Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Vážený pane Buquoy, váš článek mě zaujal, neb mě usvědčil hned ze 2 předsudků: 1. vzhledem k vašemu jménu jsem čekal spíše přímočarou podporu pana Schwarzenberga a našel nezaujatou analýzu a vyvážený názor. (za to máte moji karmu) 2. vzhledem k tomu, že Zeman s Klausem hráli po revoluci vždy stejnou kartu, byť jejich rétorika byla diametrálně odlišná, došel jsem k přesvědčení, že jsou oba stejní (posluhovači ruských mafií) a byl ochoten přehlédnout fakt, že jejich předrevoluční historie se liší... Myslíte si, ale, že to dává záruku, že Zeman na hradě by byl jiný než Klaus?

mám ještě pár otázek, které jsem před časem položil p. Streitovi, jež Zemana zuřivě podporuje, leč neodpověděl mi. Třeba na ně odpověď máte vy:

Proč se Miloš Zeman stal předsedou ČSSD, když nebyl vůbec jejím členem?

Proč se Miloš Zeman se svou ČSSD spojil se svým proklamovaným protivníkem Klausem a jeho ODS do velké koalice a hlavně proč za působení této koalice vznikly nenehoráznější tunelářské a korupční kauzy, když předtím Miloš Zeman tak hlasitě kritizoval korupci za vlády ODS?

Proč se Miloš Zeman vždy stáhl do ústraní, když byla ve hře nadějná kandidatura Václava Klause na prezidentský úřad, a proč se vždy objevil jako pámbu z mašiny, když byl úspěch Klause v ohrožení?

Proč Miloš Zeman nikdy nekritizoval Klausovo skandální jednání v prezidentské funkci, když jako představitel opozice za ČSSD vyhlásil politiku nulové tolerance Klausově ODS? Proč Klaus doporučuje za nejlepšího svého nástupce právě Miloše Zemana?  A ještě - překvapivě díky panu Sreitovi a jeho odkazu na článek zaujatý proti Schwarzenbergivi - jsem pochopil, že nebýt Schwarzenberga, nebylo by Havla. Neb to byl zřejmě právě on, kdo mu otevřel dveře do světa.

3 2
možnosti

"Proč se Miloš Zeman vždy stáhl do ústraní, když byla ve hře nadějná kandidatura Václava Klause na prezidentský úřad," - není to nějak popletené? Copak to nebylo spíš tak, že Zemana zradili vlastní socani?;-D

0 0
možnosti
FK

"....šišlal daleko více než Karel Schwarzenberg"  Autore, tady vůbec nejde o nějaké šišlání, ale o nehorázné kecy, urážky a lži, které tu Schwarzenberg  a jeho klaka neustále vedou a snažili by se k nim směřovat naši politiku. Buďte rád, že jste rád a dejte si něco na uklidněnou, ať vás dneska zase nechytí nějaký psotník jako u vašeho souputníka Krause.

2 8
možnosti
Foto

Františku, kdybyste dovolil, já si nepotřebuji dávat nic "na uklidněnou", protože za prvé k tomu není žádný důvod a za druhé, žádný alkohol nepiji.;-)EU[>-]

5 2
možnosti
Foto

Zvolení pana Schwarzenberga se přiblíží krach nejen Česka, ale také celé Evropské Unie. Kam tento pán přijde, tam přicházejí státy o majetek. Proto byste měl, pane Nepomuku, raději volit Miloše Zemana R^

5 8
možnosti
Foto

Mirku, Vy máte vůbec poněkud svérázné názory.

Jinak, co se týká Zemana, tak jistě to není žádný hlupák. Jenomže člověku, který potřebuje pro své politické názory silnou podporu vysoceprocentního alkoholu (slivovice), tomu bych se bál svěřit český národ[>-]EU!

5 2
možnosti
MC

Vaše myšlení je přesně agitační masáž na bilbordy směřující lid do světové chudoby.

5 9
možnosti
MC

Jen tam střílejte ty vaše socialistické mínusy. V.Klaus vám nedá spát a to je dobře. On je totiž na rozdíl od vás svobodný.

5 8
možnosti
Foto

Zeman je pokračováním Klause jen pokud jde o zahleděnost do sebe sama. Je to stejný ego-ista, -centrista a narcista.

9 5
možnosti
Foto

Štěpáne, na rozdíl od Vás jsem o tom doposud tak hluboce nepřemýšlel. Ale něco pravdy na tom určitě bude.;-)R^

4 2
možnosti
Foto

Být Čechem není sice žádná zásluha, ale je to spíše problém a zátěž, ale především je kritérium pro rozhodování, jak a s kým se v tom světě spojovat atd.

2 3
možnosti
JS

Na rozdíl od Vás si myslím, že jsme jak v Evropě tak i ve světě.

7 2
možnosti

se zamanovým antibolševismem bych si tabyl tak jistý, pokud jste by členem Britké zpravodajské služby, víte, že cílem každé ZS je mít agenta u pritivníka, nejlépe síť agentů, kteří jsou naoko v protipólu, pokud Zeman jezdil do anglie v 70 letech, každý kdo tu žil, ví že za této nejsilnější normalizace to pro skutečně vyloučeného člena KSČ a skutečného anitbolševika nebylo možné, spíše to vypadá na kádrovou zálohu tajných služeb, tomu by odpovídalo obklopení se temi největšími bolševiky, které má Zeman okolo sebe s přímou linkou do Moskvy

2 4
možnosti

S Karlem tak maximálně do německy mluvící Evropy, a to je tak všechno

6 8
možnosti

proč by s Krlem, čechem, českým šlechtickým rodem od 14 století, který byj jako český již uvádět v době předbělohorské, tohle může napsat jen člověk s komunistickým myšlením, když by vás komouši vyhnali z rodné země, tak byste se nestal národnostně spřízněn se zemí emigrace, kapišto

6 6
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.