Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

Článek lze shrnout jedním slovem: kapitulace. Rozdejme jim všechno a spáchejme zdvořile sebevraždu. Děkuji, nechci. A marxistická logika "koláče", tedy že bohatství je jen jedno a nějak se dělí si taky nezaslouží komentáře.

0 0
možnosti
LJ

Rady na konci článku jsou těžce realizovatelné. Jakékoliv poručníkování by samostatné země těžce nesly a neakceptovaly by ho.

Jen bych dodal, ekonomičtí imigranti k nám přicházejí vesměs ze zamí, které mají slušné přírodní bohatství: mnohé mají ropu, kovy a mnoho dalšího. Mnohé mají antické památky a pláže, tedy dobré podmínky pro lákání turistů. Hrnou se do zemí, které jsou odkázané na dovoz takřka všeho. Většinou v minulém století stihly vybrakovat i vlastní zásoby uhlí.

1 0
možnosti
Foto

Tohle je hloupost. Nikdo nemusí zchudnout, aby ostatní mohli zbohatnout.

3 0
možnosti
Foto

Nemusí, ale pokud pomohou opravdu intenzivně a nezištně zchudnou. Zároveň tím i pomohou zmenšit rozdíl mezi nimi a Evropu to pro imigranty zoškliví.

0 0
možnosti
MK

Já s vámi souhlasím v to, že osamostatnění kolonií byla těžká chyba. Ale nesouhlasím s tím, resp. s těmi body, co by nám EU měla říci, tedy nalít čistého vína. Pokud se přílivu nájezdníků nebudeme bránit, tak nás zničí. Těm "muslimům", co se zde integrovali, jde o krk stejně jako nám, ti co s neintegrovali, tak co s nimi. Tedy nemáme vlastně na výběr,. Jinak pácháme hromadnou sebevraždu, jinými slovy necháme buďto povraždit nebo zotročit v rodné zemi a to nikoliv vyspělou civilizací, ale primitivama Rv Poučme se z historie - na příkladu starověkého Říma

1 0
možnosti
Foto

bohužel to čisté víno je realita. V současném pojetí práva a lidskosti jsme špičkovou šunkou nabídnutou smečce šakalů k ohlodání.

2 1
možnosti
JF

J50a66n 60F85r22o40l41í80k

5. 2. 2016 16:03

Necítím se jako důchodce, že bych žil v blahobytu.;-)

0 0
možnosti
SB

Cituji z Vašeho článku: "Zrušení kolonií lze přirovnat k předčasnému rozbití skořápky kuřete, naivnímu světu představované jako vysvobození."

------------

Nesouhlasím s Vámi.

Zrušení kolonií byla naprostá nutnost, protože koloniální velmoci včas poznaly, že vývoj v koloniích je takový, že by se jim brzy správa vymkla z rukou.

Dnes si neumíme poradit s přistěhovalci, kteří tady tvoří stále ještě výraznou menšinu obyvatel a je to tady, v našich zemích, kde se díky tisíciletému vývoji stále ještě umíme orientovat lépe my než oni. Jak byste chtěl tytéž lidi, které nedokážeme ovládat ani při své vlastní výrazné početní přesile a navíc ve svém vlastním prostředí, chtěl ovládat ve výrazné menšině a navíc v jejich vlastním prostředí? Neovládáme no-go zóny francouzských a švédských měst, kde je podnebí takové, na které jsme zvyklí, tak jak byste si představoval, že bychom mohli ovládat celé oblasti, kde by jich bylo stokrát více než nás a byli by zvyklí na všechno, od prudkých žárů, přes kazivost potravin až po moskyty a tropické nemoci?

Kolonialismus byl prostě neudržitelný. A nyní nehovořím o nějakých zásadách humanity nebo rovnosti národů. Nyní hovořím o tom, že to byl v podstatě mutikulturalismus, pouze realizovaný tam u nich a nikoli u nás.

Zrušení kolonií nebylo nic jiného než úprk Evropanů z příslušných zemí, úprk před naprostým fiaskem. Nikoli před fiaskem na poli bitevním (vojensky by Evropany neporazili), nýbrž na poli administrativním.

1 1
možnosti
Foto

Kolonialismus ležel v očích velmocí, které samy kolonie neměly. USA a Rusko. Tudíž rozpoutaly nemilosrdnou "osvětu" jak těmto zemím "pomoci". Kdyby koloniemi zůstaly, zlidštil by se přístup kolonizátorů přirozeným vývojem. Lidem v nich by bylo mnohem lépe pod evropskou nadvládou, jak je jim teď. Měli by práci, žili by v zemi, kde vládne řád a pořádek.

3 1
možnosti
Foto

Nesmysl. Až se zbavíme politicky korektních dogmat, půjde to rychle. Jen chtít.

3 0
možnosti
Foto

a pak už tady budou jenom chudí.

Děkuji ne, to jsem už jednou zažil.

6 0
možnosti
Foto

budou li ! jenom! chudí, budou všichni bohatí. Protože chudoba je pojem relativní a nebude li srovnání zmizí.

0 0
možnosti
PK

P50a91v40e45l 29K27u64l96a

5. 2. 2016 14:34

Vsaďte se, že i když bohaté země zchudnou, tak chudé nezbohatnou. Vsadím vše co mám;-D

7 0
možnosti
Foto

:-)dám příklad máte souseda co jezdí Ferrari. Vy sám oktávkou. Na burze zkrachuje, přijde o bankovní konta i o Ferrari a je rád, že jezdí Rapidem. Finančně jste nezbohatnul, pocitově však ano. Kdyby Evropa výrazně zchudla na pomoci chudým a projekt se nepovedl, přesto dojde ke snížení propastného rozdílu a omezí se příliv imigrantů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik