Robin Hood – Cesta ke kvalitě

Když jsem poprvé slyšet o televizní soutěži, která má vybrat dva hlavní představitele pro původní český muzikál, byl jsem silně skeptický.

Postupně jsem zjistil, že kvalita přihlášených a postupujících je skutečné vysoká a pokud samotný muzikál nedopadne jako pokusy typu Tři mušketýři a Golem, mohlo by to stát za podívání.

To jsem ovšem netušil, jaká paráda se z toho nakonec vyklube. Obě premiéry mě přesvědčily o tom, že se jedná nejen o jeden z nejlepších muzikálových počinů za posledních deset let, ale zároveň o dokonalou spolupráci „televizních talentů“ ve spojení s osvědčenými hvězdami.

Hudba Ondřeje Soukupa je naprosto výborná, libreto Gabriely Osvaldové vtipné a textově na nejvyšší úrovni, režie a choreografie Jána Ďurovčíka vše doplňující do naprosto bezchybného celku. V tak malém divadle, jakým Kalich je jsem si nedokázal představit, jak vytvoří iluzi Sherwoodského lesa, aniž by to vypadalo trapně a dokázali to na jedničku.

Příběh je klasický, ale to snad každý od tak provařeného tématu čekáme. A co s celým představením dokáží udělat jeho protagonisté, je až neuvěřitelné. Jsem typ člověka, který hledá, co je uděláno nějakým způsobem špatně nebo, kde kdo ujel, ale tady není co vytknout. Ať je Robin Vašek Noid Bárta nebo Honza Kříž, Mariana Lucia Šoralová nebo Martina Bártová, šerif Kamil Střihavka nebo Martin Pošta, čarodějnice Leona Machálková nebo Radka Pavlovčinová – vždy jde o zážitek z velkým Z.

Pokud máte utratit peníze za nějakou kulturu, zajděte si na parádní KULTURU do Kalichu. Smekám přede všemi a kdykoliv to znovu půjde, opět se na Robina zajdu podívat.

Autor: Vilém Besser | úterý 14.9.2010 13:46 | karma článku: 8,60 | přečteno: 911x