Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vaše články zpravidla (pro jejich stabilní hloupost) nečtu. Zde ovšem blbost článku volá do nebes.

   Se žádným ze států, že kterých migranti proudí, nemáme bezvizový styk.  Takže všichni potřebují víza.  Pokud ovšem nejsou uprchlíky, žádajícími o ochranu. U těch mezinárodní (všimněte si, prosím:   m e z i n á r o d n í)  smlouvy předpokládají nemožnost o víza zažádat.

0 0
možnosti
JR

J31a34n 76R38á55ž

24. 9. 2015 19:31

Potulují se proto, že to po nich nikdo nevyžadoval už na hranici teritoriálních vod hraničních států. Závazek hraničních států Schengenského prostoru byl nevpustit do prostoru s volným pohybem osob nikoho, kdo nemá platné vízum nebo nepožádal ihned při vstupu o asyl podle mezinárodní úmluvy o uprchlících. Zdůrazňuji fakt, že důkazní břemeno, že žadatel splňuje podmínky uprchlíka, leží na něm. Bez toho v EU nemá nikdo co dělat! Jen Řecko kasíruje za ochranu vnějších hranic cca 120 milionů Euro (3,240.000.000 Kč) ročně a jsou v tom i peníze z našich daní!

4 0
možnosti
JR

J97a90n 45R83á68ž

24. 9. 2015 19:21

Dobrý známý se vrátil z "mise" v Sýrii. Co tam dělal nevím, ale řekl, že IS obsadil tiskárnu, kde se tisknou, mezi jinými i pasy. Samozřejmě rozvědky o tom ví a dávají si dobrý pozor na toho, kdo se vykáže syrskými doklady.

Je celkem předvídatelné, že v IS je mnoho lidí, kteří se v Evropě narodili, vystudovali tu, znají naší mentalitu, ví na co jsme citliví a kde jsou uzlové bídy, které lze lehce zničit aby naší civilizaci zničil strach. Nemusí vůbec útočit na vojenské nebo bezpečnostní cíle, ale ví, že je účinnější útočit na vládní budovy, musea, kulturní památky a třeba fotbalové stadiony a megakoncerty hvězd. A na to stačí relativně malá hrstka džihádistů s dobrou logistickou podporou. A že to IS chystá je rozvědkám jistě známo, ale musí se to bagatelizovat, aby lidé v panice a strachu proti ilegálům nevystupovali příliš razantně, neb by to ohrozilo politickou rovnováhu, která se v Evropské unii vytvořila.

2 0
možnosti
JS

J35a30n 67S84e70m16i42k

24. 9. 2015 18:06

jestli tomu rozumim dobre, Vy si myslite ze nyni se potuluje po evrope statisice migrantu proto ze nemaji vizovou povinnost.  To je dobra haluzR^

1 2
možnosti
PK

P77a81v21e25l 51K17i82l85i81k

24. 9. 2015 17:34

A  i kdyby nepřijel ani jediný terorista-džihádista, pak je to stejně jedno. Evropa prostě kolonizátorumům z Afriky a Asie řekla: tady to máte, celej kontinent je váš, můžete ho osídlit. Na domácí obyvatelstvo neberte žádné ohledy a zákony nedodržujte. V případě že by domácí přeci jenom remcali, tak začněte křičet: "Rasismus! Lidská práva! Náboženská svoboda!". Policie, úřady, soudy a lidskoprávní organizace vás budou podporovat až do chvíle, než budou sami zničeny.

A i kdyby nepřijel ani jediný terorista-džihádista, Evropa je i tak v koncích.

Proč by mělo evropany zajímat kolik sem přijede teroristů? Jednou se evropani  rozhodli, prostředníctvím svých volených zástupců, svůj kontinent věnovat cizincům, tak by původní evropani přeci neněli kecat do toho, jak si to tu noví majitelé zařídí. Nebo ne?

Děkujeme Frau Merkel, děkujeme Bruseli, děkujeme vládo ČR.

7 0
možnosti
PK

P28e44t59r 14K52a77p88l60a35n

24. 9. 2015 18:10

Celou akci na likvidaci Evropy rozjeli sami evropští politici patrně ve snaze získat další a oddanější voliče, kteří je udrží co nejdéle u koryt. Je to naprosto nepochopitelná záležitost, která se dá vysvětlit jedině totálním zblbnutím všech, kteří jsou považováni za "elitu" a mají možnost rozhodovat o osudu všech Evropanů prostřednictvím Evropské komise a dalších institucí EU. Stejně jako nezodpovědný nebo opilý kapitán může způsobit zkázu své posádky i cestujících, tak i tito nikomu se nezodpovídající politici vedou Evropu do zkázy a vydali jí bez boje muslimským nájezdníkům. Už chápu svalnaté řeči teroristů z "Islámského státu" o zřízení kalifátu na celém území blízkého východu a přilehlých oblastí Evropy. To se jim to vytahuje, když jim jdou sami evropští politici na ruku ve svém opojení rádobyhumanizmem a pohádkami o multikulturní společnosti, ve  které  budou v míru a pohodě žít vedle sebe vlci s ovcemi a kočky s myškami. Tito nezodpovědní ničitelé evropské společnosti ve své bohorovnosti drze nazývají každého, kdo jejich pohádkám nevěří, xenofobem, rasistou nebo fašistou.

4 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2408x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.