Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MK

Asi Vám nedošlo, že na školství a zdravotnictví stát peníze dává i tak. Ty poplatky si totiž platíme v odvodech a daních. Váše porovnání se sportovci je úplně mimo, protože hráči jsou doktoři a těm hráčům je jedno od kud peníze dostanou, jestli to budou diváci, sponzoři nebo stát. Jde o to, kolik dostanou, ne o to, od koho to dostanou.

3 2
možnosti
Foto

Vy jste můj blog nečetl už od nadpisu. Pokud píšu, že bezplatnost není zadarmo, tak přece upozorňuji na to, že zadarmo není. Pokud by hráči dostávali peníze bez ohledu na kvalitu výkonu tak by se nesnažili. Dnes lékaři vykazují pro pojišťovny výkony, které si vymyslí, nebo je vybírají podle sazby, která za ně je stanovena bez ohledu na prospěch pacienta. Ten pro ně není zákazníkem, od kterého dostávají peníze, ale pracovním předmětem. Zdravotní pojištění bych zlevnil a ponechal pro zákroky nad 100 000 Kč. Rozdíl by šel každému na účet, ze kterého by se hradily pouze lacinější výdaje za ošetření, v případě úmrtí by zbývající suma na účtu zůstala dědicům. V případě, že by na účtu peníze došly, poskytnul by se mu úvěr, který by splácel.

1 0
možnosti
PK

NIc není zadarmo. Natož fungování státu, který garantuje svým občanů určité prostředí, ve kterém žijí. Pokud by nic negarantoval, nemá smysl takový stat 'držet'.

1 0
možnosti
Foto

Nedobrovolná vynucená solidarita není pojištění. Takže je nesmysl nazývat strhávané částky zdravotním nebo sociálním pojištěním. Je to zdravotní a sociální daň.

5 1
možnosti
MT

Ale vzdyt ta lekarska pece NENI zadarmo! Samoplatci plati mesicne 1148,-Kc, zamestnavatel to plati pro zamestnance, kteri by jinak mohli mit o to vyssi plat.

5 1
možnosti
MK

Hmmm má to jen jednu vadu na kráse a to jsou "netáhla" bez specifikace barvy pleti Ti to vskutku zdarma mají. A Ti co si platí a někteří i hodně pak sedí ve stejné čekárně s těmito netáhly. Pracující pospíchá a trčí v čekárně. Netáhlo se baví. Kdyby tady bylo možné se objednávat na termíny a tyto byly dodržovány, tak jako ve vyspělých zemích....

1 1
možnosti
OB

„Hlavní zdrojnámitek proti svobodnému hospodářství spočívá ve skutečnosti právě v tom, žeposkytuje lidem to, co si přejí, a nikoliv to, o čem si nějaká zvláštní skupinamyslí, že by měli dostat. Za mnoha argumenty proti svobodnému trhu se skrývánedostatek víry v samotnou svobodu.“  Milton Friedman

3 1
možnosti

hlavnim zdrojem namitek proti svobodnemu trhu jsou negativni externality a nevratna likvidace pro zivot nezbytnych zdroju

1 1
možnosti

clanek pekny, ovsem s poplatky v nemocnich a u lekare v podstate nesouvisi.

3 1
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik