Ohlédnutí za minulým týdnem

Tak tu máme pondělí a před námi v následujícím týdnu spousta zajímavého dění ve světě sportu. Konečně začne to pravé hokejové playoff, charismatický José Mourinho se vrací na Chelsea, tentokrát však jako trenér Interu Milán a soupeř, pokračuje Gambrinus liga, prostě bude co sledovat.

Já bych se však chtěl vrátit k týdnu minulému a pár pro mě zajímavostem, které nám přinesl.

Hned v pondělí měli slávisté svůj den. Liga proti Budějovicím, předkolo playoff v hokeji proti Litvínovu. Pro fanouška relativně příjemná zpráva, že si může vybrat, na které kolbiště půjde svůj klub podpořit, ne tak už pro vedení hokejového klubu. Vzhledem k tomu, že zlá Česká televize vysílala obě utkání na svých programech, utrpěl zřejmě pražský hokej ohromnou újmu. Nejsem si jist, jestli je návštěva 2464 diváků dána kolizí s fotbalem nebo výší vstupného a skutečností, že jde o jakousi za trest sérii pro méně úspěšné celky extraligy. Každopádně, jak fotbalisté, tak hokejisté vyhráli a tak snad mohli být sešívaní spokojeni. Obzvlášť, když se jejich superstřelec Standa Vlček dokázal dvakrát trefit. To možná předčí i nadšení z celkové výhry. Proti Teplicím se to už zopakovat nepodařilo a tak se v zápase, který mi připomínal Premier League, rozešli s vedoucím týmem bez gólů. Onen příměr nemá nic společného s kvalitou utkání, jen při obrázku zraněných mi přišly na mysl zápasy Arsenalu a Chelsea. Zlomená noha, otřes mozku. Zkrátka fotbálek. To červeno-bílý na bruslích dokázali v sérii, která přinesla také spoustu faulů vyřadit Benzinu a můžou se těšit na Zlín. Jen si nejsem jistý, jestli proti Balaštíkově souboru projdou Kůrkovi podobné zákroky jako ve třetím zápase, kde díky vyloučení nedohrál ani první třetinu. Ve druhé sérii Liberec dokázal porazit Budějovice a obzvlášť severočeský útočník Bartovič na sebe hodně upozornil. Nejen, že umí soupeřům dupat bruslí na nohy (což je však podle disciplinárky vlastně v pořádku), ale i střílet góly. V pátém, rozhodujícím zápase je nasázel čtyři a velkou měrou se postaral o vítězství Bílých tygrů 9:1. Ty čeká Plzeň a upřímně řečeno, asi i konec sezony.

Ze světa hokeje ještě ve zkratce. Šéf disciplinárky už nechce poslouchat oprávněnou kritiku a tak radši rezignoval – to je řešení. Kdo uteče …

Vladimír Růžička ještě bude mít šanci na reparát olympiády na MS a pak končí. Dva roky prý byli dost. Možná až moc, pane Růžičko.

Ve Varech zjistili, že se to letos moc nepovedlo a tak vyhodili trenéra. A na jeho místo nastupuje ten, kterého vyhodili před ním. To má logiku. Nejde ti to, tak půjdeš a kdyby to nebylo tím, tak se vrať.

V NHL opět Ovečkin dokázal, že je hokejovým gentlemanem, takže jeho soupeř vyšel ze souboje „pouze“ se zlomenou klíční kostí a několika žebry. Takže vlastně obdobně jako náhradní brankář Ufy, kterého na střídačce navštívil opilý fanoušek soupeřova klubu a pěstmi a hokejkou mu vysvětlil, komu fandí. Měl štěstí, že si za terč nevybral slovenského hokejistu, který tento týden čekal na rozsudek za vraždu.

Dejte mi pastelku, nakreslím pejska, zpívá Jan Vodňanský. Dejte mi brusle, přivezu medaile, mohla by Martina Sáblíková. Zlato na 3000 m, stříbro na poloviční trati, toť skóre minulých sedmi dni. Potěší i tři bronzové její kolegyně Erbanové z Mistrovství světa juniorů.

 

A ještě trocha fotbalu a kopané.

 

Fotbal. Vítězslavu Lavičkovi zřejmě nevadí, že teď trénuje vzhůru nohama a dokonce je v tom podle tamní ankety nejlepší. Arsenal uštědřil Portu v Lize mistrů pět gólů, přišel o Rosického (jak klasické) a postoupil. To se nepovedlo Realu, ačkoliv nad Lyonem v odvetě vedl brankou Cristiana Ronalda, kterého si „expert“ ČT na španělský fotbal Radek Bejbl, pletl s Kaká. Chápu, kdo si má ty dva pamatovat. David Beckham se vrátil na Old Trafford, kde ale nepomohl AC Milán k výhře. I přesto však sklidil bouřlivé ovace. Tak si na oplátku vzal na krk zeleno-žlutou šálu, kterou podpořil odpůrce amerických majitelů Manchesteru. To se asi může zpátky do Los Angeles moc těšit. Vzhledem k tomu, že si o víkendu přetrhl achilovku, bude to zřejmě dřív než na konci sezony. Nejlepší fotbalista Afriky je Drogba z Chelsea, kde mají po zranění Petra Čecha i dvojky Hilária velké problémy s brankáři.

Kopaná. Plzeň – Bohemians 1905 3:0, Mladá Boleslav - Sparta 1:2, Jablonec – Kladno 1:0, České Budějovice – Liberec 1:1, Střížkov – Slovácko 1:1, Slavia – Teplice 0:0, Olomouc – Příbram 3:1

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Besser | pondělí 15.3.2010 19:10 | karma článku: 6,23 | přečteno: 890x