Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Stoura

23. 7. 2011 11:49
Zpoždění

Pokud to bylo původně psáno k prvnímu dubnu a jen to autor nedotáhl včas, tak je ten článek dobrý. Srovnatelné s výtvory apollofakerů.

Pokud to však autor myslí vážně, tak by asi mohl s tímto článkem (i diskusními příspěvky) úspěšně vysoudit vrácení školného. Možná i ze základní školy. Chudák fyzika i historie.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

12. 7. 2011 7:26
matičko přírodo

ty to vidíš, tušíte vůbec jak vypadalo Gagarinovo přistání a že při něm v té kabině nebyl a ještě další a další hlouposti obsažené ve vašem článečku, človíčku vy jste až neuvěřitelná figurka ;-D

0 0
možnosti
MM

MirdaCB

12. 7. 2011 6:51
Nesmysly

Úplně stejné jako s tím jak někteří tvrdí že přistání Američanů na Měsíci natáčeli v Hollywoodu. Do toho Gagarinova letu bylo zainteresováno tolik lidí že kdyby to byl podvod tak by se to dříve, či později stejně provalilo. To samé s tím přistáním na Měsíci. Na programu Apollo pracovalo asi 100 tisíc lidí a kdyby to byl podvrh tak by to někdo na beton vyžvanil. Taková věc nejde ututlat.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

31. 5. 2011 22:30
Ehm, Shepard

Shepard byl vystřelen raketou po balistické dráze při letu dlouhém 16 minut, xD, ten ve vesmíru nebyl tutově. Maximálně byl chvilku mimo atmosféru. Jen oblety kolem dokola se počítají a prvním byl, Jurij Gagarin, druhým pak German Titov, třetího si nepamatuji, ale možná to byl John Glenn, první občan USA ve vesmíru.

0 0
možnosti
VN

venda44

19. 5. 2011 17:30
Perla všech perel

http://www.reflex.cz/clanek/dokument/41609/stal-za-smrti-falesneho-kosmonauta-gagarina-politicky-atentat.html

Tak tady jsi se vyřádil v plné síle.

Tohle už se ani nedá komentovat

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

20. 5. 2011 23:49
Re: Perla všech perel

    Děkuji Vám za Váš kompliment, že můj článek v Reflex.cz "Stál za smrtí falešného kosmonauta Gagarina politický atentát?" je perlou všech perel. Mohu Vás ubezpečit, pane vendo44 o následujícím faktu - připravuji další story pro příští můj blog iDnes.cz pod názvem "Kdo zavraždil údajného kosmonauta Jurije Gagarina?" Myslím vendo44, že si určitě počtete a "vyřádíte se v plné síle" abych použil Váš vokabulár. Žádám Vás pouze o ztrpení, než dám všechna důležitá fakta dohromady. Člověk když konečně něco vypumpuje z bývalých sovětských archivů, tak to dá hroznou práci a ti, co to vyhledávají, nevědí, co by za své informace měli požadovat. Člověk by na onu celou věc musel být milionář... [>-]EU!

1 0
možnosti
P

palubak

16. 5. 2011 18:21
otázky na panu knížete

měl bych pár otázek na pana Buquoye.

Táži se Vás na......otazka č. 1

Vaši službu v " britské tajné službě" vámi udávaných letech 1981 - 1989. Dle vyjádření British army secretary jste nikdy jako aktivní voják tajných služeb (britských, německých) ani jakých koliv jiných nesloužil. otázka č 2

Pokud by otázka číslo 1 byla pravdivá, rád bych veděl na jakém základě nosíte uniformu příslušníka armády české republiky a dále používáte hodnostní označení kapitán, když jako bývalý příslušník britské armády by vám vyjímku musel udělit sám prezident české republiky jako vrchní velitel ozbrojených sil.

( pokud nosíte uniformu neoprávněně, jako že ano, určitě víte že tak činíte protizákoně a hrozí Vám trest odnětí svobody) jen pro upřesnění, voják AČR ve výslužbě  má právo nosit uniformu po 10 letech služby a i to musí schválit jeho velitel jakožto statutární orgán.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

17. 5. 2011 0:26
Re: otázky na panu knížete

   Kecáte nesmysly! Žádná "British army secretary" neexistuje. Co jsem v letech 1981-89 u Britsh Army v Záp. Berlíně dělal je "top secret" a nesmí se to dozvědět ani předseda vlády Spojeného království. Natožpak takový breptal, jako jste Vy.

   Je velice nepravděpodobné, že i kdyby na mě vznesl dotaz, např. Václav Klaus, vůči britské MI-6, že by mu něco o mně řekli. Tomu ani za mák nevěřím. Proto nevidím důvod proč by se měla British Army o mně s Vámi bavit. To považuji za naprosto vyloučené. Kdyby podávala British Army nebo MI-6 o mně komukoliv ve světě nějakou správu o mé osobě předem by mě to sdělila. To jsou základní principy britské fairness a fair play. Od toho není možné se odklonit. To jenom, abyste věděl, že zde bulíkujete nesmysly.

   Uniformu nosím takovou, na kterou mám nárok a kterou jsem vyfasoval. Jsem členem předsednictva SDaP Armády České republiky, pobočka 41. Tábor tak jako současně předsedou Sekce International Relations a přeshraniční spolupráce, při pbočce 41.

