Spor o peníze odnesou hokejoví fanoušci

K neskutečné ostudě se čím dál jasněji schyluje v Českých Budějovicích. Místní hokejový klub se totiž s největší pravděpodobností bude stěhovat do Hradce Králové. Že má lední hokej na jihu Čech obrovskou tradici nikoho, kromě fanoušků nezajímá. Tady jde samozřejmě v první řadě o peníze.

Celý spor je svým způsobem opředen tajemstvím. Vedení Mountfieldu tvrdí, že za přesunem je neochota generálního sponzora – Budvaru. Ten prý odmítá odstoupit od smlouvy, kterou s českobudějovickým týmem má. Podle ní má být Budvar pivem, které je v průběhu sezony na stadionu na dvou místech  čepováno. To ovšem dost dobře nejde, protože partnerem extraligy je nově Radegast a ten trvá pro změnu na tom, že monopol na tekutý mok má on. Pokud by Mountfield smlouvu porušil, stálo by ho to milion korun pokuty za každý domácí zápas.

Zdánlivě banální problém, který by vyřešilo odstoupení od smlouvy s Budvarem, nebo nějaká změna v jejím znění, tak bude mít drtivý dopad na hokejového fanouška v Budějovicích.

Tým, který dokázal vyhrát základní část extraligy a dvakrát skončil dokonce na bronzové příčce najednou zanikne. Co by na to asi řekli takové hvězdy jako Roman Turek, Václav Prospal nebo Radek Bělohlav, kteří za Budějky nastupovali. Vedení klubu se tváří, jakoby se nechumelilo a v zákulisí pilně chystá přesun do Hradce.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Besser | čtvrtek 13.6.2013 15:25 | karma článku: 12,28 | přečteno: 500x