Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Váš povzdech nad tím, že v poslední době osobnosti neskáčou z okna je je zajímavým poznáním, ža vy sám sebe za  osobnost nepovažujete.

0 0
možnosti

Vážený pane,

v podstatě mě Vaše odpověď na mojí repliku hodně překvapila, protože z Vašeho rodinného hesla Všechno je jinak jsem vycházel při psaní blogů o Janu Masarykovi. A také jsem tu Vaší tézi i s tím vysvětlením citoval hned v úvodní část "Pravé ucho Jana Masaryka".

Jinak ale se cítím tak dobře jako ten Honza z pohádky, kde jde o to, že na Honzovy fantasmagorie král odpovídá stále "To může být pravda" až do momentu, kdy mu rupnou nervy. Zkrátka Vaše replika zkrátka neodpovídá Vámi proponované zásadě při zkoumání reality.

A ještě něco: Každý kdo píše o sebevraždách, měl by jedním dechem dodat, že součástí ideje o převtělování duší je i téze, že duše sebevrahů se vrácí zpět v podobě tělesně postížených, možná že  i duševně.

0 0
možnosti
Foto

Pane Řezník,

my žádné rodinné heslo "všechno je jinak", nemáme. Naše rodinné heslo (Berwid) zní: Qui uti scit ei bona (Nechť se daří tomu, kdo umí). V lidovém rčení někdy interpretováno: Kdo ví, umí. Kdo neví, čumí. :-)[>-]EU

0 0
možnosti
SB

Doplňuji: Hudební skladatel Oskar Nedbal spáchal sebevraždu skokem z okna 24. prosince 1930.

0 0
možnosti
Foto

Pane Beneš,

děkuji za upozornění. Nějak jsem Nedbala přehlédl!:-)[>-]EU

0 0
možnosti
Foto

Pane Berwide, kdesi jste napsal, že knížku, kde popisujete skandálně historii ČSR a životní osudy jejích osobností (třeba Anna-Hana a Edvard-Eduard Beneš), nechce žádné nakladatelství vydat, neb se bojí dopadu na veřejnost. Ovšem vy, jako majitel zámku kdesi u Tábora, jistě vládnete finančními prostředky, že byste si ji mohl vydat vlastním nákladem. Lze tedy konstatovat, že své knize nevěříte, neb se bojíte finančního prodělku, který byste raději přenesl na ty lidi z "podzámčí". Takže se ptám: Jste chudý, anebo lakotný, protože se bojíte investovat sám do sebe?

1 1
možnosti
Foto

Pane Presler,

   tolik předsudků v několika větách jsem již dlouho nečetl. Jak jste na to přišel, že když někdo vlastní zámek, je bohatý? Větší hloupost snad ani neexistuje. Vlastnictví zámku jsou výdaje a nikoli příjmy. Národní kulturní památka není žádná fabrika ani velkoobchod! Výdaje na údržbu, energii a opravy jsou obrovské...

   S tím publikováním knihy jste to nějak nedomyslel do konce. Napsal jsem celkem 12 knih (převážně v němčině), všechny byly vydané a až na tu předposlední, jsou rozebrané - takže zájem by byl. Ta poslední je e-kniha "Prezident kleptoman" (Praha 2013) a tu rozebrat nelze.

   Určitě vám nedochází, že nejde o to knihu vydat, nýbrž o její distribuci a to může převzít pouze nakladatelství, které má příslušné konexe na knižním trhu.

Spousta vynikajících děl zůstává v šuplíkách, kvůli samocenzůře vydavatelů jejíž příčinou je strach. Není nic jednoduššího než vydávat přeložené tituly ze zahraničí, kde se již dostala publikace do oběhu a kde je možné si přečíst zveřejněné kritiky. Tam není co riskovat.[>-]EU

1 0
možnosti
Foto

Trocha výletu do české spanilé historie nikdy neuškodí, ale to fantazírování na konec se nepovedlo.

0 0
možnosti
VN

Nepomuku

Jako obvykle jste se nezapomněl zmínit o jisté nejmenované osobnosti jako zloději per. Nemáte ho rád. Ale jste tím už poněkud trapný. To se ani o vánocích nedokážete povznést?

A ještě otázečku? Jaktože vaše minulé výtvory ještě nevisí na Aktuálně? Že by tamní hlídač čistoty blogů dostal konečně rozum?

2 1
možnosti
Foto

nelze si nepovšimnout, že autor nechal z okna skočit různé názorové odpůrce Václava Havla, zatímco, tohoto hlavního exponenta pravdolásky nikoli. I tak je článek povedený, karma

0 0
možnosti
Foto

To přesně jsem chtěl napsat. Ale zase je dobré vědět, za jaký mančaft autor kope.

0 0
možnosti

Jan Masaryk do toho seznamu nepatří. Za prvé z okna na vnitřním nádvoří v Černíně nikdy neskočil, ani nebyl vyhozen. Za druhé byl vyhozen už podotýkám zmrzlý dvojník, dar soudruha Stalina za americké plutonium,  z okna v zádním traktu Černinského paláce. A Honza tradá do Izraele.

A je hezké,že dodnes britská tajná služba tak mlží, i když už Bruce Lockhart měl jisté podezření.

0 1
možnosti
JM

;-Dtak to vidíte, pane doktore, už je to tady;-D;-D

1 0
možnosti
VN

Alberte

Vy si s vašimi nenávistnými, donekonečna se opakujícími urážlivými plky nedáte pokoj ani o vánocích?

1 1
možnosti
Foto

Novotný,

   co je na osvětové, na faktech stavějící reportáži "nenávistného" ? Neuvažoval jste někdy o tom zdali Vám to myslí úplně normálně? Když čtu vaše zaujaté komentáře bez naprosto důvodného obsahu, mám opravdu obavy o vaše duševní zdraví. :-/[>-]EU

0 1
možnosti