Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Kdyz tak clovek obcas cte nejakou pitomost, ma pocit, ze toto uz nikdo nemuze prekonat.

Ale hlavu vzhuru, rikam si, i vy jste prekonatelny.

7 1
možnosti
Foto

Celá řada politiků by měla sedávat spíš než v Parlamentu v čekárnách psychiatrů. Zeman mezi ně patří. Jeho jednání je paranoické.

3 3
možnosti
EH

Autor nechce Zemana, protože je hrubý, ale sám nadává jiným do kleptomanů a to jsem určitě všechny urážky nepostřehla. Za největší předpoklad dobrého prezidenta považuje výši restituovaného majetku.

Elitáři všech zemí, spojte se! Rv

9 2
možnosti
Foto

A jaký národ je, prosím pěkně...všeobecně...jednotný? :p

2 2
možnosti
SB

Žádný, ale jako kavárenské kecy to vypadá na první pohled vznešeně.

7 3
možnosti
Foto

Těch 6 slov v nadpisu článku je prostá pravda, vše další je již jen doplňujícím komentářem, stejně jako vývody diskutujících.

4 1
možnosti
AB

A on to po něm někdo chce? Stejně tak asi nemá předpkklady být útočníkem fotbalové reprezentace. Jeho úkol v rámci jeho možností a pravomocí je snad v něčem jiném.

3 2
možnosti
JV

Česká elita (voliči Schwarzenberga),

Ač je teprve únor, tak tento výrok vyhlašuji vtipem roku. Těžko už ho něco překoná. Nechci  nahánět cenzory, ale poslední autorovy výtvory porušují veškeré meze slušnosti. Je to snůška lží, výmyslů a pomluv. Na určitou skupinu lidí sice zaberou, karmu zvednou. Jsou v souladu s kodexem blogera, nebo ne?

14 9
možnosti
SB

Co chcete od člověka, který se hrdě hlásí k tomu, že jeho dávný předek pojoval proti Čechům na Bílé hoře?

Za předky nikdo nemůže. Nejde o to, že pan autor je potomek okupanta a zloděje, ale o to, že se za to nestydí a naopak se k tomu hrdě hlásí.

5 5
možnosti
Foto

Že by Václav Klaus před kamerami a publikem ukradl pero, to si vážně nemůže myslet ani vyškolený zahraniční odborník přes českou národní mentalitu. To vtipkování kolem prezidentské kleptomanie byl přece náš milý folklór, stejně laskavý jako je vztah české veřejnosti k sympaticky nemotornému (leč galantnímu a vtipnému) knížeti přes milého a oblíbeného Trautenberka (to je ten s tím Krakonošem - esli jsem ho napsal správně...). Myslím, že Václav Klaus byl dobrý, viditelný a hrdý prezident, ale bohužel to přehnal s tím nepochopitelným silvestrovským mejdanem, který - snad??? - dodatečně pochopíme. A to si navíc s mým spolužákem Petrem Hájkem setsakra nerozumíme...

6 6
možnosti
PJ

zeman nikoho sjednocovat nepotrebuje.. chytry se proti blbejm sjednoti sami

10 3
možnosti

Vážený pane Buquoyi, z nejrůznějších stran se ozývají výzvy na opětovní sjednocení společnosti. Chápu to a přemýšlím o tom. Domnívám se ale, že se to nemůže povést, to nejen proto, že k tomu, jak správně píšete, Miloš Zeman nemá předpoklady. Nic takového jako sjednocovat společnost - podle mého názoru - ani nezamýšlí. Jsou tady ale ještě další nepominutelné překážky. Lidé, kteří pana Zemana volili, krom toho, že na prvním místě volili "Čecha", chtěli též osobu silnou a vyhraněnou, která vyjadřuje i kontroverzní názory, to nepoměrně více než prezidenta smířlivého a spojujícího. Máme tedy zde poměrně silnou skupinu lidí, kterým o žádné smíření vůbec nejde, naopak, chtějí kontrontaci (a od prezidenta ji očekávají). To považuji za nebezpečné. Doufám, že data  Medianu a STEM/MARKu si naše demokratické politické strany podrobně prostudují, jsou skutečně varovná.

A další věc : uměle nastolený a až příliš rychlý pacifismus nemůže překrýt to, co se kolem voleb ukázalo : země je reálně rozdělená a jde o dvě morálně a intelektuálně zcela odlišné kultury. Uvítala bych slušný dialog s lidmi, kteří se na dnešní politickou scénu dívají jinak a jsou na druhé straně pomyslných barikád. To, jak ale jistě dobře víte, není možné. Jsou často agresivní, nepřátelští, věcné diskuse obvykle neschopní. Co tedy s tím ? Je třeba skutečně ještě čekat jednu až dvě další generace na změnu ? Ano, v mladé generaci, zejm. studentech, a obč. iniciativách je obrovský mravní a intelektuální potenciál, dobře to bylo vidět po úmrtí Václava Havla a teď v prezidentské volbě znovu. Bude to ale stačit ? Data rozhodně příliš povzbudivá nejsou.

http://www.median.cz/docs/Median_PREZIDENT_II_KOLO_determinanty_vysledku.pdf

http://img9.ct24.cz/multimedia/documents/44/4325/432431.pdf

Děkuji za blog, je posilující.[>-]EU

7 6
možnosti
AB

Paní Šauerová, někoho lidé z nejrůznějších důvodů považovali za rozumnější volbu než zřejmě vy. Je pro vás tak obtížné se s tím smířit? Já se v životě snažím chovat demokraticky, i když bych nemusel, prrtože uznávám něčí právo na jiný názor a jsem smutný, když druhá strana nikoliv. Mám obavy, že vy jste představitelkou té druhé strany.

7 4
možnosti
PV

RvNo nevím. Vypadáte podle fota na zkušeného člověka, ale tenhle článek je tedy blábol na entou. Sám jste se jím pasoval na tzv. elitu národa, už těmi seznamy titulů před a za jménem, a my ubožáci jsme si udělali obrázek. Je to tedy pěkná bída, to vám řeknu. A to nepíšu o vašich ubohých pomluvách absolutně všech, na koho jste v danou chvíli jen pomyslel. Ještě, že mě neznáte!

16 12
možnosti
Foto

Vysočane, patrně jste ničemu nerozuměl. Bohužel nejste sám!Rv

8 7
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.