Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

A dneska se už nemůžeme divit ničemu.   :-))

1 0
možnosti
Foto

Aniž bych chtěl Havlovi křivdit, určitě nás neosvobodil od komunismu. Chtěl-li bych být kousavý, tak nás do něho zakonzervoval.

Aniž bych Vám chtěl nahrávat, tak Hana Benešová mi do páru s Benešem také tak nějak neštimovala. Mimochodem, bratr Oliče vlastnil v Praze hotel Neptun a patřil do našeho širšího příbuzenstva. Nikdy jsem však neslyšel, že by někdo Beneše, tedy jeho činnost tehdy, někdo zpochybňoval.

1 0
možnosti

díky za článek, protože u mě tím Beneš stoupl hodně vysoko. Zasloužil se o stát. Umět to hrát na obě strany a se všemi stranami je právě ve středoevropských poměrech nutnou podmínkou přežití.

1 1
možnosti
Foto

Já bych to jako přednost neviděl.

0 0
možnosti
Foto

Já jen technickou, mýlíte se hned v prvním odstavci. Prezident Osvoboditel byl TGM, Edvard Beneš byl Prezident Budovatel (EB je tak označován jak v prvorepublikovém, tak v poválečném tisku). To je všeobecně známo, ovšem když se pletete v takových zásadních věcech, jakou faktickou hodnotu mají asi vaše spekulace?

7 0
možnosti
Foto

Preslere, Vy ať napíšete, co chcete, vše jde mimo!

Nikde jsem netvrdil, že Beneš je "prezident osvoboditel". Pouze jsem napsal, že byl po válce za něho často vydáván. Když navštívil 1945 Brno byl častován obrovským plakátem: "Vítáme našeho prezidenta osvoboditele!" To se stávalo i v Č. Budějovicích a v Táboře, kde byl takto oslovován. Tehdejší dobový tisk jej takto často deklaroval...

Jinak já žádné "spekulace" neprodukuji. To neznamená, že když něčemu nerozumíte, že to musí být "spekulace".[>-]EU

0 0
možnosti

Máte zájem špinit presidenta Dr. Edvarda Beneše?

V čím zájmu? Nemusíte odpovídat!

3 0
možnosti

Toto je chvála Beneše, o němž mnozí naznačují, že měl nižší IQ. James Bond hadra.

0 2
možnosti
Foto

A tedˇ tu o Vás autore. Jak jste s kým, co, pro koho, potažmo za kolik. Oni ti t.tzv. zpravodajci, když se jednou upíšou, tak asi už nemohou přestat, že. A chlebodárců, těch je. Vždy se najde nějakej. Na všech stranách. Kolikrát i najednou. Minimálně dvojmo. Informace, dezinformace, jak je zrovna co, či jaké čí zadání. Dlouhá praxe, že. Rychlíky, z kterých nelze vystoupit. Snad až na konečné. Za koho tedˇ? Kchódl Karel, nebo Šavel? Bez urážky, jen tak mezi Vámi špiony.8-o:-/;-)

1 0
možnosti
Foto

Pane Jiroudek! Prosím Vás, nechte toho chlastu! ;-€;-O

0 0
možnosti
AS

A77d22a27m 91S60t32a14v72a

28. 2. 2014 20:05

"Václav Havel, osvobodil národ od komunismu ...": Buqouy, vzpamatujte se, hodně přemýšlejte, dokážete-li to,  a pak pište. Zatím se projevujete jak žoldnéřskej pohrobek . Jak jinak, že?  Od komunismu, jako i od nacismu nám pomohli Američani. Jenom a jenom Američani!  Václav Havel hrál svou významnou roli v disentu v době totality, to ano,  Ale na tom, co myslíte neměl vůbec žádný podíl. A naopak, že se tu  rozlézá marxistický anarchismus, jehož součástí, ve vašem případě byť nevědomě, jste ovšem i vy, na tom má lví podíl. Svou spoluprací a prosazováním těchto individuí, kteří naši zemi zamořují čím dál víc! - Svou permanentní ideologickou pomýleností, a konec konců i svou hloupostí.

5 0
možnosti
Foto

Pane Stava, asi to nemáte v životě lehké...

 Nejen Američané, nýbrž každý z nás musí přiložit ruku k dílu. Václav Havel ruku k dílu přiložil.[>-]EU

0 0
možnosti
Foto

Pane doktore doktore, vaše články opravdu stojí za to.... Nepíšete náhodou i pro Reflex? Ale když už vám to někdo, jak bych to řekl... Nevím, když už vám to někdo žere, tak pište dál...

3 0
možnosti
Foto

Pane Nitka,

já nepíši proto, aby mi to někdo "žral" nýbrž, abych informoval. Jak s těmi informacemi čtenář naloží, záleží na jeho intelektuální úrovni.[>-]EU

0 0
možnosti
VS

J´´o, nenávist! Ta je někdy tak zhoubná, že zatemňuje hlavu. ;-€

4 0
možnosti
Foto

Pane Svoboda,

z tohoto důvodu já nikoho nenávidím, protože ani není proč.

 Kritické a konstruktivní myšlení je však velice důležité pro demokratický chod společnosti. Zatajování nepříjemných skutečností je pro každý národ kontraproduktivní...[>-]EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.