Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

po přečtení první věty.. sám na sobě vidím ,že věkem se nemoudří. raději dál nečtu,a bych se o sobě ještě něco nedověděl..;-D

0 0
možnosti
JK

Věčné starosti některých dam, jestli už nevypadají staře... za čas sem nejspíš budete taky dávat své fotky, na kterých budete jen v kuchyňské zástěře, abyste si dokázala nějaké to pofiderní "jsem stále ještě sexy". :-/

3 0
možnosti
VB

Ale kdepak! Ja je sem dam bez zastery!

0 0
možnosti
Foto

S věkem, se získávají zkušenosti :) Moudrý člověk, je umí zužitkovat ...bez ohledu na věk :) Hloupý věkem nezmoudří ... slečna s věkem stane se starou pannou...a novomanželka bez ohledu na věku ...mladou paní ;)

0 0
možnosti
VB

Karle, vy jste jako pohlazeni... :)

1 0
možnosti
MS

Hned v první větě chyba. Jsem stará jak Metuzalém, ale že by to přispělo k zmoudření, to ani náhodou. Jinak máte slečnu a mládence. Starou pannu a starého mládence. Já v 17ti vdaná paní, byla oslovována slečnou, mezi cizími lidmi. Kámoši mi říkali "matka Magda";-D.

0 0
možnosti
VB

Magdo, určitě ten věk aspoň trošičku zmoudření přinesl... :-) neberte mi iluze! ;-D

0 0
možnosti
SK

No ono taky říkat pětatřicetileté odkvétající ženě slečno je dosti zvláštní. ;-D;-D

2 0
možnosti
VB

Ale když vážně slečnou je? :-) A tím jsme v jádru pudla, jestli je opravdu nutné toto dělení používat, když se tomu lidé (muži) brání ;-)

0 0
možnosti
Foto

Vzpomněl jsem si na jednu starší televizní scénku s Vladimírem Menšíkem. Ten tam při seznamování oslovil ženu jako "paní" a ona jej opravila "slečna ...". Menšík na to reagoval slovy: "Ženy vašeho věku oslovuji už radši jako paní."

Já jsem na tom podobně. Ženy od jistého věku oslovují raději jako paní, i když tuším nebo vím, že jsou svobodné.

Dříve se svobodným říkalo mládenci a panny. Dnes je to už archaismus a mladým ženám se říká slečny. Samozřejmě mezi a pannou a slečnou může být jistý rozdíl.

1 0
možnosti
VB

No já nevím... ženy z dob pana Menšíka možná byly "vdavekchtivější" a na titulu paní si zakládaly, ale spíše bych se přikláněla k tomu, že ženy potěší titul slečna přeci jen o něco víc ;-) 

A mezi pannou a slečnou mohou být rozdíly přímo diametrální! ;-)

0 0
možnosti
JJ

J90a55n 66J86o83š76t

15. 1. 2014 14:20

Níže mne již předběhl pan Chovanec .... ekvivalentem ke slečně je přece "mládenec", takže je věc již historicky genderově vyvážena, a to že ve Francii militantní fašistky, vlastně "čo to táram:-P" feministky s tím mají problém, je jen kardinálním důkazem toho kam se dnešní Evropa sune. Do vyústění zažívacího traktu !!!

0 2
možnosti
VB

S přehnaným feminismem s vámi souhlasím. Ale řekněte mi, kolikrát v životě vás někdo oslovil titulem mládenec? :-)

1 0
možnosti
Foto

;-) Mne oslovení slečno vždy spíš těšilo a těší mne dodnes. To jsem ochotna tomu, kdo jej vysloví, odpustit i jeho silnou krátkozrakost. Ale nikdy se mi nelíbilo oslovení "slečno učitelko". To jsem měla pocit, že už by mi rovnou mohli říkat "stará panno". ;-D

3 0
možnosti
VB

:-) Z nějakého důvodu mi není po chuti ani "mladá paní". Patrně tím má být oslovená polichocena, ale já v tom cítím cosi pejeorativního. ;-)

2 0
možnosti

Vy máte starosti.....a hahaha označování žen nad pětatřicet let, které vyvíjel váš manžel a vám to přišlo směšné, je trapné. Asi jste si toho tenkrát a ani bohužel teď nevšimla.

0 0
možnosti
VB

Děkuji za informace.

0 0
možnosti
JC

Proti věku není léku.

Slovo slečna znamená "neprovdaná šlechtična". K označovaní nešlechtických žen se to začalo užívat tehdy, když obecné mínění seznalo, že dosavadní označení neprovdaných měšťanských dcer "panna" se již jaxi nehodí (slovo panna začalo být užíváno pro označení žen dosud majících neporušený hymen).

Mužský protipól ovšem zůstal nezměněn: mládenec.

Takže "slečna" není genderově nevyvážená, protože jako máme kluka a holku, chlapce a dívku, muže a ženu, pána a paní, tak máme mládence a slečnu.

0 0
možnosti
VB

Děkuji za objasnění reálií :-) Já proti slečnám nic nemám, jen mne zarazilo, že to některé dámy tak uráží. V dnešní době už se možná ani ta slečna nehodí, stejně jako svého času panna... Nebo jste snad slyšel či viděl někoho oslovovat muže jako mládenec? Což se slečnou se setkáváme běžně i v nejrůznějších formulářích. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com