0 0
možnosti
MH

jedovinka

14. 5. 2011 18:56
Vážení kolegové - oponenti.

Jste stejně jako já fascinováni, co vše autor nevydedukuje o úrovni našeho vzdělání, politické příslušnosti, charakteru, jazykové vybavenosti, a to vše jen z toho, jak se jej neustále vyptáváme na ověřitelné zdroje, ze kterých čerpal materiál pro výše uvedený po všech stranách převratný článek? Nebo když máme, nedejpámbu tu drzost optat jaké že se to vyskytuje oxidační a zápalné činidlo v hladinách nad ionosférou, že tam ty rachejte, ať už jsou nosiči čehokoli, tak pěkně hoří. A to jsme se všichni zaměřili jen na vysoké plusové teploty na plášti modulu. Mě by teda celkem i zajímalo, pročpa ti, kteří nehořeli, neumrzli. Přeci jen teplota kosmického prostoru se fláká i v parném létě někde u nuly Kelvínovy stupnice.

Když to tak vezmu kolem a dokola, tak asi nejlepšejší a nejprvnější moderní člověk, co byl kdy v kosmu byl baron Prášil. Zvládnul to obkročmo (asi trénoval u hulánů) sedíc na dělové kouli a vyfouknul i prvenství přistání Na Měsíci. Dokonce pohovořil s Měsíčňanem.

0 0
možnosti
F

fanda2

14. 5. 2011 19:08
Re: Vážení kolegové - oponenti.

R^;-D Baron Prášil = Buquoy. A že se nepochlubil, že je nejlepšejší (krásný výraz)! I když obkročmo - nevím, nevím, při jeho konfiguraci;-)

0 0
možnosti
JR

kulinek2

13. 5. 2011 23:38
člověče ...

... dřív jsem se vám jenom smál, ale vy jste k politování. Taková koncentrace ... no, jsem slušný člověk. Takže nicRv:-/

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

14. 5. 2011 17:20
Re: člověče ...

   kulinku2

 vůbec mě nepotřebujete litovat. Já mám ve světovém měřítku okolo 5 milionů čtenářů a moje publicistické příspěvky (i když někdy pouze v citátech a nebo s odvoláním ne mne) vycházejí v 34 jazycích tohoto světa. Jsem tedy k obdivování a nikoli k politování. K politování jsou spíš lidé píšící jako Vy. [>-]EU:-(

0 0
možnosti
JR

kulinek2

11. 5. 2011 11:11
Bugoji

Vaše blábolení je opravdu známkou toho, že by se tím měl zabývat odborník. Z oblasti medicíny, ovšem.

Způsob vaší dizkuse stačí okomentovat jediným slovem. Hulvátská.Rv

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

11. 5. 2011 23:32
Re: Bugoji

Pane Kulinku 2,

   "Bugoj" se nejmenuji. Patrně jste napsal toto jméno v opilosti, což by se dalo říci i o vašem krátkém komentáři.

   Pakliže považujete boj o prosazení pravdy za "hulvátství", tak opravdu budu i nadále rád "hulvátem"EU[>-]!!

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

9. 5. 2011 3:42
Jedovinko, co to melete...?

Paní Jedovinko,

   pakliže jste z oboru letectví, tak s Vámi bych nechtěl letět ani v nafukovacím balonu. Co to pořád melete o nějakých důkazech? Můj článek sám o sobě je dostatečným důkazem. Přečtěte si ho ještě třeba desetkrát a příjdete na to sama.

   Prosím Vás Jedovinko, když Gagarin sám o sobě prohlásil že nikde nebyl, tak jaký chcete ještě důkaz? Vy jedna "pilotko"!? Jeho bratr to opakoval nesčíslněkrát. Posléze ho našli oběšeného. Proč by ho Brežněv napomínal, aby na veřejnosti tzv. "držel hubu", kdyby bylo vše v pořádku? Mluvil jsem s jedním ruským sportovním lékařem v Berlíně, který ho dobře znal. Zde je jeho citát: "Gagarin sice žádným komonautem nebyl, byl pouze čekatelem. Vládl vynikající inteligencí a doslova geniálním hereckým uměním. Lhal tak přesvědčivě, že tomu skoro věřili i ti, kteří věděli, že to není vůbec žádná pravda. Skvělý herec a jeden z nejgeniálnějších rozvědčíků GRU..." Jaký chcete Jedovinko další důkaz?

1 0
možnosti
MH

jedovinka

9. 5. 2011 11:50
Re: Jedovinko, co to melete...?

Dobrý den.

Zatím jen dokolečka opakujete, že ten povídal a támhle od toho jste slyšel, tamten se zmínil že slyšel to toho co stál v poslední řadě na bidýlku. Tuto "badatelskou vědu" prezentujte na pavlači a nebo u škopku pod lípou. Fyzikální důkazy o nesmyslnosti svých tvrzení jste smetl ze stolu pozurážením oponentů. Místo odpovědi na důkaz v podobě zápisu z odtajněného archivu prskáte jak vyvoranej křeček a opět reagujete jen urážkami. Důvody sebevraždy bratra Jurie Gagarina jsou také Vaše čirá spekulace.

Požaduji od Vás omluvu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2408x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.