Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Trump že je úspěšný podnikatel? Vždyť vyhlásil čtyřikrát bankrot! Lékaři že tady nemají společenský respekt? Ale mají, a jaký! A čeští pedagogové jsou v přepočtu na kupní sílu nejhůře placenými pedagogy v EU, včetně Rumunska a Srbska, a je to v ČR úplně nejhůř placená profese, k níž je nutné mít VŠ. Tak jakou asi můžou mít prestiž, když schopnější lidé se učitelství obloukem vyhýbají? Říkáte, že prestiž souvisí s chováním? A jak se tedy učitelé mají zachovat, aby se tohle vyřešilo? Kdyby se začali víc snažit a líp učit, tak jim nikdo nepřidá ani zlámanou grešli, naopak by stát prohlásil, že je všechno naprosto OK.

2 9
možnosti
Foto

Trump je americký miliardář a kdo jiný by potom měl být úspěšný podnikatel? Lékaři a učitelé už zdaleka nemají takovou prestiž jakou kdysi mívali a to zdaleka nepatřili k nějak extra placeným profesím.

7 0
možnosti
JK

Podnikateli Trumpovi 6x zbankrotovaly jeho velké hotelové a kasinové projekty. Jestli tomu chcete říkat "úspěšný podnikatel", poslužte si.

Ke druhé větě si dovolím citovat: "(před 80 lety) obecní policajt 2000 Kč ročně, počáteční plat finanční stráže byl 4800 Kč ročně a lesní hajný k deputátu 700 Kč ročně, pak nástupní plat učitele obecné školy byl 9000 Kč ročně. Šlo však o první z 11 platových stupňů s tříletým postupem, před důchodem už to mohlo být 27000 Kč. ... Pochopitelně, že středoškolští a vysokoškolští učitelé vydělávali o nejméně desítku či desítky tisíc korun ročně více. Například středoškolský profesor odcházel do důchodu s 40 000 Kč ročního platu."

Inu, lžete, pane.

0 4
možnosti
PH

P40a22v20e60l 11H57o94r11á57k

10. 10. 2017 0:35

To ale nemění nic na tom, že z povolání, kde se požadovala VŠ, byli placeni nejhůře.

2 0
možnosti
JK

VŠ vzdělání nebylo požadováno na ZŠ a některých SŠ až do konce 70. let.

0 0
možnosti
IV

No, nevím s tím koncem 70.let - když jsem byla ve druhé třídě, tak nám odešla učitelka, údajně právě proto, že neměla VŠ - to mohlo být tak 1973/1974

0 0
možnosti
JK

Pokud vím, termín byl 1976. Buď k dodělání VŠ, nebo aspoň pedagogického minima (u starších). Pokud byla mladší, pak logicky buď musela dostudovat, nebo musela odejít.

0 0
možnosti
JK

Jestli tehle nejhorší plat bude čtyřnásobkem platu městského policajta, není důvod cokoliv řešit.

0 0
možnosti
Foto

zkuste porovnat vzdělání a rozhled tehdejšího vystudovaného gymnasisty s tím dnešním. Už jen kvalita výuky jazyků, latinou počínaje. V Pětidomí v Č.B., kde jsem prožil mládí, bydlel proti nám pan stavitel. Z dnešního pohledu obyčejný absolvent stavební školy. Byl zdraven na dálku pozdvižením klobouku a hlasitým zvoláním "dobrý den, pane staviteli". A to šlo o padesátá léta nejhorším komunismem nakažená.

3 0
možnosti
JK

Kdyby měl tak žebrácké příjmy jako dnešní čeští učitelé, bylo by po vážnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik