Zelená karta není opakem červené, zemanovci

Prezident Zeman dostal v sobotu, den před jeho dvouletým výročím v úřadu, dárek od svých podporovatelů. Přišli mu na Hrad vyjádřit svou věrnost a nezapomněli ani na zelené karty. Tam ale šlápli trochu vedle. Myšlenka opačné karty, kterou prezidentovi průběžně vystavují jeho odpůrci totiž tak úplně není k věci.

Červená karta, jíž podle Zemana mávají blbečci, kteří s ním nesouhlasí, totiž značí ve sportovní terminologii vyloučení ze hry. Zelená však neznamená nic protichůdného. Pojem zelené karty sice ve sportu existuje také, ale značí způsobilost golfisty, hrát na hřišti bez dozoru zkušenějšího hráče či trenéra. V jiném smyslu jde o povolenku k pobytu v některých zemích, popřípadě jde o mezinárodní potvrzení pojistky odpovědnosti za provoz motorového vozidla.

Přívrženci naší hlavy státu tak buď chtějí, aby se Zeman proháněl s golfovým bagem po travnatém hřišti, nebo ho nabádají, aby si nechal pojistit svou vládní limuzínu. Ve třetím případě se ale nejedná o prezidentovy fanoušky, protože mu zelenou kartou naznačují, aby si hledal bydlení v jiné zemi. 

Autor: Vilém Besser | neděle 8.3.2015 14:30 | karma článku: 23,35 | přečteno: 934x