Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas a jenom povzdech. Stačí se podívat na situaci u nás. Předpokládaný růst ekonomiky .. cca 4ˇ% , předpokládaný SCHODEK rozpočtu .... 100 mld Kč.

Kdy hodláme začít splácet ? Až bude růst ekonomiky 12 % ??

Který slavný to říkal : Toho bohdá nebude ?!?!:-)

0 0
možnosti
RS

Za dluhy států mohou státy samy. Tedy jak voliči, tak politici, zkrátka občané dané země. Protože aby stát mohl fungovat, tak kromě zajištění bezpečnosti, ochrany, zdravotnictví atd. musí fungovat hlavně ekonomika.

A ekonomika může fungovat jen tehdy, pokud jsou příjmy větší nebo minimálně rovné výdajům. 

Je to hlavně o podvodu s % zadlužením HDP. Politici mluví, že schodek rozpočtu bude 2-3% HDP... sakra, proč neřeknou, kolik to je % onoho rozpočtu?? Když je schodek 100mld a rozpočet 1000mld (pro zjednodušení), tak je to "sekera" 10%... a může to být % HDP kolik chce. Podstatné totiž je, že politici nehospodaří s celým HDP (ikdyž by asi chtěli!), ale jen s tím, co z něj vyberou, tj. s rozpočtem státu.

A pokud ten není minimálně vyrovnaný, nebo ziskový pro pokrytí ztrát z předchozích let nebo na polštář do budoucích let, tak stát nemůže fungovat.

Tedy může, ale sekera roste a za pouhých pár let je to najednou třeba 100% rozpočtu a to už stát není schopen nikdy splatit. Protože by musel být třeba 2% ziskový dalších 50 let, aby 100% sekeru splatil. A to nepočítám úroky. Pokud státy nejsou schopny hospodařit s 0% schodkem a jsou permanentně několik procent v dluzích, tak nejsou schopny vytvořit plusový výsledek na splacení toho mínusového za předchozí roky.

Je to stejné jako u hospodaření lidí nebo firem. Když budou déle v mínusu, tak přijdou do exekucí nebo bankrotů.

Problém je, že když mají lidé nebo firmy dluhy, tak už jim nikdo dále nepůjčí a nemohou tak fungovat dlouhodobě, jen výjimečně a opět to pokrýt plusem. Státy jsou permanentně v mínusu a nikdo to neřeší a vesele se tisknou peníze dál..

0 0
možnosti
VV

No teda, to porad jeste nevite, ze vrazi z Wall Streetu?

0 0
možnosti
Foto

Ten, kdo jím půjčuje. Například Rockefellert.

0 0
možnosti
Foto

Kdo může za dluhy států?  Na to je jednoduchá odpověď,  jejich moc zdaňovat občany.  Bez této moci by žádné státní dluhy nebyly.

0 0
možnosti
MK

R^R^R^R^bingo  Ve skutečnosti však za to vše může volič, který na základě reklamní kampaně (a která reklama nepodvádí;-D), si volí své zástupce, tedy byť nepřímo vládu.  Tedy pokud volič nebude volit rozumem (ten bohužel řada voličů nemá) a ne na základě populistických nesplnitelných hesel, tak půjdeme do Brusele všichni nejen Řecko, ale i nakonec mnohými obdivovaný Reich. Rv

1 0
možnosti
JK

Hlavním viníkem je VOLIČ, který se nechá oblouznit reklamou a nesplnitelnými sliby.:-) Volič vyžaduje přesně ty "bonusy", které dovedly Řecko na okraj propasti. Proto strany a politici dělají co dělají. Pokud by volič požadoval vyrovnaný nebo přebytkový rozpočet, tak i strany jako je ČSSD by se musely krotit.:-) V posledních volbách jsem nevolil. Podpořím až rozumnou stranu, která přijde se zákonem o státním dluhu (v případě překročení hranice dluhu 50 % HDP nutnost omezit výdaje za každou cenu) a navrhne dlouhodobě vyrovnaný rozpočet. Nebo někoho, kdo navrhne nový volební model, tj. více hlasů dle ekonomického přínosu voliče (zjednodušeně nezaměstnaný 1 hlas, plátce vysokých daní třeba 5 hlasů). To je jediná cesta. Doma se taky nezadlužíte tak, až na vás vletí exekutor.;-)

3 0
možnosti
HH

Nebylo by lepší, aby volilo jenom 10000 nejvíce přispívajících? Stálo by to pakatel. Navíc by volili 9 moudrých a ti by to hravě zvládli.

1 0
možnosti
MR

Zde jde o krizi určité architektury jež vznikala po průmyslové revoluci a vytvořila novou sílu ve společnosti, pracující.

Odtud pak pramení snaha vytvořit spravedlivou společnost kde mají všichni stejné podmínky.

To je ale kámen úrazu, neboť se zde vytvořila nefunkční vazba většinové společnosti a její politiky a politické garnitury.

Tím se rozložil celý ekosystém společnosti a netvůrčí většina díky své masovosti se dostala do popředí a je značnou silou a je dobré s ní počítat a tím pádem vznikla vazba na určitou sortu politiků jež mají celkem snadnou práci.

Dříve zde byla tvůrčí a nosná vrstva společnosti z nichž vycházeli velké osobnosti a politici jež chápou.

Dnes nemáme velké osvícené osobnosti, politiky, státníky ... . Zde se pak rodí byrokracie a ... .

0 0
možnosti
JK

Jediná spravedlivá společnost je taková, která dobře ohodnotí jedince se skutečným ekonomickým přínosem, nutí jedince parazitující na systému změnit svoje myšlení (snížení veškerých dávek i za cenu, že nenapravitelní skončí pod mostem) a postará se o ty opravdu potřebné, kteří prokazatelně sami nemohou. Dle mého velmi jednoduché.

1 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik