A letošního Slavíka získává … trapnost

Už to vypadalo, že pokles prestiže dříve populární soutěže o nejoblíbenější osobnosti české hudební scény, dosáhl svého "vrcholu". Ale kdepak, letos se ,především tvůrcům televizního přenosu, podařilo dát anketě zřejmě poslední ránu z milosti. Ať byl úmysl jakýkoliv, napřesrok by zřejmě stačilo, kdyby se Slavík odehrál jen jako internetová hlasovačka. Třeba na oficiálním webu Karla Gotta.

Doby, kdy celý národ seděl se zatajeným dechem u televizních obrazovek a čekal, jestli se to Kájovi znovu povede, jsou dávno pryč. S lehkou ironií se dokonce dá říct, že naopak všichni čekáme, kdy už se mu to konečně nepovede a vyhlašování se tak nedostane k trapnému konci – jak národu strašně vtipně oznámit, že generace těch, které už se má pouštět sednout v MHD, si zase jako maskota zvolila Goťťáka.

Letos se ale TV Nova musí nechat, že vyhlášení Božského jako vítěze (samozřejmě i absolutního, s ubohými 30 tisíci hlasy) zdaleka nebylo nejtrapnější z celého večera, ačkoliv se o to Mistrova manželka a nejprkennější moderátorka světa Ivana Gottová zdárně snažila. Její vystoupení totiž na plné čáře překonal výkon člověka, který si ještě do včerejška psal do životopisu – zvukař. V pondělí na Úřadu práce už patrně bude muset sáhnout po jakékoliv příležitosti. Pokud by totiž někdo chtěl napodobit jeho „hluchá místa“ v přenosu, musel by například na internetu psát Braillovým písmem. Ale co, pořad o hudbě a s hudebníky přeci nepotřebuje ozvučení.

Nejsledovanější komerční stanice tak opět dokázala, že není všechno jen o pompéznosti, když ji tvoří amatéři. Můžeme tak v duchu děkovat, že se dobrovolně vzdala hokejových přenosů z Olympijských her. Jediný, kdo z dekorování  "nejvíc nejlepších" hudebních umělců u nás vyšel relativně se ctí, byl moderátor Jan Kraus. Sice ve stylu nepotěší-neurazí, ale v tom marastu, co divák dostal, palec nahoru. I když se trapným chvilkám taky nevyhnul.

Suma sumárum, pokud by se měl konat další ročník, budou asi muset  tvůrci doufat, že jim podá pomocnou ruku Andrej Babiš. Ten totiž celou „parádu“ sledoval z čestné lóže a zřejmě už přemýšlel, jak znovu převede do praxe větu z populárního Dědictví – A teď si vás kůpím všecky. U voleb to vyšlo, tak proč ne na Slavíkovi. Vždyť je to taky taková soutěž oblíbenosti.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Besser | neděle 24.11.2013 10:16 | karma článku: 25,62 | přečteno: 2589x