Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vratislav

23. 9. 2009 18:17
Co jste?

Hrabě, baron?

0 0
možnosti
RR

rezjir

27. 9. 2009 17:41
Re: Co jste?

podle československých zákonů může být tak maximálně každý občanem.

0 0
možnosti
T

trodas

12. 9. 2009 23:32
KDU ze nestoji nic v cestu vzhuru?

Krasny clanek, ale ten konec byl prehlednutim soucasneho politickeho deni.

KDU/CSL byla infikovana Cunkem (to vymyslel Tupohlav) a ucel byl, aby se strana zdiskreditovala. Proc by ODS chtela zdiskreditovat (a ze pro to delala co slo i co neslo, viz Cunkovo stihani) KDS/CSL?

Inu proto, ze jak KDU/CSL dostane jednou pod 5% hranici, tak se na "cernoprdelniky" nebude muset ODS ohlizet a zbude vice kresel pro ni samotnou. Idea je dostat nas do stavu jako v USA - jen dve strany a zadna sance na to, aby se treti prosadila...

Staci malo. Nechat jen ODS a CSSD, komunisty zakazat a je to... Ze by se lidi masove probrali a zacali volit neparlamentni strany (piratskou, svobodne....) a tak, to pokladam za vyloucene, i kdyz tam samo ucinim.

Cize snaha o odstraneni KDU/CSL ze spektra politickych stran tu je a bude uspesna. Cunka jim nikdo nezapomene a je to blizky pritel Tupohlava, cize... ruka ruku myje. Pristi, maximalne prespristi volby a dokonano jest.

0 0
možnosti
C

cojanato

6. 9. 2009 17:55
Velice zajímavé čtení

R^:-) Zpříjemnilo mně to docela náladu a rozpoložení po přečtení některých jiných přitroublých blogů od ještě přitroublejších autorů.

Zavání to sice u Vás trochu konspitarivními teoriemi či dohady, ale je zase o čem přemýšlet.  A jen tak na okraj, o Dr.E.Benešovi jsem si žádně zbytečné iluze nikdy nedělal. Historie skrývá zajisté mnoho netušených skutečností.

Díky za článek.

0 0
možnosti
V

Vikina

7. 9. 2009 0:44
Re: Velice zajímavé čtení

Zdravím, cojanato, ve věci otců zakladatelů doporučuji sehnat si knihu Tomáše Krystlíka "Zamlčené dějiny" (někde na internetu se to dá objednat, páč v obchodě či knihovnách takovou knihu asi nenajdeš), jinak si najeď na adresu http://www.cs- magazin.com, tam si vyhledej v seznamu Krystlíka a můžeš si to tam přečíst (teda aspoň něco z toho).

0 0
možnosti
JW

georges

6. 9. 2009 17:18
Ještě k tisíciletým hranicím a přivandrovaným němcům

Ta země se po staletí jmenovala V rúzných podobách slova Boemen..Do roku 1918 byla Morava-Markrabství Moravské samostatnou zemí s uznanou národností.Zde bych trochu polemizoval s panem Buquoyem,protože vychází zřejmě ze sčítání lidu v r.1921,kdy už moravané nebyli uznáni.Na konci Království českého byl  zde poměr Němců a Čechů téměř 1:1.To si kaktusak opravdu myslí,že takové množství lidí sem přivandrovalo?Byli přestěhováni v rámci tehdy existujících státních ůtvarů z ekonomických důvodů,stejně jako je dnes v ČeskéLípě 20 % Slováků,kteří přišli těžit uran.Ti co přinesli znalosti nových řemesela polních prací navíc přišli mnohdy z etnicky původních slov.území-Durinsko.

0 0
možnosti
JW

georges

6. 9. 2009 17:19
Re: Ještě k tisíciletým hranicím a přivandrovaným němcům

V Boemia regnum žili právoplatní"občané"mluvící česky,německy,hebrejsky,později třeba italsky.V 18 a 19.stol.si jedna skupina,bez ohledu na etnicitu umanula usurpovat moc na úkor druhých-prostředkem se stal český jazyk,zfalšované dějiny a překlad Boemen -Čechy.Takže vlastně to tu patřilo těm Čechům od dob Bojů.Pokud to beru do důsledku-vyhnali jsme Deutsche Bohmen-tedy německy mluvící Čechy.Nakonec gen výzkumy to potvrzují

