Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Považujem sa za pravičiara, ale na tie eurodotácie mám podobný názor ako autor. Eurodotácie sú inštitucionalizované úplatky, ktoré navyše výrazne narúšajú trhové prostredie. Ak si jeden podnikateľ "dokáže" vybaviť dotácie na stroj či zariadenie, automaticky tým získava konkurenčnú výhodu oproti iným podnikateľom. 

Dotácie pre budovanie infraštruktúry považujem za veľmi užitočné. Ale dotácie pre podnikateľské subjekty by mali byť založené na všeobecnej prístupnosti: Ak hociktorý subjekt splní relatívne jednoduché podmienky, mal by mať NÁROK na udelenie dotácie.

Podľa mojich informácií sa na Slovensku za získanie eurodotácií platí "sprostredkovací poplatok", teda úplatok vo výške 30 - 50 % sumy z hodnoty dotácie. Dotácie teda majú aj ďalší neblahý dôsledok - podporujú vznik a bujnenie parazitických subjektov, ktoré sú prisaté na peniazovodoch z Bruselu. A tým sa opäť deformuje trhové prostredie.

0 0
možnosti
Foto

Pozitivních příkladů využití EU dotací také není málo. A za to, že je v Čechách tolik zlodějů nemůže ani Evropa, ani Brusel ani nikdo jiný. EU dotace jsou nastaveny celkem přísně, kdyby byly nastaveny ještě přísněji, Češi by nejspíš nedokázali vyplnit ani úvodní dotazník. To, že primárním zájmem některých českých podnikatelů a úředníků, je evropské peníze rozkrádat, je důsledkem naší špatné legislativy a kontroly. EU nakonec na tuto skutečnost mnohokrát poukazovala. Takže - zametejme si před svým prahem a přestaňme neustále nadávat na někoho, kdo nám finance poskytuje. Jmenujte mi jediné období v historii lidstva, kdy nějaké poměrně různorodé společenství států finančně podporuje své ekonomicky slabší partnery. Myslím, že budete hledat dlouho a možná marně. EU je ojedinělý projekt a lidé jako Václav Klaus apod. svým nekonstruktivním postojem celé věci vůbec nepomáhají. Někdy mi připadne, že si Češi žádnou pomoc nezaslouží, neboť si neváží ani pomoci, ale ani sami sebe.

1 1
možnosti
Foto

myslím, že málokdy jsme na tom byli, přes veškerou promarněnou pomoc od EU tak mizerně jako dnes. Komerční banky patří včetně jejich 80 mld každoročních zisků cizinců, největší prodejci potravin patří rovněž cizincům, vodovody a kanalizace, Škoda auto..... V takové konstelaci bude u nás krize permanentní, krize, nekrize.

2 0
možnosti
MZ

samozrejme, ale pokud by chteli zvelebit muj majetek, tak se branit nebudu

0 0
možnosti
FS

"Polívka na EU dotacích"  No, teď se pořádá ten Febiofest. Mě by móc zajímalo, zda ten je finančně soběstačný. Ony tyto různé podpory  v mnoha případech ! mohou   být  víceméně i jisté formy korupce. Doufám, že se mýlím

1 1
možnosti
Foto

určitě soběstačný není. Fenič se vyzná

2 0
možnosti
  • Počet článků 992
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik