Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J78a37r10a 89R57a23n33k

12. 5. 2013 6:13

Je mi lito, ale nemohla jsem docist, pisete nehorazne lzi, Kanada je ctvrtou zemi, kde ziju, po CSSR to bylo Nemecko a Svycarsko, nikde jsem nezacinala uklizenim, pochopitelne, ze znalost jazyku je nutna a do vetsiny zapadnich zemi se muzete dostat na body, diky vzdelani a zamestnani, ktere je zrovna v te zemi zadane. To, co pisete o kempovani je jedna velka LEZ. Asi nevite, ze se stale deji celosvetove potlachy trampu a Kanada i Australie mely ohromnou ucast. V Kanade jsou pochopitelene zakony v parcich, kdyby se kazdy choval tak, jak si to predstavujete......parky - fauna a flora uz by davno nebyli.

Ohen je povoleny i v parcich, ale pouze do urcitych mesicu, vetsinou u kazde dalnice mate velka barevna oznaceni, od zlute po rude cervenou, jake je nebezpeci ohne. S hudebnimi nastroji je to od parku k parku ruzne, dokonce od provine k provinci.....to jim snad laskave dovolite, nebo ne? Jezdim s Kanadany i s "Cechoslovaky" kazdy vikend (weekend), hraje se na kytary a banja, zpiva se a mista je zde tolik, ze to nemusi byt zrovna v parku. To co jste psal o nuzkach je nesmysl, kazda treti zena ma v kabelce manikuru. Priletel mi kamarad ze Svycarska, privezl nejakou "kulovnici", na hranicich se vubec nic nedelo, mel na vse papiry a tak, co si myslite, ze by se melo stat? Chcete pobihat po mestech s dykou, nebo mecem v ruce?

Zajimalo mne, jak to skutecne chodi v Ontariu a Algonquin parku, medvedi, vlci, koyoti a dokonce ani chipmanci nemaji radi, kdyz se od kazdeho stanu siri jina hudba. Mistre, tohle se Vam maximalne nepovedloRvRvRv

Algonquin Adventures Message Board: camping gizmos - Network54

http://www.network54.com/Forum/352882/thread/.../last.../camping+gizmos‎

0 1
možnosti
Foto

Pane Bukvoji díky , ukázal jste na příběhu jedné kudly , že trpíme v nejsvobodnějším prostředí v podstatě celého světa a nezbývá nám , než se chystat kolonizovat prostory vesmíru , vhodné k přežití pozemské civilizace.

2 0
možnosti
AK

Holt zalezi jake mate priority.  Copak je to jenom o trampovani?  V US se napriklad v pohode jezdi autem na "camping" bud pod stan nebo s trailerem na statni parky nebo privatni pozemky.  Dnes uz se i v urcitych statnich parcich zacina povolovat noseni osobnich zbrani, tak jako se uvolnuje noseni zbrani v jinde demokraty zakazanych statech (Wisconsin, Illinois) a div se svete kriminalita pritom pada.

CNN - Communist News Network, please!!

Je spravne, ze nekdo vlastni lesy, je za ne odpovedny a nedovoli  komukoliv si vnich delat sprtouchlata jak se mu zachce.  To plati i pro ceske myslivce!

Je pravda, ze Nemci maji dost tvrde, nacionalne orientovane zakony a proto by nam mely byt i z historickeho hlediska rakouska pravidla blizsi.  Zminovane drzeni brokovnic a malorazek je priklad. 

Nejsme zadny super svobodny narod, spise podivoceny udalostmi od progresivnich  socialistu odtrhujic nase zeme od Vidne pres udalosti ve 40. letech a komunismem konce.

1 0
možnosti
JR

J83a62n 56R56á94ž

11. 5. 2013 16:01

Vidíte, mně se víc líbí země, kde nesmíte sice nosit v kapse kudlu, ale je tam respekt k soukromému vlastnictví. Budu raději, když se každý, kdo chce v lese opékat burzy, zeptá majitele, než když do soukromého lesa muže každý vandrák s puškou, když je členem obecního mysliveckého sdružení, chodit střílet po všem, co se hýbe!

Proč by měl vlastník louky u rybníka trpět, aby mu kde jaký týpek v maskáčích a kudlou za pasem bez dovolení zválel trávu a opile řval dlouho do noci?

2 2
možnosti
JR

J34a56r62a 87R13a71n59k

12. 5. 2013 6:18

Predevsim si autor vymysli, podivejte se na mapu, jak uzasne velka je prave Kanada.....a ze by v te zemi clovek nenasel misto, kde si rozdelat camp? Ted se ve meste, kde ziju jedna o tom, jestli se smi v lete delat vecer na plazich z naplaveneho dreva (cele kmeny) ohnicky, vetsinou si je kazdy stejne obcas udelal, ale ted jde o legalizovani.

Sorry, ten clanek je hloupyRv

0 0
možnosti
Foto

trošku nepřehledné, pamatuji si jen tolik, že si autor připadá nejsvobodněji v Táboře a okolí, neboť tam může sbobodně nosit nůž. A to si představte, Buqvoji, že za komunistů jste ho tam mohl nosit také, taková to byla doba !

4 3
možnosti
MT

Krome toho, ze mam  bud na jidlo a ne na najem (anebo naopak), vsechno je dneska vsechno lepsi . . . ;-D8-o

0 3
možnosti
Foto

Díky za osvětu. Už vím, že jsme nejsvobodnější na světě a máme se nejlíp, protože:

- v TV se dovíme o mnoho kriminálních kauzách i vrcholných politiků a zastupitelů a máme jistotu, že se s těmito osobami nic moc podstatného nestane - kde jinde na světě se občané mohou chlubit takovou jistotou?

- můžeme v lese sbírat houby, můžeme mít u sebe nůž a můžeme si občas v maskáčích brknout u ohně na kytaru - kde jinde na světe si žijí občané tak dobře a na tak vysoké úrovni?

2 0
možnosti
JR

J39a66r68a 38R58a18n53k

12. 5. 2013 6:19

Konecne se mohu zasmat, diky Pavle:-)R^

0 0
možnosti
PK

P84a73v31e21l 10K61u18r52a17l

11. 5. 2013 12:47

Víte ono nakonec budou na téhle planetě ještě horší podmínky pro život než budou v danou dobu na marsu... (životní příběh hvězdy třídy G2- jménem Sol- naše "Slunce" je takový že každou miliardu let vzroste (průběžně) intenzita záření o 10 procnet (jak postupně přibývá fúzovaného hélia) výsledek je takový že za cca stejnou dobu od teď jako se tady život vyvíjel už tady nebude možný vůbec)

Pokud chce lidstvo přežít v kosmickém měřítku tak by od něj bylo záhodno očekávat stejný postup s vesmírem jako udělalo s touhle planetou- šířit se a zabírat další území a zdroje.

Vaše očekávání od lidstva v podstatě vedou jenom k dlouhodobému úpadku a smrti druhu... takový ptáček Dodo jehož prostředí bylo tak ideální že v něm zlenivěl a nesnesl drobnou změnu jako příchod nového predátora.

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2408x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.