Regulérnost výsledků TýTý je mi velkou záhadou

Pokud v minulosti anketa TýTý byla i díky vizuálu cen jakýmsi zrcadlem popularity osobností v očích televizních diváků, letos jakoby šlo o soutěž pořadů a umělců České televize.

I když se tvůrci snažili nás přesvědčit, že skutečně vítězí ti, kterým diváci poslali hlasy, mně to přišlo spíš jako velké divadlo. Obrovské „překvapení“, když diskokrál Michal David porazí neprůstřelného Slavíka Karla Gotta mi přijde za vlasy přitažené. Přeci jenom se okruh hlasujících v podobných anketách moc neliší a jestli božský Kája každoročně vítězí v soutěži pěvecké a ve stejné kategorii ho v TýTý někdo dokáže porazit, moc se mi tomu nechce věřit. Stejně tak, že Jolana Voldánová, jako jediná nominovaná z České televize jako Osobnost televizního zpravodajství přeskočí všechny Nováky, kteří vyhrávají snad posledních sto let.

Samozřejmě nemáme tušení, kolik hlasů skutečně přišlo, ale podle výsledků je posílali jen ortodoxní diváci ČT, jinak mi nikdo nevysvětlí, jaktože Vyprávěj dostane víc bodů než Cesty domů, na které se dívá přes milion diváků každý večer jejich vysílání (v žádném případě nesnižuji nesrovnatelně lepší úroveň Vyprávěj), StarDance přebije Show Jana Krause (tam se po rozporech Krause s ředitelem veřejnoprávní televize nedalo o zrcadle pro oblíbeného moderátora ani počítat) nebo, že moderátorka Studia 6 v Objevu roku za sebou nechá Jaro Slávika z hojně sledované Show Česko Slovensko má talent.

Výsledky zřejmě každý znal dopředu, jinak si nemyslím, že by Miroslav Donutil odjel na dovolenou k moři a Lucie Bílá na víkend do Paříže. Na druhou stranu i vítězové Ondřej Vetchý a Lucie Vondráčková nebyli přítomni. Zpěvačku zajímá víc její zánovní milenec v Kanadě a Vetchý dal přednost pro něj důležitějšímu představení v divadle.

Rozhodně se tedy fraška zvaná TýTý stala hezkým poplácáním se po zádech pro televizi, která nám z tohoto důkazu sebechvály nabídla přenos. Aspoň, že nám Petr Janda představil písničku ze „svého“ muzikálu Ať žije rokenrol!, ke kterému libreto napsal Karel Šíp (moderátor pořadu) a režíroval ho Viktor Polesný (tvůrce Šípových Všechnoparty). Jen pro pár nadšencům, ve kterých by tato ukázka jinak opravdu špatného muzikálu vzbudila chuť vidět ho celý – divadlo Broadway zrušilo zatím do května všechny jeho reprízy. Asi skutečně nebylo o co stát.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Besser | neděle 3.4.2011 12:05 | karma článku: 18,52 | přečteno: 2099x