Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J86a98n 81L31a48c88i36n82a

9. 6. 2014 20:33

A já si bláhově myslel jaký jsem nebyl darebák :). 

- Vejce do otevrenych oken

- Naschvály učitelčinému pití

- Krádež mísy zástupčiných třešní (mísu jsem jí vrátil)

0 0
možnosti
Foto

Generalizovat o generacích mohou IMHO jen generálové života ... jen by mě zajímalo Viktorie, po kolika dětech - myslím nejen zplozených a narozených, ale zejména vychovaných alespoň do puberty ... je možné získat takovou hodnost? Já mám dětí pět, tři už v pubertě - smrad není nikdo z nich - tedy zatím ... ale v životě jsem to dotáhl sotva na desátníka, tedy zvlášť když vzpomenu na generály jakými jsou Komenský, nebo Rudolf Steiner.

1 0
možnosti
Foto

... přesně, Viktorie ;-D R^

Naše generace byla stejná a říkalo se tomu zlobení.

Zatímco dnes z toho řada lidí dělá sociologický problém .. viz. jiní blogeři zde :-/

2 0
možnosti
ML

No, já jsem vyváděl mnohem nebezpečnější kousky než mé děti. Akorát že jsem ohrožoval většinou jen sebe. Nikdy jsem nikomu nenastavoval pasti. Za mládí jsem si pohrával s transformátory o napětí několik set voltů (měl jsem je z elektronkových rádií). Byl jsem takový blbec, že jsem lupou zapálil plnou krabičku zápalek (následky byly v obličeji patrné, naštěstí ne trvalé), v obýváku mi bouchl poplašný patron v kleštích, když jsem ho chctěl opilovat. Na kole jsem jezdil jak hovado a párkrát se mi to nevyplatilo.

Zkrátka - mé děti jsou andílci v porovnání se mnou. Na druhou stranu jsem uznával autority - učitele, rodiče a vzdělání. Školu jsem nikdy neflákal jako mé děti.

Když jsem studoval na VŠ, začal jsem se věnovat horolezectví. Byli to nejlepší roky mého života...

1 0
možnosti
VB

Problém s uznáváním autorit zde je, to máte pravdu. My když dostali poznámku, rodiče k tomu přidali pár facek. Dnes si jdou rodiče stěžovat na učitele do školy. Jak má mít pak před ním dítě respekt? :(

1 0
možnosti
BM

Už jeden starořecký filozof (na jméno si nevzpomínám) si stěžoval na totální zkaženost mládeže..... Takže nic nového pod sluncem.

Akorát té současné snad víc chybí respekt.

0 0
možnosti
PV

P97a97v84e16l 34V25é77b70r

10. 4. 2014 10:13

Jasně, prováděli jsme různé věci. Prováděli jsme je ale s vědomím, že děláme něco, co se nemá a budeme-li přistiženi, přijde trest (dokonce snad i oprávněný...). Právě tohle dnešním mladým chybí. Myslí si, že ať dělají, co dělají, mají na to právo a jsou nepostižitelní. Říká se tomu odpovědnost. V tom je ta fatální chyba dnešní generace mladých - ne v chuti vyvádět psí kusy, v tom jsou stejní, jako kterákoliv předchozí generace, ale ve vědomí vlastní nepostižitelnosti a v nezodpovědnosti.

Bohužel, není to chyba této generace mladých, ale naše, naší výchovy. Je nám přímo zakazováno nastavovat hranice, dokonce byly úvahy o zavedení trestnosti tělesných trestů (přičemž je známo, že pár facek na místě je lepších, než půlhodina přednášky potom), no a výsledek se dostavil.

5 0
možnosti
BM

Ony ty úvahy stále jsou. Už se to začíná "řešit" v euparlamentu.... Dáš synkovi pár pohlavků a jdeš před soud. A výsledek: V USA jeden student pobodal dvacet svých spolužáků.......

0 0
možnosti
Foto

Nikdy nezapomenu na 1. třídu ZŠ, kde jsme s jedním tmavším spolužákem utvořili nerozlučnou dvojici grázlů. Má žákovská byla tehdy plná poznámek, jako že jsme terorizovali synka jedné z učitelek nebo, že jsme chtěli podpálit školu, když jsme z celuloidových měřítek vyráběli raketky. Ale jinak jsme byli celkem slušní. ;-)

1 1
možnosti
PC

A dostal jste někdy do žákajdy zápis "Vrhá po učiteli nenávistné pohledy."? Pravda, nebylo to v první, ale až v páté a maminka se tenkrát tak smála, že to skoro nemohla podepsat ....

0 0
možnosti
VM

V42l68a64d96a 57M93u15s75i61l

10. 4. 2014 10:00

Ty telefonáty cizím lidem dneska nahradí  různé společnosti, které otravují zcela stejně...

   Volat  nějaký ženě+ že chcete manžela, to je  vskutku  ubohost. Následky mohou

být zdrcující

1 0
možnosti
VB

V tom s vámi naprosto souhlasím! Rozhodně na to nejsem hrdá, jenomže dětem pitomým to nevysvětlíte :(

0 0
možnosti
VM

Samnozřejmě, že dneska vyrostla generace smradů..

KOuří trávu, nic nechtějí dělat atd atd

0 0
možnosti
VM

Paní autorko, byl jst pěkné  číslo...

Moje matka  dostala  dvojku z chování za to, že si šly zapálit   cigaretu do parku o p

0 0
možnosti
VB

To tedy byla! Daň za přílišnou kreativitu a bujnou fantazii :) Jen se modlím, aby moje děti pobraly více rozumu! ;-)

0 0
možnosti