Království za koblihu

Říká se, že láska prochází žaludkem. Tohle ale podle mého není úplně trefné přísloví, použitelné při koblihovém volebním útoku hnutí ANO. Tady bych spíš upozornil na klasickou českou vlastnost - zadarmo i žloutenku. Ale, že bude našemu národu, který dokáže být někdy i obezřetný stačit tak málo a vymění selský rozum za pocukrovanou laskominu? Stačí, Andrej Babiš byl pasován do role novodobého Robina Hooda, který chudým dává. Jen je potřeba se důkladně podívat, komu při tom bere.

Přiznávám, že slovenský podnikatel skutečně není mým oblíbencem. Zřejmě mi vadí jeho pokrytecký výraz, možná mluva, která mi neustále evokuje Gustava Husáka. Určitě mu nezávidím, že má peníze, ať si je ve zdraví užije. Co mě ale neskutečně vadí je možnost, aby v našem státě člověk, který ovládá bezmála 200 firem měl možnost ovlivňovat chod české ekonomiky. Ještě k tomu z pozice ministra financí.Měli v Itálii takovýho podobnýho a nedopadlo to s ním dobře. Najednou si tamní začli uvědomovat, že to není úplně normální, aby někdo přesouval peníze ze státního měšce do vlastní kapsy.

Další věcí, která mě trochu zarazila byly volby do Senátu. Moje matematické schopnosti sice nejsou na záviděnihodné výši, ale nějak se nemůžu dopočítat, jak je možné, že kandidáti do Senátu, vesměs starostové menších měst a obcí spadají pod ANO. Jestli mě pamět nešálí, toto sdružení funguje zhruba rok a není tedy možné, aby se do svých funkcí zmiňovaní zastupitelé dostali s podporou této firmy. Nechci tvořit konspirační teorie, ale nepřijde mi zcela nereálné, že změna kabátu je sponzorováno slovenským oligarchou,
kterému se určitě hodí támhle kousek pole, tu část lesa. A známe, jak to funguje na vesnici. Ukázaná platí a peníze nesmrdí.

Musíme na to zřejmě přistoupit. Dřív to byly VV, dnes ANO. Krom klasických politických stran, máme dnes ve vládě i firmy. Můžeme si za to sami. Buď budeme chodit k volbám a třeba se něco přihodí nebo zůstaneme jen brblat. Ale, jak se říká, je jednodušší nadávat na tmu, než rozsvítit svíčku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Besser | neděle 12.10.2014 13:25 | karma článku: 22,26 | přečteno: 967x