Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Klaus ani Zeman muklové nebyli, ale snad by se to mohlo ještě, podobně jako u Háchy, po prezidentování, napravit. Když z Beneše děláte velkého zloděje díky znárodňovacím dekretům, tak stejného formátu dosáhnul i Klaus díky kuponové privatizaci a odznárodňováním v prostředí bez patřičných zákonů na lumpy.

0 0
možnosti
Foto

Hezké, ironické, ale nemá moc smysl zamýšlet se nad fakty, jak to bylo doopravdy. K pobavení stačí. :-) R^

0 0
možnosti
PS

P27e21t18r 64S31k41á44c36e58l

14. 7. 2013 20:16

Opět - diskutuje se zde o lidech a nikoliv o myšlenkách a skutcích. Podle nich ale panu Klausovi lichotíte, pane autore.  Píšete: "Václav Klaus v malém (kleptoman)". Ale vždyť nečinností a/nebo jinou činnosti okradl naše národní hospodářství víc, než pan Beneš. Jak jinak si vysvětlujete krachy světově proslulých firem (ČKD, Tatra, Zetor, Poldi aj.)? I pan Kühnl přiznal chybu, když coby ministr podepsal další injekce některým ve světě známým firmám před krachem. Chlapci neschopní  vládnutí nenašli formy změny systému pro záchranu firem s tradicí, které by po záměrném zrušení zbrojovek (přetavili jsme meče na rýče) mohli zajistit tisícovkám rodin obživu a státu moc a blahobyt. Pokud se mýlím, vyvraťte mi to.

Po čtvrté (roky 1938,1968 a 1990) se od našich tzv. "spojenců"  nenecháme nachytat. Potom bude líp.R^

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že je nejlepší počkat až autor vystřízliví (tvrdí, že nepije, ale může být omámen něčím jiným) a vysvětlí nám, jak se Klaus třikrát pokoušel o vstup do KSČ.

Jistě, do KSČ chtěli dobré a snaživé pracovníky, ale to v žádném případě nestačilo a hlavně KSČ musela dotyčného VYZVAT, on sám nikam žádnou přihlášku posílat nemusel. 

A tuto naprosto základní věc autor buď neví nebo velmi dobře ví a jen se snaží pomlouvat, což u někoho, kdo si hraje na šlechtice opravdu není hezké.

2 0
možnosti
Foto

Opravuji: Žádnou přihlášku podávat NEMOHL.

0 0
možnosti
VN

Alberte Nepomuku

Váš lékař má dovolenou a vy si zase neberete pilulky, že?

3 0
možnosti
Foto

Pane Novotný,

je až s podivem čemu všemu vy nerozumíte. Přesto si myslím, že nejste idiot. Vy prostě pouze ničemu nerozumíte a nic nevíte...;-)

0 1
možnosti
LC

Myslím, že pokud jsou podmínky pro to, stát se prezidentem obsažené ve vašem textu, tak se jim s klidným svědomím můžete stát. Narcismus je totiž považovaný za vnitřní žalář. S Háchou a historii umíte taky šikovně manipulovat. Nikdy jste ze země ilegálně neodešel?A emigrace je tedy co?;-D Nemluvím už ani o údajné práci pro Brity, což má jasnou definici, pokud stejným metrem chcete osočovat Háchu.:-/

U nás na vsi je taky jeden šlechtic, spisovatel, umělec, entomolog a určitě byl i špion ;-). Upravuje skvěle historii původního německého obyvatelstva, až z toho členové AV nespí.Jen jsem chtěl říci, že je zajímavé tuto paralelu sledovat. Nemyslím si, že vás někdo žádal o kandidaturu, spíše to v rámci onoho již zmíněného žaláře bude vnitřní přání autorovo.

5 0
možnosti
Foto

Pane Chmela,

Vaše neinformovanost j skoro extrémní. Emigrace naší rodiny Praha - Západní Berlín (1968) byla zcela legální (vystěhovalecké pasy) ve smyslu "spojování rodin" (ČSSR), či "pozdní vysídlenci" (SRN).

Ve službách britské armády jsem byl v Západním Berlíně na základě kontraktu podepsaném prezidentem Benešem a vládou spojeného království z roku 1941.

Vše bylo legální a nikde jsem žádný zákon neporušil.[>-]EU

0 2
možnosti
PZ

Chtěl bych vidět tu logickou linku mezi státním prezidentem Háchou a zplynováním Židů. Konference ve Wannsee se konala v lednu 1942, samotné vraždění se rozeběhlo až na samém jeho sklonku. Toho roku již byl Hácha prakticky téměř nesvéprávným zlomeným nemocným starcem se sníženou příčetností, zvláště po heydrichiádě. Ty vraždy by mě opravdu tedy zajímaly.

6 1
možnosti
Foto

Pane Zatloukal,

nemá cenu obhajovat neobhájitelné. Kdo se dal do služeb zločinců, patří k nim. Bylo popraveno přes deset tisíc protektorátních občanů a i těch, co se chovali k říši loajálně. Měli pouze tu smůlu, že na ně přišla jakási patologická řada = "každý desátý..." ;-(

1 2
možnosti
MM

Hácha nikoho nevraždil ani vraždění nepodporoval, Hácha byl jen tragická figura (či spíše snad figurka), která nemohla změnit nic ani učinit nic co by jakkoliv změnilo situaci v Protektorátu. Když občas mohl někoho ochránit (členy československé vlády apod.) tak se do určité míry (do roku 1941) snažil, později vlivem stáří a hlavně nemoci se stal jen stínem ploužícím se po Hradě. Svádět na Háchu byť jediný nacistický zločin znamená kopat do bezbranného starce, který nemohl udělat nic a o funkci prezidenta vůbec nestál.

Ale samozřejmě - to je "detail" meritum vašeho článku je jinde a sice v tom, že zesměšňujete všechny hlavy státu co jsme měli. S tím pohledem nesouhlasím, ale to je vaše věc. A poslední - považovat znárodnění za krádež je dost ubohá simplifikace zavádějícího charakteru.

6 1
možnosti
Foto

ano, znárodnění formálně není krádeží...je to prostě něco jiného....nikoli však lepšího.

3 1
možnosti
Foto

;-D ...ale asi to tu schytáte

3 0
možnosti
DD

Vy jste, pane, všechno možné, jenom né slušný člověk, jak o sobě píšete. Slušný člověk by nemohl nikdy veřejně napsat: "Co kdybych alespoň znásilnil pětiletého chlapečka!? Budu o tom přemýšlet!" Ani jako ironii, ani jako nadsázku, ani jako špatný vtip. Rv

6 0
možnosti

O autorovi si můžu myslet ledacos, ale Váš příspěvek vypovídá spíše hodně o Vás než o něm. Máte nulový smysl pro humor a toleranci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2408x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.