Volby si vyžereme, ale když jsme si to tak navařili…

Snad poprvé a doufám, že naposledy dopadly předvolební odhady skoro přesně. Ale na druhou stranu, co jsme mohli čekat. Doufal jsem, že po volbě prezidenta, která podle mého názoru nedopadla na jedničku, si teď dá národ víc záležet. A taky ano, nebo spíš ANO. Víc záležet na průseru.

Nikomu neberu jeho názor na politiku, politiky a tuhle specifickou podivnou věc, která je součástí našeho života. Jen nerozumím tomu, kde je ten hospodský nabuzený duch – už nikdy komunisty nebo podobnou svoloč? Zřejmě se vytratil hned při otevření obálky s volebními lístky. To, že vyhrají sociální „demokraté“ bylo jasné, přesto, že se jejich volební lídr Sobotka jako obvykle snažil dokázat, že neumí nic jiného, než kritizovat ostatní, ale s vlastním řešením nepřijde nikdy. Zajímalo by mě, jak to vypadá, když tento pán jde do obchodu a nemají něco, co zrovna chtěl koupit. Tomu se říká být v pasti.

Pak tu máme pana Husáka, pardon Babiše. Na našeho bývalého prezidenta si vzpomenu vždy, když slyším miliardáře, který si na všechno poctivě vydělal, mluvit. Ale on za to nemůže, zřejmě je kosmopolitní. Nebo pro všechny, těžko říct. Takového jsme tu měli před časem a najednou na něj míří zvednutý prostředník Davida Černého, před kterým klobouk dolů, že si to lajsnul.

A do třetice všeho dobrého – třešně. Zřejmě si dost lidí neuvědomuje, že po nich bývá průjem, ale na ten jsou taky léky. Snad příští volby.

Podtrženo, sečteno, možná jsme málo pouštěli důchodce v MHD sednout a to máme za to. Jen doufejme, že se nedočkáme nějaké bezva koalice levičáků s levičáky, ale na druhou stranu, jinak to nedopadne. Třeba potom aspoň zlevní lokomotivy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Besser | neděle 27.10.2013 22:26 | karma článku: 11,96 | přečteno: 498x