosti
ML

To je stále dokola... Čo na tomto nie je jasné?

Vo fajčiarskej reštaurácii sa nikoho pýtať nebudem, zapálim si.

V nefajčiarskej sa tiež nikoho pýtať nebudem, nezapálim si.

Nefajčiari môžu chodiť do fajčiarskych podnikov, ale musia rešpektovať, že sú fajčiarske. Fajčiari môžu chodiť do nefajčiarskych, ale musia rešpektovať, že sú nefajčiarske.

Súvislosť s prechodmi pre chodcov a prednosťou na nich som ani pri najlepšej vôli nenašiel.

6 0
možnosti
PT

P15e53t20r 87T46o88m27e17k

4. 1. 2016 18:54

To je špatně.

0 0
možnosti