Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OB

bardy

25. 3. 2011 17:49
Pane

Z Vás musí mít  pan farář při zpovědi radost, náramně jsem se pobavil :) Ale vážně, Německo se zdáti býti zemí zastíněnou nežli zaslíbenou :/ EU

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

27. 3. 2011 23:22
Re: Pane

    Zatím si na mne místní farář nestěžoval. Jinak máte jistě pravdu - trefil jste se do černého: Německo není zemí zaslíbenou, nýbrž zastíněnou. Ten výrok se mi líbí, budu si ho pamatovat ! [>-]EU

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

19. 3. 2011 0:12
Už jsem Vám jednou psala, že Vaše blogy se mně libí

a si máte pocity, jako já že se člověk idiotům směje, ale při tom by plakal a třískal je důtkami, až by z nich kůže létala. Už jsem Vám také psala, jam nás opilé německá policie sebrala za hraní hry "Čára", pro pohrdání německou měnou, když se s drobnými hází na cíl. Každý týden si zkracuji cestu z Hrádku nad Nisou do Jiříkova, kde máme chalupu přes Sasko a tak mám s jejich policií zkušenosti. naposledy, když nás jejich policie lapla a udělala šťáru, tak ještě požadovala pas a potvrzení očkování na psa. Policajt kouká do psího pasu, je tam i foto, což ani nemusí, ale my z hrůzy z nich ho tam raději máme, tak ten muž pořádku mě vyzval, abych psa vyvedla z auta ven, aby si ho prohlédl. Na psa jsem zavolala jeho jménem "Gertruda" a k tomu dodala z pilnosti "kommen" . To policajta popudilo a zeptal se, proč má německé jméno.Ještě že nerozuměl manželovi, který to zdůvodnil, jak jako štěně měla obrovskou prdel.

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

19. 3. 2011 0:20
Re: Už jsem Vám jednou psala, že Vaše blogy se mně libí

Po přečtení svého výtvoru, se omlouvám za gramatické chyby, ale snad vezmete omluvou, že je pátek v noci a já bych těžko po tom vypitém udělala test inteligence.

0 0
možnosti
-

-cis-

18. 3. 2011 22:26
...a bude to stačit?

Opravdu by nestálo za zvážení, zda nepokutovat ihned, jakmile úředník nabude dojmu, že si občan snad něco nehezkého myslí, případně má-li pocit, že občan není dostatečně pokorným. Nu a vybrané pokuty by adresně připadly městu, úřadu, či oddělení a část by, jako odškodné, zůstala poškozenému státnímu zaměstnanci.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

19. 3. 2011 9:34
Re: ...a bude to stačit?

   Váš komentář je sice vtipný, ale ona to zas tak velká sranda není. Byl jsem sám svědek toho, že německá policie se snaží s občanem vyprovokovat kolizi, aby měla "případ". Prostě začnou si sami "případy" vyrábět a je jim uplně jedno zdali je někdo vinen, či nikoli. Při dnešním stresu, ve kterém se každý všední den nalézáme, není potřeba mnoho, aby člověk "vybuchl". Na to oni sází a mají "případ". A když mají mnoho případů, dokonce mohou počítat s povýšením! [>-]EU

0 0
možnosti
MN

lunak

18. 3. 2011 20:15
Mrznul mi úsměv na rtech!

Něco o německé "úctě" k úřadům vím...  Také o výkonnosti úředníků... Až do té chvíle by to asi mělo být v pořádku a celý tento pokutník by se měl týkat jen německých občanů... Horší situace ovšem nastane, když třeba Německem jen projíždím a stanu se jako cizinec obětí policejní šikany, což vzhledem k aroganci německých policistů vůči cizincům obecně není žádný problém... Měl by existovat nějaký evropský sazebník - ale pro obě strany... Jinak do Německa jedině pěšky...

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

18. 3. 2011 22:02
Re: Mrznul mi úsměv na rtech!

   Máte pravdu. Je to velký problém a já sám nevím jak to řešit. V době Konrada Adenauera, Ludwiga Erharda a Williho Brandta byla SRN jednou z nejdemokratičtějších zemí světa. Po sjednocení Německa, převzala SRN komunistickou úřednickou garnituru z bývalé NDR a režim se začal přetvářet na úřednickou demokraturu.

   V letech 2008 - 2010 jsem byl v pohraničních oblastech celkem 5x se svým autem zastaven a z toho dvakrát důkladně a naprosto zbytečně profilcován. To vše je v rozporu se Schengenem, ale nikoho se nedovoláte. Češi to pouze zaznamenají, poděkují se za informaci a celá sprostota se všemi možnými urážkami jde dál.

   Bývalý ministr vnitra MUDr. Ivan Langer hovoří dokonce o jednom tisíci takových případů.[>-]EU

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

18. 3. 2011 19:22
Dotaz k autorovi

Dotaz na autora: Vzhledem k vašemu příjmení bych se Vás zeptal, co dělal Váš dávný předek dne 8. listopadu 1620. Neúčastnil se bitvy na Bílé hoře? A neodnesl to zraněním penisu?

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

18. 3. 2011 18:54
Krávy jsou různé

Jako občan, který četl několikrát Švejka, bych rád věděl, kolik by zaplatil na pokutách ten pán, který každého oslovoval "ty spanilá krávo". Kráva tam je, ale je spanilá, takže to by měla být polehčující okolnost. A též by mě zajímalo, kolik by zaplatil pan doktor Štrossmayer za tu krávu nebeskou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.