Diskuse

To nejsou děti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všichni to víme, všichni jsme ve svém životě prožili nepříjemnou situaci způsobenou těmito lidmi, máme v hlavě spoustu nápadů jak bychom tyto situace řešili my, kdyby jsme byli ti zodpovědní, ale když to shrneme, patříme také k tomu stádu, které bečí, čučí a nekoná.

Je to v celém Světě, kriminalita mladistvých dosahuje neuvěřitelné procento a ze všech čiší jen bezradnost. Řešení která se provádí jsou neúčinná, dokud se nepřitvrdí a potrestaní nebude podle závažnosti, ale stále jen podle zletilosti, budou tito mladiství ještě více agresivní a věková hranice se bude stále snižovat..Rv

1 0
možnosti
Foto

Ono to není jen u nás...V celé Evropě si justice neví rady s nezletilými zločinci. Nějak se stále víc ctí právo( a údajná nevědomost) desetiletého vraha, než jeho oběti...V momentě, kdy zabije(pokud to není nešťastná náhoda), stává se vrahem a měl by být dle toho souzen. Četla jsem o několika fakt hnusných vraždách ze strany desetiletých dětí, které mučili a zabili malé děti, a byl velký problém, tyto případy dořešit...Prostě se nevědělo, co s těmi pachateli udělat...Mám dojem, že to dopadlo jako tady. Chvíli si ty dětské zrůdy pobyly v nějakých ústavech a pak se dostaly na svobodu...Zvedá se mi žaludek, když si vzpomenu na to, co udělaly, a teď jsou z nich "normální" anonymní občané a občanky...

1 0
možnosti
SN

:-)  Přivázat, dvacetpět na zadek lískovkou. Provede obecní dráb ! Ti zmetci neví, co je to fyzická bolest, v kriminále se jen vyškolí !  R^

0 0
možnosti
Foto

Občas dobrá myšlenka občas utopená ve zbytečné demagogii :)

0 0
možnosti
Foto

Karma. R^ Otázka trestů a jejich smyslu je velmi složitá. Ač máte v mnoha věcech nejspíš pravdu, nevím, zda je "stát" schopen vymyslet něco lepšího, než máme teď... Vlastně všichni živíme trestané. A věznice jako nápravné zařízení neslouží, i když často jsou tak označovány. Jsou spíš ochranou pro společnost. Tím že lumpa zavřeme, chráníme nás. Přeci nebudeme recidivisty věšet, to asi není zrovna ideální řešení. Může se stát chyba, která už nelze vrátit. A nemáme právo brát někomu život. Závěr - neřešitelné.

0 2
možnosti
Foto

Nechala bych je prostě makat...ono když se v kriminále mají víceméně líp, než kdejaký důchodce, tak mají roupy a vymýšlejí další svinstva...Ať je naženou opravovat silnice, tam je práce habaděj - pěkně za stravu a střechu nad hlavou...

1 0
možnosti
VK

Bohužel naše zákony více nahrávají lumpům než jejich obětím. Tak i mladí delikventi mají nepřiměřenou ochranu .  Co z nich může vyrůst ?  Jen staří delikventi , za které bude stát utrácet finanční prostředky daňových  poplatníků  za pobyt ve vězení. Jako odstrašující model by mohl sloužit anglický  zákon , kde trestní odpovědnost je již u  o hodně mladších dětí.

3 0
možnosti
KD

K96a68r21e48l 45D58u30b

10. 4. 2014 12:47

Při patnáctinásobném přelidnění je nejrozumnějším trestem pro zloděje-recidivisty, lupiče a vrahy trest smrti.

5 0
možnosti
Foto

Nebo tělesné tresty. Dříve trest odnětí svobody neexistoval. Byly šatlavy , vazba a pak rychle soud a trest. Stát na vězení neměl peníze. Jako kdyby dnes na věznění peníze byly, když jsou státy zadlužené.

4 0
možnosti
Foto

Pokud člověk úmyslně poškodí jiného člověka, nebo jeho majetek, je třeba jej potrestat bez ohledu na jeho věk.  Poškozený, nebo pozůstalí  by měli mít právo navrhnout jak trest tak i nějakou dohodu.

6 0
možnosti
Foto

podle mne je za dnešní "blbou" náladou právě to že za zločiny nejsou ukládány adekvátní tresty. Ti, kteří jsou slušní a spořádaní se cítí jakoby byli ze strany státu podvedeni. Chováme se slušně, pracujeme, platíme daně a žádné radikální odlišení od těch, kteří kradou, přiživují se a daním se vyhýbají, ba mnohdy je to až naopak, že lumpům se daří líp, než poctivým.

7 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik