Vzít si vyznamenání od Zemana je doživotní ostuda

Prezident republiky bude 28.října, stejně jako každý rok, vyznamenávat. Letos se však celá ceremonie ponese v duchu pohrdání Miloše Zemana lidmi, kteří něco dokázali a řády by si zasloužili, a naproti tomu adorování kamarádů.

Poté, co Zeman odmítl vyznamenat Jiřího Bradyho, protože si jeho synovec a ministr kultury Daniel Herman „dovolil“ se potkat s dalajlamou, by měla celá společnost dát prezidentovi jasně najevo, co si o jeho nepřípustném chování, myslí. Příkladem by měli jít především ti, které v pátek čeká oceňování. Kdo není po vzoru prezidenta buran, měl by vyznamenání odmítnout.

Převzetí ocenění od současné hlavy státu naprosto změnilo význam udělování těchto vyznamenání. Den, na který by měl být pyšný každý český občan, se přeměnil v egoistickou přehlídku nechutné svévole Miloše Zemana. Z vyznamenání se v mnoha případech stal cejch oddanosti současnému prezidentovi. Své by o tom mohl vyprávět třeba Filip Renč, který bez velkých zásluh o českou kinematografii, slavnostně přebíral metál od muže, jemuž točil předvolební klip.

Stejně neotřelé bylo i velebení Františka Ringo Čecha, který je Zemanovým letitým kamarádem a prezident měl zřejmě pocit, že je třeba oslavit i takového „umělce“. Místo toho, aby vyznamenání dostávali skutečné osobnosti, Zeman si z 28.října udělal akci, kde velkolepě dehonestuje státní vyznamenání.

Pokud dřív tohle oceňovaným nevadilo a byli rádi, že budou mít zmínku o Zemanově stigmatu na Wikipedii, měli by letos ukázat, že nesouhlasí s odporným chováním, které symbolizuje Miloš Zeman. Ten, pro koho je vyznamenání od muže, který má úroveň vesnického pijana, důstojným oceněním, v pátek bude slavit. Kdo má v sobě slušnost a mravnost, ocenění odmítne. Tak by se projevil charakter.

Autor: Vilém Besser | sobota 22.10.2016 18:25 | karma článku: 34,01 | přečteno: 1264x