0 0
možnosti
E

editi

6. 9. 2009 13:09
Jsem ráda, že jsem si po přečtení článku,

rozšířila své vědomosti, které byly zamlčovány možná úmyslně, možná z nevědomosti historiků, kteří měli o tomto pomlčet. Chtělo by to jenom odkazy na nějaké historické dokumenty aby to šlo ověřit. Chtěla bych věřit, že 11. září to byla Al-Kajda ale opět jsem shlédla pár konspiračních filmečků a dnes se spíš k těmto filmům na základě přednesených a předložených důkazů tvůrci těchto filmů. ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
E

editi

6. 9. 2009 13:11
Re: Jsem ráda, že jsem si po přečtení článku,

Doplňuji na konci věty : přikláním.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Totedyne

6. 9. 2009 12:32
smyšlenky a hlouposti

Musím říci, že jsem "článek" ani nedočetl do konce. Umělou konstrukcí národnostního státu byl stát Rakušanů a Maďarů, který v 19. století zažil několik státních bankrotů, aniž by měl nějaké mandatorní výdaje a v r. 1918 se rozpadl definitivně. ČSR byla demokratickou spojeneckou zemí Francie, nikoliv protektorátem. Bez lidí jako byl Masaryk, Beneš, Štefánik atd. by se ČSR nevytvořila. Podstaný vliv vedle zahraniční diplomacie a legionářů měli také lidé doma, když v říjnu 1918 už měli Habsbuků plné zuby a povstali.

Se smrtí generála Milana Štefánika a Tomáše Baťi neměli Francouzi nic společného. Francouzi nemohli za počasí, tehdejší stav techniky, popřípadě za omyl, způsobený špatným vyhodnocením označení letadla. 

Označení "komunista s lidskou tváří Dr. Edvard Beneš" svědčí o komunistickém způsobu uvažování autora. Komunisté v 50. letech rádi absurdně označovali své odpůrce.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

6. 9. 2009 12:48
Re: smyšlenky a hlouposti

zdá se, že historici tady něco zamlčeli ;-)

0 0
možnosti
S

Semper2

6. 9. 2009 11:55
Že "lidovcům nestojí tentokrát nic v cestě" ?

Ale stojí pane hrabě, stojí...Copak jste si nevšiml jaké se KDU-ČSL dostává "zvláštní péče" i po r. 1989. Ty neustále ataky bývalých svazáků a komunistů v médiích, zmanipulované volební průzkumy (už 20 let před každými volbami slyšíme, že se KDU nedostane do parlamentu, to je už předvolební  evergreen....)atd., atpod. Anebo si myslíte, že důvody pro diskreditaci lidovců pominuly ? Kdepak ! Soudruzi nezapomněli - ale my také ne !

Já lidovce volit budu, protože to je pořád - i po 60 letech - jediná nesocialistická strana (Sic !). TOP  09 p. Kalouska je v jižních Čechách  plná bývalých komunistů  a  kolaborantů s komunismem (např. za TOP kandiduje do PS také Phdr. I..Říhová, místostrostka ve Strakonicích)

Jinak - až na tu poslední větu - je článek napsán bravurněR^R^

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

6. 9. 2009 15:32
Re: Že "lidovcům nestojí tentokrát nic v cestě" ?

Pane kolego,

   když jsem řekl, že "KDU/ČSL nestojí nic v cestě", myslel jsem to symbolicky. Jistě, že v detailech problémy a potíže jsou i budou. Děkuji Vám za pochopení V[>-]EU

0 0
možnosti
D

duda

6. 9. 2009 11:06
malá poznámka

Karel Bonaventura Burguoy de Longueval, původem francouzského rodu byl v bitvě na Bílé hoře jedním z velitelů spojeného císařského vojska a Katolické ligy. Jeho rod získal v Čechách rozsáhlý majetek z pobělohorských konfiskátů.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

6. 9. 2009 12:40
Re: malá poznámka

R^R^R^ Okupanti si tenkrát nakradli ohromné majetky a pak se jejich potomci divili, že jim ČSR poprávu alespoň část majetku sebrala.  Jsem zvědav v rámci restitucí, kdy se taky finančně vypořádají s potomky poddaných, kteří museli na šlechtu zadarmo pracovat.

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 9. 2009 10:28
České hranice jsou tisícileté

a přivandrovalí Němci si nevážili, že jim bylo dovoleno tady žít, tak šli zpět do Německa.

Je pravda, že 1. republika byla francouzským protektorátem a taky že dnešní ČR je protektorátem americkým.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

6. 9. 2009 9:28
zajímavý článek

Zajímalo by mě kam na to chodíte, ale informací máte dost. Beneš byl parodie na politika, to víme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.