Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Peyrac

15. 9. 2008 19:12
vše je relativní :-)

Když je člověk ve sterilním Švýcarsku, tak si říká - ten jejich "systém" samosprávy je tady k pořádku dotlačil a nikdo si nedovolí dělat ostudu svému městečku nebo obci nepořádkem.Velká města mají všude své anonymní grafitti a anomální živly.Když jste v Rusku, tak si říkáte-jak je u nás d;oma pěkně. Kdo byl v rozvojových zemích tak ví, že jsme neuvěřitelně bohatí. Jen si toho nevážíme a díváme se; tam, kde jsou na tom "zdánlivě" mnohem líp. Podle sociologických průzkumů jsme; hrdí na své historické památky (máme proč) a některé sportovní výsledky.(jak kdy). Nejsme hrdí na kriminalitu (včetně poslanců) a bohatě rozvinutý !"systém" korupce. Určitě se toho najde víc co se nám nelíbí, ale nezapomínejme na to dobré, Teorie "nasranosti" praví, že jeden na-štvaný jedinec nakazí mnoho dalších. Tak nemusíme mít jen převládající "blbou" náladu. Sklenice není poloprázdná - je současně do půlky plná!

0 0
možnosti
V

veskawesi

15. 9. 2008 16:42
jestli

to neni nahodou to, co namchybi. byt hrdy na svou zemi. zapomente na vymluvy typu,  ze za to mohou politici nebo ja nevim kdo.

kolik obyvatel CR se muze prohlasit za vlastence? kdo z vecnych brblalu muze s cistym svedomi rict, ze aspon zkusil pro Cesko neco udelat?

Tady vi neco o vlastenectvi jen velmi malo lidi. Mozna nez na vsechny nadavat a propadat pocitum zmaru, mozna by bylo lepsi aby kazdy zacal od sebe. Teprve kdyz to zkusi , ma narok na nejakou kritiku pomeru.

Ti co se vali pred TV s pivem v ruce a kybicuji nemaji pravo.

Vzpominat jak to tady vypadalo v roce 89? opravdu mate pocit, ze jsme se nikam neposnuli? opravdu?

0 0
možnosti
H

hraběnka

15. 9. 2008 16:20
Brilantni clanek

Jen tam schazi to ceske ,,kolecko", vyjadrujici taktez ceskou letoru.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

15. 9. 2008 16:08
Kdo neskáče,není Čech?

Dobrý den.

To Vás obdivuji, že jste hrdý na to, že jste Čech. Mě to poslední ubíhající léta nedává onu hrdost, že jsem Češka. Vzali jsme to hopem po sametové revoluci a chtěli mít vše honem a hodně přepychu- více, než ten druhý. Ale něco pro to udělat to ne. A tak páni politici jdou v těchto iluizích dále a dále opatřují si onen přepych všelijakými způsoby a já se za ně stydím. Moc se stydím, že jsem Češka. Miluji svůj rodný jazyk, ale i ten čím dále více bere za své a komolí se až člověka jímá hrůza nad způsobem vyjadřování a rychlostí mluvy, že není vůbec srozumitelná. Se smutkem přeji dobrý večer.

0 0
možnosti
JM

jiřičkarejčka

15. 9. 2008 15:49
jsem češka, živobytí mi jde stěžka, dám se na metrpolitu a b

:-/aj, aj, aj: choulostivý to název. Co Čech, to muzikantskej zloděj, neb za málo peněz hodně muziky, to by se líbilo všem. Ale kde zůstal Švejk, v Krušnohoří ho až tak nepotkávám, natož blahoslaveného Krakonoše!;-(

0 0
možnosti

matkoslav1

15. 9. 2008 13:12
češství

Ono vzpomenuté češství je opravdu někdy k smíchu. Češi jsou jedničky v tom, jak se pořád na něco vymlouvat (neustálé odvolávaní se: ten druhý dělá to samé, jsou i horší apod.) a v pasivitě (nikdo nic neudělá, ale po bitvě je generálem každý).

0 0
možnosti
T

tom.ondra

15. 9. 2008 13:03
ja jsem pysny na to

ze jsem cim sem. Ze jsem cech neni moje vina ani zasluha. Ve svete se vesmes potkavam s kladnym ohlasem. Na Rumuny vetsina lidi nadava.

Cesi si spatnou povest propaguji sami. Nadavaj sami na sebe a shazuji se pred ostatnimi narody. Kazdy jiny narod, byt to je povl nebo to jsou svine, je hrdy. Nevim na co, ale je. Tenhle clanek je dalsi kaleni do vlastniho hnizda. Bravo R^

0 0
možnosti
T

tom.ondra

15. 9. 2008 13:04
Re: ja jsem pysny na to

oprava: jsem cim jsem :-)

0 0
možnosti
PM

nonick

15. 9. 2008 10:54
Já to nevidím tak černě...:

Pokud jde o neochotu učit se jinému jazyku - kam se hrabeme na Francouze...! ;-)

Pokud jde o tunelování - kam se hrabou naši "manažeři" na americký Enron & spol. ;-)

A pokud budete chtít spolehlivou pračku nebo ledničku - sežeňte si ČESKOU, dvacet let starou - bude Vám ještě dalších dvacet let sloužit...na rozdíl od dnešních "světových"  s®aček, které se za dva tři roky rozsypou...;-)

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

15. 9. 2008 11:47
Re: Já to nevidím tak černě...:

Hlavně ne slovenskou tartramatku, vrchem plněnou, jelikož ta měla v torně tuláckou hůl a při každém ždímání chtěla opustit koupelnu a jít do světa. Nepomáhaly ani různé "kříže" a jiná zařízení, která ji měla udržet na místě. Často jsem se s ní přetahoval (nebo i manželka) ;-D

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

15. 9. 2008 10:35
pyšný/hrdý člověk může být na něco, co dokázal

na tom, kde a komu se narodil, nemá žádnou zásluhu

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

15. 9. 2008 9:16
Je mi to fuk

Na to že jsem Čech nejsem ani hrdý, ani nehrdý. Těžko být hrdý na to, co jsem neovlivnil ani z minima. Mohl jsem se narodit a žít svůj život třeba jako Číňan nebo Ind  (největší pravděpodobnost ) , jako Nor, Venezuelan či Senegalec. Vždy by se předpokládalo, že na to mám být hrdý. ;-D

Je to podobné, jako být hrdý na to, že je dnes pondělí, že žiji na Zemi nebo že momentálně prší...

0 0
možnosti
ML

Mar__tanka

15. 9. 2008 11:25
Re: Je mi to fuk

R^

0 0
možnosti